sunnuntai 6. huhtikuuta 2014

Askartelutreffeillä

Viikonloppuni vierähti tosi nopeasti askartelun merkeissä.
Orimattilan Kehräämöllä, 100-vuotta vanhan rakennuksen tiloissa on nykyisin vaikka minkälaista toimintaa ja putiikkeja, mutta niitä en ehtinyt edes vilkaista, koska heti lauantaina aamupäivästä piti saada askartelut vauhtiin.

Pääsin mieheni kyydissä Orimattilaan, josta hän jatkoi poikien kanssa mökille. He kantoivat kamppeeni sisään ja kävivät samalla katsastamassa Hotelli Teltan, jonka majoitusjärjestelyt herättivät kummastusta pojissani. Koska minä en ruman jalkani ja arpieni kanssa halua nykyisin jakaa huonetta/hyttiä/telttaa ihan tuntemattoman kanssa, niin majoituin tällaiseen yhden hengen soputelttaan. Poikani totesi pikkupöydän nähtyään, että kiva, sä pelaat täällä yksin shakkia :) No, ensin olisi pitänyt askarrella nappulat, mutta meinasin keskittyä vaan kortteihin.

Tunnelmallisen telttakylän keskellä kulkee päätie, jonka toisessa päässä sijaitsee peseytymis-, wc- ja oleskelutilat ja toisessa päässä aamiaishuone keittiöineen.  Jokaisen teltan edustalla oli kukkia ja joku isohko, paperimassasta tehty lintu. Minulla se oli flamingo.  Kävimme Nooran ja Ninan kanssa vielä nauttimassa kevyehkön lounaan Kahvila Kehräämössä, kunhan olimme ensin varanneet pöytäpaikat.

Vaatimattomalle askartelukorilleni nauroivat he,


joiden omat tarvikkeet eivät mahtuneet edes lattialle :)


Useimmilla oli monta ikeakassillista tai matkalaukullista jos jonkinlaisia vempeleitä, papereita, leimoja ja koristeita mukanaan. Ja jos jotain jäi puuttumaan - ei hätää - paikanpäällä saattoi suorittaa ostoksia TaavaNaisen (järjestäjä)


Klemmarikellarin Jonnan ja Mikon
sekä Taika-lehden Anun myyntipöydiltä. Juu, kuten minua varoiteltiin, korini sisältö kasvoi hankinnoista, joita tein kaikilta myyjiltä, ja vähän kaveriltakin :) Tässä Anu ja Jonna työn touhussa.


Tässä Jonnan taidonnäytteitä


ja yksi huikean hieno neliosainen taideteos.


Taava piti myös pienimuotoisen kurssin, jonka osallistujat valmistivat kukkakoristeen esim. hiuksiin.Lauantaina paikalla taisi olla reilut parikymmentä näpertelijää, joista suuri osa taisi tehdä jonkinlaisia kortteja, mutta joku myös skräppäsi, kun jotkut taas tekivät rasioita. Ilta kymmeneen asti oli enemmän tai vähemmän tehokasta työaikaa, mitä nyt välillä käytiin pizzalla paikallisessa ravintolassa, jonka mini tarkoittaa muualla Suomessa normaalia eli suuret olivat lätyt. Hieman paikalliset "herrasmiehet" ihmettelivät yhtäkkiä paikalle pölähtänyttä naisjoukkiota. Ja minä olin saada aikaan vedenpaisumuksen naistenhuoneessa, jossa bidee-suihku oli viritelty melko luovasti.


Vatsat täynnä oli taas hyvä paneutua saattaamaan loppuun Etanaellin toinen kortti. Ensimmäiseni valmistui vasta viiden tunnin kuluttua siitä, kun tapahtuma oli alkanut, mikä oikeutti pienimuotoisiin aplodeihin :) Vaikka eivät ne muutkaan tainneet yltää edellisten vuosien saldoihin valmiiden töiden määrässä, mikäli oikein ymmärsin. Sen verran hulvatonta porukkaa oli paikalla, että keskittyminen ei ollut parasta laatua. Fiilis sen sijaan oli katossa ja hyvä niin, sillä lämmin tunnelma korvasi sen, että tila oli lähes jäätävän kylmä. Moni olikin osannut varustautua asianmukaisin työhanskoin. Ensi kerralla osaan minäkin!


