torstai 28. elokuuta 2014

Mökkipäivitys

Uusi mökkimme ei ole vielä varsinaisesti asumiskelpoinen, mutta yöpyä siellä jo voi. Heinäkuun lopussa kannoimme aitasta sängyn uuden mökin makuuhuoneeseen ja nukuimme siellä pari yötä. Silloin oli ne kovat helteet, mutta mökissä todella viileää ilmalämpöpumpun vuoksi, melkein tuli kylmä yöllä. Viime viikonloppuna taas mökissä oli mukavan lämmin, vaikka ulkona oli kylmä tuuli ja satoikin välillä rankasti.Kuskasimme mökille jo toisen vanhoista yöpöydistämme ja tuon kassini alle täydellisesti sopivan pikkupenkin olin ostanut mökkimatkan varrelta Pernajasta pienestä Bric-á-Brac -kesäkahvilasta/puodista, josta taisin kertoa facebookin puolella. Kaikki kalusteet ja tavarat ovat kyllä vain tiellä ja niitä pitää siirrellä eestaas, kun pistorasioita ja listoja laitellaan paikoilleen. Ikkunapokatkin on vielä maalaamatta ja mies jo sanoutui irti siitä hommasta.

Silloin heinäkuussa mökissä näytti melko valmiilta, koska se oli niin siisti lattioiden maalamisen jäljiltä. Keittiö ja veski ei tosin olleet silloin(kaan) lähelläkään valmista. Yritin silloin heinäkuussa päivittää blogia ulkona, mutta hyttyset tekivät hulluksi ja lopulta valokaan ei riittänyt, eikä sitä ollut myöskään sisällä mökissä.


Nyt vajaa kuukausi myöhemmin hommat ei näytä juuri edistyneen, mutta tavarat on taas enemmän levällään. Mies myös marmatti minulle, etten olisi saanut tuoda taas lisää kamaa mukanani, koska ne olisivat vain tiellä. Hän olikin jo ansiokkaasti ottanut yhden hankintani työpöydäkseen.


Koska pienet pöydät eivät kirpparilla kelvanneet kellekkään, toin ne tänne yöpöydiksi, kun nuo valkoiset on liian suuret. Nämä tummat pikkupöydät saavat ehkä joskus uuden, vaaleamman värin.


Tuo kirpputorilta ostamani Long beach -taulukin on tuossa vain väliaikaisesti poissa tieltä, mutta tarkoitus olisi laittaa se eteiseen. Kattoon on mies jo upottanut tuollaiset "spotit", mutta ne ei vielä toimi, kun ei ole katkaisijoita. Tuo musta käärme on sitä varten. 
Sopivaa riippuvalaisinta en ole vielä löytänyt, mutta varmaan väliaikaisesti ripustan siihen Pieni Juhlapuoti Vaniljan sisustuskirpparilta ostamani valaisimen valkoisella kangasvarjostimella.


 Eteiseen sovittelin mattoa, joka kuitenkin pitää toistaiseksi rullata pois. Mielestäni tämä nahkasuikaleista kudottu matto sopii väreiltään ja kooltaan hyvin juuri tähän tilaan. Eri asia on sen käytännöllisyys, mutta toivottavasti kumisaappaat jää jatkossa kuistin puolelle. Peilinkin paikka on vielä hakusessa, kun muiden kalusteiden paikat ei ole tiedossa. Tai ei tähän eteiseen varmaan muuta tuodakaan kuin meillä kotona aiemmin eteisen penkkinä virkaa toimittanut arkku.Naulakon kävin hakemassa mökille lähtiessä EkHome:sta, jossa se oli ihan käytössä ja olen siihen takkini useasti ripustanut putiikissa käydessäni. Tänään näen onko Nina löytänyt tilalle uuden naulakon, kun menen viettämään sisustusiltaa liikkeeseen. Tuo musta möhkäle tarjoaa miehelleni työmaamusiikkia ja oli itse asiassa yllätys nähdä se edelleen toimintakuntoisena, koska olen saanut sen lahjaksi noin 25 vuotta sitten silloiselta poikaystävältäni. Siihen aikaan en omistanut edes televisiota ja hän ajatteli, että tarvitsen viihdykettä edes musiikin muodossa.


