torstai 30. toukokuuta 2013

Pihatöitä

Mitähän sitä nyt kertoisi. Olin eilen kirkolla vanhempainillassa, kun esikoiseni lähtee viikon päästä rippileirille Puolan Gdanskiin.  On kyllä jännittävää lähettää oma lapsi pois kotoa niin kauas ja niin pitkäksi aikaa. Onneksi ovat siellä tiiviin ohjelman parissa usean huolehtivan silmäparin valvonnassa.
Tulipa myös muisteltua omaa rippileiriä joskus sata vuotta sitten :)

On taas ollut tosi helteisiä päiviä, joten pihalla on tullut puuhasteltua. Aikaa on mennyt nysvätessä pihakiveyksen reunalla olevaa mukulakivireunusta siistiksi. Se kun on paikoin kasvanut umpeen ruoholla. Olen niin tarkka, etten kestä katsella sitä epäsiistinä, vaikka kroppa panee hanttiin epäerkonomisia työasentoja. tässä näytteeksi pari kohtaa, jotka olen saanut siistiksi.

ennen

jälkeen

jälkeen
Tällainen pätkä on vielä jäljellä. Eikö olekin huima ero?
Voin kertoa, että valkoiset housut eivät ole kaikkein käytännöllisimmät multaisiin puutarhahommiin. Uudet puutarhakäsineetkin pitää käydä ostamassa, nämä kun eivät kestäneet kuin pari viikkoa. Etusormikin on ihan riekaleina, kun en heti huomannut reikää hanskassa.


Kukkapenkissä loistaa kaikki sateenkaaren värit. En istuttaessa yhtään miettinyt sopiiko värit keskenään yhteen, valitsin vain kivannäköisiä taimia. Ja liian tiheäänkin istutin ja nyt en pysty harventamaan. Kun Kotitoripäivä viikon päästä sunnuntaina koittaa, laitan lapion pystyyn kukkapenkkiin ja merkitsen puskat, jotkat kävijät saavat kaivaa mukaansa. Toivon oikein aurinkoistaa päivää, jotta voimme pystyttää myyntikojut pihalle.


Tuosta kuvasta vasta huomasin, että taustalla näkyvät pihlajat muodostavat hauskasti kaarevan portin. Lauantaina onkin sitten lasten kevätjuhlat. Hirmu aikaisin meillä, jo puoli yhdeksältä. Kuopus jättää alakoulun taakseen, joten se tietää märkiä silmänurkkia. Sen verran haikeat oli jäähyväiset, kun esikoinen siirtyi yläkouluun.

Oikein aurinkoista viikonloppua kaikille!

1 kommentti:

  1. Ison työn olet tehnyt - mahtavaa kun näkee kättensä tulokset!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)