Päivän rupeaman jälkeen nauroimme poskilihaksemme kipeiksi ja vetäydyimme puolenyön tietämillä telttoihimme yöpuulle. Tosin jotkut saattoivat jatkaa iltaa hieman pidempään ja kyllä siellä joku yöjalassa kulkija yritti myös pyrkiä väärään telttaan :)

Aamiainen oli runsas ja kuvittelin sen voimin saavani toisena päivänä enemmän aikaiseksi. Väärä luulo! Kokonaissaldoni kahden päivän rupeamasta oli viisi ja puoli korttia. Paras saldo oli kuitenkin suuri määrä uuden oppimista kanssa-askartelijoilta. Porukka puhalsi muutenkin yhteen hiileen; toisten tarvikkeita lainailtiin, vinkkejä vaihdettiin, neuvoja ja apua jaettiin.


Ihan mahtava viikonloppu ja kokemus kaiken kaikkiaan - kiitokset kaikille mukana olleille!

Tässä vielä muutama yksityiskohta vanhan villatehtaan tiloista:Tässä ihan ensimmäisenä valmistunut korttini.


14 kommenttia:

 1. Ihana tarina meidän kivasta viikonlopusta! Vieläkään en ole purkanut kamoja. Meinasin heti alkaa askartelemaan, kun pääsin kotiin, mutta oli sit kuitenkin pakko seurustella perheen kanssa:) Kiitos, Tuula kivasta viikonlopusta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sama juttu Noora, teki mieli jatkaa korttien tekoa heti kotiin päästyä :) Enkä minäkään ole vielä kamoja purkanut.

   Poista
 2. Ihanasti kuvia ja hyvin kerrottu juttu. Linkitän tämän sivuilleni, jos sopii?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Siellähän sinäkin Taava olet pyssy tanassa :) Ilman muuta voit linkittää.

   Poista
 3. Wau mitä kuvia, mikä mahtava meininki ja ihana pikkuhuone sulla. Ja minulle olet aina kaunis <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana Tiia, sun kanssahan mä jaan huoneen milloin vain <3

   Poista
 4. Aivan mahtava postaus ja upeita kuvia. On tosi viihtyisän näköistä tuolla hotellin puolella, mantavaa. Ensi kerralla minäkin aion yöpyä. Mukava oli kokemus jonka tosiaankin ainon toistaa.. Hyvää alkanutta viikkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen tosi tyytyväinen, etten mennytkään mökille yöksi. Teltta-hotelli oli kokemisen arvoinen elämys, hauskassa seurassa. Sinulle myös kivaa viikkoa!

   Poista
 5. Voi miten kivasti kirjoitettu ja ihania kuvia, oi jospa olis ehtinyt mukaan.

  VastaaPoista
 6. Ihana telttakylä, maino idea ja hieno interiööri

  VastaaPoista
 7. Kiitos runsaasta kuvasadosta, ihanaa....aika kiva tuo telttasysteemi:-))
  Harmi kun sattui minulle nuo Jyväskylän Kädentaidon messut samaan muuten olisin pyörähtänyt lauantaina:-))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti ensi kerralla pääset sitten mukaan :)

   Poista
 8. Kyllä meillä olikin mahtava viikonloppu. Oli tosi kiva nähdä. Hyviä kuvia (itsellä kamera mukana, mutta vasta valmiista töistä kuvia otin) ja kiva tarina. Ja kiva oli nähdä myös tuo yhden hengen huone.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Todellakin, todelllakin, tod... Meitä oli niin mahtava samanhenkinen porukka, vaikka jokainen teki ihan omanlaisiaan kortteja ynnä muita :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)