lauantai 25. toukokuuta 2013

Matka jatkuu

Ulkona paistaa vihdoin aurinko, mutta minä täällä päivittelen blogia. Kävin jo aikaisin hesarin hakureissulla myrkyttämässä ne pirun hiirenvirnat, jotka oli reissun aikana kasvaneet ihan älyttömästi. Kuten kaikki muutkin vihreät, niin kukkapenkissä kuin muuallakin. Mutta nyt Ledreborgin linnan puutarhaan.

Perjantaipäivä oli pyhitetty lähes kokonaan lifestyle-messuille. Vähän ennen porttien aukeamista olimme jo innokkaina odottamassa pääsyä paratiisiin.Paikalta sai panttia vastaan lainata vedettävää kärryä, jolla olisi helppo kuskata isompia ostoksia. Mutta minähän en aikonut ostaa kuin jotain pientä :) Onneksemme myyjät olivat super ystävällisiä ja säilyttivät ostoksiamme teltoissaan, joista ne myöhemmin keräsimme kokoon. Sain myös ujutettua yhden kaapin kanssamatkustajan kärriin. Kiitos Ritva!


Tarjolla oli niin uutta kuin vanhaa, kotiin ja puutarhaan, astioita, kukkia, huonekaluja, vaatteita, koruja, kädentaitoja ja mitä ikinä kuvitella saattaa. Vanhoissa tallirakennuksissa oli lisäksi monenlaisia herkkuja; viinejä, juustoja, suklaata, makeisia, joista monet luomua. Ihan joka kolkkaan en edes tutustunut, koska käveleminen laajalla alueella oli sen verran raskasta. Vaikka välillä toki tuli pidettyä lepopausseja. Tapasin mm. kaksi mukavaa koulutyttöä, Carolinan ja Antonian, joiden kanssa rupattelin yhdellä penkillä. Tytöt puhuivat tosi hyvin englantia, opiskelevat sitä kuulemma komannelta luokalta asti kuten meillä Suomessakin tehdään.


Olisihan täällä ollut vaikka mitä ostettavaa. Kaikkea ihanaa oli vain niin paljon, että sitä meinasi ihan seota. Yritä siinä sitten tehdä järkeviä ostopäätöksiä. Yksi ostamatta jäänyt juttu jäi harmittamaan ja se on tuo puinen vetokärry. Ei se ollut edes suuren suuri ja minulla olisi ollut takataskussa plan b - miten saisin sen kotiin. Ihanainen matkanjohtajamme Virpi olisi voinut huolehtia osan tavaroistani aikanaan Tampereelta Helsinkiin. Unohdinhan edelliselläkin reissulla sen puuarkun Turussa bussiin :)
Muutamia kuvia myös upeista rakennuksista linnan alueella.

Kun messualue oli koluttu, tulikin aika mahduttaa ostokset bussiin. Onneksi kuskimme AP on varmaan joskus rakentanut palapelejä.
Hei hei Ledreborg, nenä kohti Ruotsia! Oli aika jättää hyvästit Tanskalle ja suunnata eteläiseen Ruotsiin, kohti Goaa ja Mor Agustas Garagea, jonka pihalla meitä odotti myös Pernilles Tanskasta ja jossa kissat köllöttelivät auringossa.Taas oli pitkä päivä takana ja oli aika matkata Ystadiin hotelliimme Herrestad Gästikseen. Taisimme rynnätä suoraan illalliselle ennenkuin ehdimme viedä tavarat huoneisiin. Ja taaskaan en ottanut kuvia kuin alkuruuasta, vaikka jälkkäri se vasta olikin suussasulavaa - raparperi-mansikka-pannacotta. Nams! 
Seuraavava aamuna olikin aika suunnata vimeiseen kohteeseemme Ängelholmiin, jossa ihastuttavaa Vintage by Nina -putiikkiaan pitää ihastuttava Nina, jolta olin jo etukäteen ostanut yhden puulaatikon ja muutaman Sveitsin armeijan vanhan rottinkikorin, mutta kotiinpäästyäni huomasin, että taidan tarvita vielä tuollaisen ikkunassakin näkyvän hieman leveämmän version. Mukaani ratsasti myös vanha ranskalainen puuhevonen.


Nina tarjosi meille kuohujuomaa heti aamusta- kuinkas muuten :) Ja juuri hän päivitti facebookissa, että hänen kolmas kirjansa, Among vintage & friends, ilmestyy syyskuussa.
Niin se reissu oli saatu päätökseen. Toki matkasimme vielä illaksi Tukholmaan, josta Viking Amorella vei meidät Turkuun ja kohti kotia. Laivalla tuli valvottua pikkasen pidempään, kun piti seurata Suomen pärjäämistä euroviisuissa. Luovutimme, kun ei niitä pisteitä alkanut herua alun seitsemän jälkeen enempää.
Kiitos vielä Terhi ja Virpi, että jaksoitte taas järkätä upean matkan ja kiitos muille mukana olleille leideille hyvästä matkaseurasta! Nyt meen vähäksi aikaa ulos lämmittelemään, kun sisällä tulee vilu.

4 kommenttia:

 1. Voi kuinka ihana nähdä kuvia Ledreborgista ja muistella vuoden takaista FF-reissua! Puinen vetokärry olisi ollut kyllä hieno. Hyvä idea myös tuo röyhelöhameen ripustaminen lampunvarjostimeksi.

  VastaaPoista
 2. Minä taisinkin lukea sinun juttujasi edellisestä reissusta, joka minulta jäi väliin:)

  VastaaPoista
 3. Kiitos, tuntui kuin itse olisin ollut mukana, ihanat kuvat ja mitkä ostoksetm huh.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Tuula. Upean matkakoosteen olet tehnyt. Näitä kuvia katsellessa on kiva palata reissuun uudestaan ja uudestaan . Aurinkoa päivääsi tänäänkin, halauksin, Virpi

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)