keskiviikko 20. elokuuta 2014

Roskisruno - haaste Minttumaalla

Vaikken koskaan ole pitänyt itseäni minään runoilijana, enkä varsinkaan ikinä kirjoitellut mitään pöytälaatikkoon, niin Minttumaan roskisruno-haaste tuntui hauskalta ja periaatteessa helpolta. Sanathan olisi jo valmiina olemassa, senkuin vaan leikkelee niitä irti lehdistä ja/tai kirjoista.

Toteutus olikin sitten jo hieman hankalampaa. Aloitin leikkelemällä itseäni miellyttäviä, kivoja sanoja. Sanat alkoivat sopivasti liittymään itsetuntoon ja ensin runostani meinasi tulla enenmmän elämänohjeen tai -viisauden kaltainen, joka meinasi jäädä kesken, kun paria sopivaa sanaa ei meinannut löytyä. Kun sitten aloin katsella läppärin kannelle asettelemiani sanoja, niin älysin järjestää niitä hieman uudelleen ja jättää pois pari turhaa sanaa, niin tuli enemmän runoa muistuttava, muttei silti ihan. Oli nimittäin pakko saada valmista aikaan, koska läppäri oli pari päivää pois käytöstä :)


Pikkuruisen paperisilpun teippaaminen A4:lle olikin sitten hankalampi juttu, kuten lopputuloksesta näkyy. Näyttäisi vielä enemmän roskiksesta kaivetulta, ellen olisi käsitellyt kuvaa.


Mieletön itsetunto keventää kohtaamisia.

Räväköitä kohdanneet selviävät ylpeästi

positiivisella tavalla.

Kun optimistina käsittelee asioita kirkkaasti,

pilkistää helpotus

keventynyt olemus

ja 

iloisia ilmeitä.

Itsestä pitää olla ylpeä.

5 kommenttia:

 1. Tämähän on ihan huippu! Nämä runot on kyllä siitä merkillisiä että jotenkin se oma ajatus aina vaan niihin tulee, vaikka on valmiit sanatkin :)

  VastaaPoista
 2. Voi kiitos teille :) Nyt vaan Mummo sinäkin runoilemaan!

  VastaaPoista
 3. Hienon runon olet saanut aikaan :) Tee itse näitä jääkaappimagneettien avulla.... fiiliksen mukaan.

  VastaaPoista
 4. Kiitos Marjo :) Aika vaatimaton alkuhan tuo on, mutta siitä jäi kytemään pieni palo jatkaa runoilua. Tiedän ne magneettisanat, olen joskus ostanut ystäville lahjaksi, mutten itselle.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)