lauantai 11. toukokuuta 2013

Voihan liljakukko !

On ollut niin lämpimiä ja aurinkoisia päiviä, että olen puuhastellut pihalla ihan vaan hihattomassa topissa. On tullut haravoitua, kitkettyä ja istuteltua kesäkukkia. Puoli päivää jaksan, mutta sitten jalat on niin kipeät, että on pakko päästä makuuasentoon lepäämään. Riippukeinussa on mukava pötkötellä. Tänään kuvailin pihallamme tapahtuvia kasvun ihmeitä ja löysin yhden ikävän yllätyksen.


Särkynyt sydän on jo nupullaan. Eikö olekin saniaisen alut hauskannäköiset kiekurat? Kuvan alareunassa on vadelmapensaan alku. Sitä, kuten saniaistakin kasvaa pihallamme ihan luonnonvaraisena. Vadelma leviää helposti sinnekin mihin en sitä haluaisi.

 
Keto-orvokkikin kukkii ihan villinä ja joskus jopa laajoina mattoina.


Kukkapenkissä käy kasvun kuhina. Alakuvassa pioni, jonka ovat muurahaisetkin löytäneet. Toivottavasti eivät saa tuhoa aikaiseksi.
 

Tässä näkyy iiriksiä ja tarhapäivänliljoja, joiden seassa yksinäinen varjolilja, jonka lehdellä erottuu punainen piste. Ja se punainen piste on se ikävä yllätys ja varsinainen murheenkryyni eli liljakukko. Näin niitä ensin kaksi, mutta tarkempi syynääminen toi esiin vielä toiset kaksi tuholaista, jotka ovat syöneet ainokaisen varjoliljani lehdet reikäisiksi. Öttiäiset saivat kyllä pikalähdön, mutta niitähän saattaa tulla vielä lisää. Onneksi eivät tykkää kuin sipulikukista.
 
 


Päivän lopuksi askartelin vielä kortin äidille, jota en nyt näytä tässä, ettei yllätys paljastu:) Samalla innostuin kokeilemaan 3D-kuvan tekemistä ja sain aikaan toisenkin kortin.


 
Oikein hyvää Äitienpäivää!

2 kommenttia:

 1. Teillä on siellä niin paljon vihreempää kuin täällä parin tunnin päässä :) Toivottavasti pääset tuholaisista eroon!
  Ihan pian nähdään missä vaiheessa kevät on Ruotsissa ja Tanskassa :)
  Ihanaa, päivät menee niin nopsaa ja täytyis alkaa pakkaan jo. Nähdään pian!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Luulen, että kesä on eteläisessä Ruotsissa ja Tanskassa pidemmällä kuin meillä. Toivottavasti reissulle osuu poutapäiviä. Pian nähdään:)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)