perjantai 7. kesäkuuta 2013

Kotitoripäivän valmisteluja

Heipsis taas! Enpä ole viikkoon ehtinyt läppäriä avata. Aika on mennyt pääasiassa pihalla puuhatessa, kun on ollut niiiiin aurinkoista. Tosin yhden kokonaisen päivän olin vaan sisällä valmistellen ensi sunnuntain Kotitoripäivää. Väkersin koruja, ompelin somisteita ja soittelin puheluita ja meilailin osallistujille. Eilen tuunasin opaskylttejä naapureittemme vanhoista hääkylteistä.Järjestän nimittäin ensi sunnuntaina meillä myyjäiset, joita kutsumme kotitoriksi. Kokoonnumme aina silloin tällöin porukalla jonkun kotiin myymään käsitöitämme. Mukana on yleensä  me&i -vaatteet, Tupperware ja erinäisiä kosmetiikka-esittelyjä. Tällä kertaa osallistuu myös Living & Room -sisustustuotteiden ja PartyLite -kynttilätuotteiden esittelijät. Ja siis mitä erilaisimpien käsitöiden tekijöitä. Tällä kertaa myynnissä on ainakin kortteja ja kasseja, koruja ja keramiikkaa, virkattuja mattoja, oikeista perhosista tehtyjä tauluja, nahasta tehtyjä koruja, villasukkia ym. ym.

Tapahtuma on avoin kaikille ohikulkijoille ja olemme levittäneet kutsua facebookissa ja jakaneet mainosta lähialueen postilaatikoihin. Meillä on tapana, että osallistuvat myyjät tuovat nyyttäriperiaatteella mukanaan jotain herkkua - pullaa, piirakkaa, keksejä tms. - niin, että kävijöille saadaan suut makeiksi kahvin kera. Avaavat sitten kukkaronnyörejään vähän herkemmin :)


Minulle on kertynyt hirveä määrä tasaraita-trikoota, jota hamstrasin vuosia sitten Marimekon tehtaanmyymälästä, kun poikien ollessa pieniä ompelin heille vaatteita. Heillä olikin jos jonkinvärisiä raitapaitoja (ei tosin pinkkejä) ja pallopaitojakin. Nyt aloitin trikoista ompeluprojektin ja päätin tehdä niistä kotitorille somisteeksi viirinauhan.


Leikkasin palat kaksinkertaisesta kankaasta ja huristelin reunat saumurilla. Vierekkäiset palat yhdistin tummansinisellä vinonauhalla periaatteella, mitkä huonoiten sopii yhteen :)


Valmiin viirinauhan näette myöhemmin, kun mieheni on tullut mökiltä ripustamaan sen paikoilleen. Idean sain tästä ensin ompelemastani viiristä, johon käytin kaikki  pienet kangaspalat. Vähän liian lyhyt siitä tuli ja paikkakin vaihtuu vielä. Kaunis se ei ole, mutta tarkoitus onkin luoda vaan markkinatunnelmaa.


Älkää kiinnittäkö mitään huomiota meidän maalia kaipaaviin parvekkeen kaiteisiin. Tässä vähän kauniimpaa katseltavaa eli pioni, joka teki vain kaksi kukkaa, jotka ovat jo ihan haalistuneet kuumassa auringonpaahteessa. Muutenkin kukkapenkissä kukinta on alkuunpäästyään paljon aikaisemmassa kuin normaalisti.


Hyvää viikonloppua!

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa aivan mahtavalta (ja suuritöiseltä) tapahtumalta. Toivottavasti ilma suosii, silloin ihmiset liikkuvat paremmin ympäriinsä

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtava päivä olikin ja sää mitä parhain. Juuri mitään järjestelyjä ei tarvitsisi tehdä, jollei olisi niin pedantti kuin minä:) Kirjoitan raporttia huomenna, nyt pitää levätä.

      Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)