sunnuntai 31. elokuuta 2014

Lämmintä harteille

Mieltäni lämmittää pari uutta Etanaellin seuraan liittynyttä lukijaa, mutta nyt kun ilmat on syksyyn tultaessa viilenneet, sopii hyvin esiteltäväksi juuri valmistunut hartialämmitin tai miksi tätä nyt kutsuiskaan. Ajatuksena oli tehdä jonkinlainen tuubi, mutta sen saa hyvin vedettyä myös harteille. Rajoituksena oli myös langan määrä eli minulla oli vain kaksi vyyhtiä eli 300 grammaa paksua lankaa, joka ei ole super riittoisaa.


Lankana on Malabrigon Rasta, joka on niin ihanan pehmeää, paksua ja muhkeaa 100% merinovillaa, ettei sen tuntua voi sanoin kuvata. Ostin kaksi vyyhtiä jo talvella Snurresta, kun heillä oli Ystävänpäivän illanvietto lankapuodillaan ja Neulojien yön tarjoukset nettikaupassaan. Ehdin jo heti silloin aloittaa neulomisen, mutta olen myös ehtinyt kaksi kertaa purkaa jo aloittamani työt, koska tuntui, ettei ihana lanka päässyt tarpeeksi oikeuksiinsa aiemmissa tekeleissä. malli olisi voinut olla vieläkin simppelimpi, mutta kun nuo palmikot nyt vain ovat se "mun juttu".

Neulomiseen käytin pyöröpuikkoja nro 12. Kavensin silmukoita lopussa, jotta tulisi tuollainen matala "kilpikonnakaulus", koska tuubi ei olisi kuitenkaan mennyt kahta kertaa kaulan ympäri. Jätin nuo langanpäät esille, jota saisitte vähän käsitystä, miten muhkea lanka on kyseessä.Voin taas jatkaa muita neulomuksia; kämmekkäitä on tilattu yksiin jos toisiinkin käsiin, ihania lankoja on neulomatta (ihan liikaa) ja uusia ideoita kokeilematta.

Muistuttaisin vielä huomenna alkavasta VIllasukat jalkaan -kampanjasta, joka on levinnyt tuolla facebookissa. Minä tosin olen käyttänyt niitä läpi kesän, kun palelen niin helposti varpaista.

Aurinkoista sunnuntaita!


1 kommentti:

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)