keskiviikko 3. kesäkuuta 2015

Nyyttäreillä neulottiin

Eiliselle iltapäivälle sattui aurinkoisen lämmin sää, kun neulootikot kokoontuivat herkkuineen ja lankoineen Katjun takapihalle. Myöhemmin yllättänyt pieni sade ei tunelmaa haitannut.

Minun oli tarkoitus viedä mukanani itsetehty broilerpiirakka, mutta aamupäivän aikataulu muutti suunnitelmia. Kävin nimittäin Gumbostrandin Konst & Formissa noutamassa Netta Tiitisen näyttelystä ostamani maalaukset. Ja jääkaappikin piti täyttää ja poikien saada ruokaa, nyt kun ovat kesälomalla. Niin, ja ihan ekaksi piti tyhjentää auton peräkontti sunnuntailta jääneistä kirpparitavaroista (kunnes osa taas lastataan takaisin ja viedään Hope-yhdistykselle).Sipoon Gumbostrandissa on niin kaunista, etten voinut vastustaa itseäni ja jäädä kapean tien tukkeeksi ottamaan pari kuvaa. Matkalla pysähdyin pikaisesti myös LeipomoKahvila N'avetalla hankkimaan viemiseni nyyttäreille. Se oli tuo etualalla näkyvä tomaatti-parsakaali-feta-piiras. Mukaani tarttui maisteltavaksi myös lajitelma erilaisia fudgeja, koska Fudge Loven Richard on pystyttänyt herkkutelttansa N'avetan pihapiiriin.
Kuten kuvista ilmenee, neulojat osaavat myös herkutella ja ovat taitavia myös leipomisessa. Katsokaa nyt vaikka tuota pöllöä, jossa oli käytetty mm. kesäkurpitsaa.


Entäs nämä pähkinäiset makeat, jotka ovat nimeltään jonkun sääret (en muista kenen).


Ai niin, kyllähän siellä syömisen lisäksi myös neulottiin ja virkattiin  :) 
Niistä puuhista otin aika huonot kuvat, paitsi tästä emäntämme upean värikkäästä tulevasta torkkupeitosta.Kukkaruukun suojus on virkattu afrikkalaisista kukista. 


Muilla oli puikoillaan ja koukuillaan kaikkia sateenkaaren värejä, mutta minä olen uskollinen vaaleille sävyille. Alla näkyy hieman vasta aluillaan olevaa  pellavalangasta syntyvää toppia. En viitsinyt ottaa mukaan lähes valmista islantilaisneulettani, koska se on niin valtavan kokoinen työ.


Mukana oli tietenkin ihana neulekoira Muppe. Mikähän työ Mupen neulekorista löytyy ;)


Voi että on kaunis tuo Mupen suklaanruskea, kiiltävä turkki!Minä sain kotiinviemisiksi kerityt pellavalangat, kun aloin ääneen pohtimaan kuinka hankalaa on neuloa käsin keritystä, ohuesta pellavalangasta ja että pitäisikö hankkia tuollainen kerijälaite. Onneksi fiksummat ystävät totesivat, että sellaistahan voi lainata kaverilta :)


Olisipa hauska saada omallekin pihalle näin viehättävä leikkimökki.

Huoh, kunpa saisi edes tämän nurmikon reunuksen valmiiksi!


Kuopus oli iloiseksi yllätykseksi vihdoin kaivanut pihatiemme reunaan paikan pensaitani varten Nyt vaan pitäisi viimeistellä se ja päättää, laitanko siihen keijuangervoa, jota on jo molemmissa päissä, vai kaivetaanko nekin ylös ja istutetaan syreenia, josta olen aina haaveillut.

No, tänään en nenääni pihalle työnnä, koska siellä on ihan myrskyinen sää.
Poutaa odotellessa!


Kiitokset viimeisestä Katja!

6 kommenttia:

 1. Fudget loppu jo. Ne on ihan mun herkkuja. Mutta kyllä mä täällä vielä muilla eväillä saan herkutella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ei ole ihme, että herkkuja jäi, sen verran pöytä notkui :)

   Poista
 2. Kaunis raportti. Kiitos seurasta!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)