maanantai 14. huhtikuuta 2014

Pääsiäismarkkinoilla

En ehtinyt nähdä meidän ovella käyneitä naapurin pikku-virpojia, koska lähdin aikaisin liikkeelle. Poika oli saanut ohjeet palkitsemiseen ja hänen onnekseen ovikello oli soinut jo klo 10, niin ei tullut liian pitkiä unia :) Itse ajoin ensimmäistä kertaa yksin niinkin pitkän matkan kuin Hesasta Hämeenlinnaan. Vesisade aiheutti oman jännitysmomenttinsa ja kotiin ajellessa niska olikin ihan jäykkänä jännityksestä.

Hämeenlinnaan päästyäni kävin ensin tapaamassa vanhaa ystävääni ja jatkoin sieltä Metsänkylän Navetalle, jossa pidettiin tiukat bisnes-neuvottelut. No ei sentään, vaan ihan lämminhenkinen keskustelutuokio Pia Kuurman, Navetan varaosapankkiirin, kanssa. Hän oli aiemmin kysellyt, josko neuloisin heidän alpakkalangoistaan kämmekkäitä myyntiin ja nyt vein niitä pienen määrän.


Syy, miksi juuri tänään halusin Metsänkylän Navetalle mennä, oli Kahvila Leivintuvan pääsiäismarkkinat. Sää oli harmi kyllä sateinen ja kylmä, mutta tunnelma oli mukava ja tapasin monta kivaa käsityöläistä ja hienoja tuotteitaan. Alakuvassa olevien myyntikojujen takana oli vielä pari rivistöä samanlaisia mustia myyntipöytiä, jollaisen Etanaelli on jo varannut marraskuun viimeiseksi päiväksi Leivintuvan joulumyyjäisiin.


Näistä myyjät kerkesivät karata, kun olin tullut paikalle niin lähellä päättymisaikaa.


Ihan ekaksi menin Pienet Sydämet -kojulle, jossa Tuija väänsikin rautalankaa Etanaellin kämmekkäät käsiään lämmittämässä :)
Tuollaisen hauskan munilla ja sulilla koristellun buddhan munan (vai miksikä se Tuija noita sanoi?) ostin kotiin pääsiäiskoristeeksi. Seuraavasta kojusta löytyi lahja ystävälleni Johannalle. Spirraalin lahjapakkaus ja käyntikortitkin ovat tosi kauniit.Lisää kauniita tuotteita eli vanhoja aarteita ja uusia käsitöitä löytyi Piantikin upeilta vanhoilta pöydiltä. Jostain syystä puhe kääntyi Friends Forever -sisustusreissuihin, jotka olivatkin Pialle tuttuja. Toivottavasti tavataan jollain reissulla tulevaisuudessa tai ainakin Tampereella antiikki- ja sisustustapahtumissa.
  Läheskään kaikilla kojuilla en ehtinyt edes käydä, saati ottaa kuvia, joten tässä pari ostosta kotona kuvattuna. Pojille tuliaisiksi määmmitryffeleitä - arvatkaa tykkäsivätkö? Ja itselle heijastava pöllökoru ja taas uusi korkkimagneetti hissiin.
 Olen heikkona keramiikkaan, joten niitä tuli kuvattua - ja ostettua. Tässä Tuiasin ihastuttavia astioita. Tässä taas Keramiikkakammarin Ritva Mäkelän taidonnäytteitä, joista meille kotiin lähti mukaan tuo pitsiliinalla peitetty pöytä ja kaksi erikokoista tuolia.Tässä vielä kotona kuvattuna.


Kun myyjät pakkasivat tavaroitaan, niin hernerokan myyjä kierteli joukossa kauppaamassa pieniä ämpärillisä kotiinviemisiksi. Yrittivät minullekin, mutten ostanut niin isoa satsia, koska se olisi jäänyt perheeltä syömättä. Halusin vain pienen kipollisen, jonka soppatykkiä hoitavat miehet tarjosivat minulle ILMAISEKSI. Ja vielä kahvit päälle. Todella ystävällistä, sanokaa minun sanoneen.

Kupu ravittuna olikin hyvä lähteä kotimatkalle, muutaman väärän reittivalinnan kautta.

Loppuun vielä kuva nro 4 / 100HappyDays, joka edustaa iloa ja hyvää mieltä siitä, että käsitöitäni arvostetaan laajemmaltikin. Eilisen illanvieton jälkeen yksi pipo pääsi lämmittämään ystävän päätä ja tänään siis kämmekkäät jäivät odottamaan pääsyä uusiille omistajille.


Hyvää viikon alkua!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)