Keittiö näyttää kuvassa pienemmältä kuin se oikeasti on, johtuisiko tuosta tavaramäärästä. Tuo sininen letku näyttää tulevan hellan ja tiskialtaan paikan. Vastakkaisella seinällä on Pentikin vitriinikaappi, jonka ostin My Villa May -blogia kirjoittavalta Hannikselta. Hän kun on tyhjentänyt kesän ajan taloaan vuokralaisia varten, kun aikoo perheensä kanssa jäädä pidemmäksi aikaa valtameren taakse asustamaan. Kaapin paikka saattaa muuttua, kunhan keittiö alkaa saada muita kalusteitaan.Keittiön vieressä sijaitseva kylppäri on kaikkein kaoottisin paikka tällä hetkellä. Kaiken muun rakentamisen ohella mökin sähkötyöt hoituu mieheni toimesta, hän kun on sen alan ammattilainen. Voisi olla kyllä minkä tahansa muunkin rakentamiseen tai vaikka moottoripyöriin liittyvien alojen ammattilainen, niin monitaitoinen ja käsistään kätevä mies minulla on. Mutta hänenkin tapauksessaan pätee vanha viisaus "suutarin lapsella ..." eli kotona moni asia hoitamista.


Näiden kasojen tilalle pitäisi siis tulla wc-kalusteet. Siihen asti käytetään ulkohuussia. Jonka muuten viikonlopun aikana jynssäsin desinfiointiaineella läpikotaisin. Tai no, taisi sinne vielä jokunen hämähäkinverkko jäädä.


Meillä on mökillä grillikatos, jossa teemme ja syömme kaiken ruokamme. Vanhassa mökissä on kyllä kaasulevy, mutta uunia ei ole koskaan ollut ja koska grillissäkin on keittolevy, niin omasta maasta kuokitut perunat saa hyvin keitettyä samalla kun muu ruoka valmistuu grillissä. Jos minä en ole mukana, niin ainoa valmistettava kasvis on maissintähkät, joita tosin syö vain nuorin poika.

Poimin lauantaina pöydälle kimpun apiloita, mutta homma keskeytyi hirveään kaatosateeseen. Aurinkokin näyttäytyi välillä, mutta kova ja kylmä tuuli sai meidät harkitsemaan grillikatokseen sellaisia liukuvia lasiseiniä. En tiedä montaakaan niin ärsyttävää asiaa, kuin tuuli silloin kun syö tai tekee mitä tahansa ulkona.


Luumut olivat kypsymässä kovaa vauhtia ja yksi pipokin valmistui.


Nyt vaan toivottelen kaikille oikein hyvää viikonloppua! 

PS. Se piti vielä sanoa, että tulin viikonloppuna miettineeksi, että meidän mökki taitaa olla tänä päivänä niitä harvoja, jotka enää näyttävät perinteiseltä mökiltä, kun sisutuslehdet ja loma-asuntomessut ovat täynnään moderneja loma-koteja. Monilla "mökki" on varmaan hienompi kuin se varsinainen koti. Samasta asiasta juttelin Cillan kanssa, kun toissapäivänä poikkesin hänen puodissaan. Ja juuri näin Huvila ja huussi -jakson, jossa mökin omistaja totesi uuden keittiön näyttävän hienommalta kuin kotona.

2 kommenttia:

  1. Mökkinen on kaunis näin keskeneräisenäkin. Ja hiljaa hyvää tulee!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Mummo! Tänään käytiin ostamassa wc/suihkutilan lattialle korkkivinyyli-laminaatit ja ennakkosuunnitelmista poiketen valitsin harmaasävyn tilalle vaaleanruskeaa. Saa nähdä ovatko lattiassa tämän viikonlopun päätteeksi, kun mies lähti yksin paiskimaan hommia.

      Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)