sunnuntai 14. huhtikuuta 2013

Tukholman terveiset

Kotiuduimme mieheni kanssa eilen aamulla Tukholman risteilyltä. Tarkoitukseni oli jo eilen kertoa matkakuulumiset, mutta taas kerran nettiyhteys pätki. Pojat kyllä pelasivat koneillaan, mutta minä en voinut tehdä mitään. Mieheni sanoo sen johtuvan siitä, että laitteet vaistoavat inhoni niitä kohtaan ja kostavat sen minulle :) Pah, sanon minä!

Reissu oli ensimmäiseni puoleentoista vuoteen. Siksi olikin aihetta kilistää kuohuvalla.


Laivalla könkkäilin kyynärsauvan kanssa sen vähän mitä tarvitsi; syömään, taxfreehen ja yökerhoon. Buffet-pöydät jätimme väliin, koska emme kumpikaan ole sillien ja kylmien kalojen ystäviä ja minä varsinkaan en välitä niistä hanasta saatavista alkoholijuomista. Olen muutenkin lähes absolutisti, jos sellainen nyt voi olla :) Menomatkalla illastimme Ella's ravintolassa ja tullessa Food Gardenissa, jossa nauttimani meriantura oli herkullista. Punaisilla laivoilla on meneillään Ranska-viikot, mikä näkyi menussa ja ohjelmassa.

Menomatkalla raahasin mieheni yökerhossa pidettyyn Ranska-aiheiseen tietokilpailuun. Sanoin osallistuvani vaikka bingoon, jos pääpalkintona on Ranskan matka. No se arvotaan vasta myöhemmin, nyt oli luvassa pienemmät palkinnot. Kilpailussa esitettiin 10 kysymystä ja niihin annettiin kolme vastausvaihtoehtoa. Totesimme, ettei kannata kopsata toistemme vastauksia, koska kummallakaan ei ollut varmaa tietoa kuin yhteen kysymykseen, vaikka mies oli vakuuttunut, että hän sai kaikki oikein. Eipä saanut :) Vain yksi onnekas oli tiennyt tai arponut kaikki oikein ja vähän useammalla oli 9/10 oikein. Niistä sitten arvottiin yllätyspalkinnon saaja ja se olin MINÄ, jihaa! Palkinto on shamppanja-aamiainen kahdelle. Olin jo maksanut buffet-aamiaiset mennen-tullen, joten säästän kupongin seuraavan kertaan, joka myös hoituu lahjakortilla, jonka saimme runsaiden tuliaiskarkkien ansiosta.

Torso, Dan Wolgers

Sitten päästäänkin vihdoin itse asiaan eli Fotografiska museoon, jossa on meneillään kolme mielenkiintoista näyttelyä. Kaikki ihan erilaisia, mutta omissa lajeissaan todella hienoja. Fotografiska museet on itsekin rakennuksena ja tilana upea.
 Meinasin alkaa kertomaan mielipiteitäni kuvista, mutta eihän tätä jaksa sitten kukaan lukea. Ruud van Empelin näyttelystä en älynnyt ottaa valokuvia, joten lainaan "salaa" yhtä kuvaa Fotografiskan sivuilta vähän photoshopattuna, kuten hän itsekin kuvansa tekee.


Anna Clarenin päiväkirjamaiset kuvat perheestä ja läheisistä on ihanasti täynnä tunnetta ja mielenrauhaa.Tukholmassa oli harmaata ja koleaa, mutta ei satanut, joten miehenköriläs suostui työntelemään pyörätuolia Södermalmin suuntaan - ylämäkeen pitkin Götgatania :) Onneksi laitoin lämpimän takin, mutta kaipasin myös uggejani, koska varpaat oli ihan jäässä, kun päästiin takaisin paatille.
Monessakaan kaupassa ei käyty sisällä, mitä nyt kauppahallissa ja Pressbyrånissa ostamassa pari sisustuslehteä. Ja Granitista olisi löytynyt vaikka mitä kivaa.Tällaiset sieltä lähti mukaan, lähinnä tulevia korttiaskarteluja silmällä pitäen. Eli kortteja, kuoria, paperiteippiä ja pari leimasinta. Vakre Hjem viereisestä puodista.Kaiken kaikkiaan reissu oli oikein onnistunut ja mukava. Nyt sitten odottelen seuraavaa kertaa, joka onkin jo kuukauden päästä Ruotsin kautta Tanskaan suuntaava Friends Forever - sisutusmatka.

Risteilyn aikana olin saanut blogiini uuden lukijan, tervetuloa Heli!

1 kommentti:

  1. Kiitos tästä "matkasta" - aivan upeita kohteita teillä siellä oli! Ja mukavia tuliaisiakin löytyi. Kiitos marsu-ajatuksesta ;)

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)