keskiviikko 1. toukokuuta 2013

Ihan pihalla

Aloitettiin vappupäivä mansikka-smootheilla. Olen jo jonkin aikaa surauttunut näitä aamu- ja iltapaloiksi onnettoman surkealla tehosekoittimella, joka on yksi osa monitoimikoneesta. Olen jo alkanut miettiä uuden, tosi tehokkaan sekoittimen hankintaa, koska smoothiet on tosi hyvä keino saada teinipojat syömään hedelmiä ja marjoja. Teen ne aina luomu-luonnonjogurttiin.


Päivä valkeni tosi aurinkoisena, joten olikin aika siirtyä ulkohommiin. Ihan ekaksi oli tarkoitus leikellä kukkapenkin reunassa rehottavat keijuangervot. Mutta huomasinkin pensaan alla ihan muurin reunassa jotain outoa, josta en heti tajunnut mikä se on. Luulin kuolleeksi linnuksi, mutta tarkemmin katsoessani huomasin sen hengittävän. Se olikin ihan pikkuruinen pupuvauva. En halunnut säikyttää raukkaa, mutta kuvahan siitä oli saatava. Kännykällä tuli vähän huono, kun aurinko häikäisi, enkä uskaltanut siirtää oksia pois edestä. Kävin nyt illalla uudelleen katsomassa, mutta pupu oli lähtenyt. Poika sanoi nähneensä sen autokatoksessa, mutten mennyt uudelleen etsimään. Pikkuinen oli niin pieni, että uskoisin emon vielä huolehtivan. En tiedä.


Aloin sitten raivaamaan norjanangervo-aitaa, joka rehotti ihan villiintyneenä. Puolet vaan jaksoin leikellä ja mies kävi lainaamassa ukilta oksasilppuria, jolla pojat silppusivat risut pieniksi. Homma jatkuu varmaan ensi viikonloppuna.Meillä olikin hyvä työnjako; minä ja pojat risusavotassa, mies grillimestarina. Kohta hän jo huutelikin syömään terassille ja olikin saanut aikaan herkullisen aterian. Oli oikein broilerin ja possuvartaiden lisäksi grillannut paprikaa ja kesäkurpitsaa. Kasvikset kun ei yleensä kuulu perheeni miesten lautasille. Ruokajuomana Fresitaa  ja simaa - vapun kunniaksi. En enää jaksanut jatkaa pihatöitä ja mieskin viritti ruokalepoa varten riippukeinun.


Minä bongasin pihalta ensimmäisen valkovuokon. Ja sitten ihmettelin mistähän muutama sen viereen eksynyt skilla oli ilmestynyt, kunnes hoksasin itse tuoneeni niitä anopin pihalta :)
Sään on luvattu jatkuvan aurinkoisena, joten pihalla tulee varmaan vietettyä entistä enemmän aikaa ja pääsee istuttelemaan kukkia joka paikkaan. Kunhan ensin saan siirrettyä narsissit ruukuista maahan. Tällaisen isohkon lemmikin hankin jo terassille.

5 kommenttia:

 1. Näyttääpä nuo smoothiet herkullisilta. Mä en olekaan tehnyt smoothieta aikoihin, kiitos kun muistutit. :)

  VastaaPoista
 2. Ihana päivä - ja mikä ruuan tuoksu tänne asti!

  VastaaPoista
 3. Herkullisen näköinen smoothie. Fresita on kyllä ihana kevät- ja kesäjuoma!

  VastaaPoista
 4. Nuo smoothiet oli vielä ihan simppelit, normisti laitan lisäksi mustikoita, niin värikin on tummempi. Mutta hyviä on miten vain:)

  VastaaPoista
 5. Minäkin olen koukuttunut smoothie-juomiin... Juon aamuisin ja iltaisin..eikä kyllästymistä ole havaittavissa... Tuntuu, että on saanut lisäenergiaa ihan kauheasti noista juomista ;)

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)