sunnuntai 20. huhtikuuta 2014

Pääsiäisen puuhastelut

En oikein tiedä, olisiko 100 HappyDays -kuvahaasteessa tarkoitus julkaista yksi kuva peräkkäisinä päivinä vai kuva silloin, kun siltä tuntuu eli onnelliselta/iloiselta. Kun nyt en virallisesti siihen ryhtynyt, niin teen tämän omalla tavallani eli julkaisen kuvia silloin tällöin yhtenä ryppäänä. Joka päivä kyllä mietin, mikä asia erityisesti sai aikaan hyvän mielen.

Kuva 8 / 100


Kiirastorstaina sain vihdoin ommeltua uudet verhot vanhemman pojan huoneeseen. Eikä ajatuksesta mennyt kuin vuosi toteutukseen. Halusin nimittäin laittaa verhot vaihtoon heti, kun noin vuosi sitten tuli julkisuuteen tieto, että Marimekon Metsänväki-kuosi on plagioitu ukrainalaisen taiteilijan työstä. Kauankohan vielä kuluu aikaa, että saan poistettua tuon verhon takaa pilkistävän pituusmitan? Se kun on jäänyt liian lyhyeksi jo parikymmentä senttiä sitten.

Niin, ja uusi kuosi on Sanna Annukan Vanhakaupunki.


Kuva 9 / 100


Pitkäperjantaina aloittelin kukkapenkin siivousta ja iloitsin, että vihreää puskee monesta kohtaa. Tuo isoin pöheikkö on kevätvuohenjuurta, jota pitää vielä karsia, koska se levittäytyy joka paikkaan liiankin helposti. Harmikseni sain huomata, että viime kesän lopulla istuttamani monet taimet eivät tainneet selvitä talvesta, kun lumipeite oli niin olematon.

Kuva 10 / 100

Kuva vohkittu täältä
Koska puolet perheestä viettää pääsiäistä mökillä ajellen moottoripyörillä pitkin metsiä, päätimme me kaksi kotiinjäänyttä nauttia olostamme syömällä ravintolassa. Lauantaina ajelimme Sipoon Kalkkirantaan, jossa nautin paistettua kuhaa lämpimän varhaisperuna-parsasalaatin ja kevätsipulikastikkeen kanssa. En nälissäni älynnyt ottaa kuvaa, mutta annos näytti melko samalta kuin yllä, paitsi että se oli kauniimpi. Ja varmasti se oli maukaskin, ainakin rakenne oli kaikilta osin täydellinen.

Kuva 11 / 100


Tänään sunnuntaina vietin suuren osan päivästä pihalla jatkaen kukkapenkin siivoamista. Istuessani siinä reunakiveyksellä herkesin oikein miettimään, miten hyvä fiilis tuli, kun linnut pitivät konserttiaan ympärilläni.  Oli sellainen samanlainen raukea olo kuin aurinkoisena päivänä laiturilla istuskellessa, laineiden liplatusta kuunnellessa.

Kuvassa taitaa olla talitiainen, ainoa lintu, jonka sain kameran tähtäimeen. Siitä tulikin mieleeni, että pitäisi hankkia uusi objektiivi, jolla saisi tarkempia lähiotoksia kaukaa kuvatessa.

Että näin kivoja päiviä on minun pääsiäiseeni kuulunut. Toivottavasti teilläkin on ollut mukavaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)