keskiviikko 24. huhtikuuta 2013

Kukkapenkin siivous

No nyt vasta pääsen kirjoittelemaan kukkapenkin siivouksesta. Jos nettiyhteydet toimii, niin sitten on bloggerissa jotain häikkää - ärsyttää. Sunnuntainakin oli siis mukavan aurinkoista, joten en raaskinut sisällä ihmetellä. Laitoin lihapadan uuniin muhimaan ja lähdin raivaamaan talventörröttäjiä kukkapenkistä.Vaikka lähtötilanne on melkoisen ankea, niin on siellä jo elämäkin virinnyt kuten näkyy. Harmi vaan, että suurin osa vihreistä aluista on kevätvuohenjuurta, joka on mestari valtaamaan alaa itselleen. Sitä kasvaa meidän pihalla siellä sun täällä ihan ilman lupaa. Pitää pyytää joku ystävä avuksi kaivamaan niitä ylös, kuten muitakin liiaksi levinneitä yksilöitä. Jättipoimulehti esimerkiksi peittää kohta koko penkin, sitä varten nuo tuetkin on laitettu.


Kuunliljatkin olivat jo versoneet uutta alkua noiden kuivien lehtien alla. Jomman kumman pojan tekemä lintukin oli unohtunut kukkapenkin vartijaksi koko talveksi. Sammalleimut etualalla ovat myös päässeet levähtämään.Nyt näyttää jo vähän paremmalta. Piti ottaa tuoli levähdyspaikaksi, koska kykkiminen kävi tosi raskaaksi. En kuitenkaan millään malttanut jättää hommaa kesken. Kunnes mies huuteli syömään. Siksi jäi vielä yksi kuiva kasa odottamaan kottikärryihin pääsyä. Tänään vasta siivosin senkin pois.Kyllä sieltä maan alta jo uuttakin elämää puskee kohti aurinkoa. Alemmassa kuvassa pioni, jota odotan innolla nähdäkseni montako kukkaa se tekee.


Yhden kallion viereen olen siirtänyt sipulikukkia, kun ne ovat ruukuissa kuihtuneet. Yllä helmihyasinttejä keskellään liljan versoja.


Helmihyasintissä näkyy jo nuppuja, kun tarkkaan katsoo.


Särkynyt sydän näyttää joutuneen vähän tukalaan olotilaan, kun nurmikko ja mansikat oli levittäytyneet sen tontille. Mansikat leviävät ihan hirveästi joka paikkaan. Ovat siis ihan villejä ahomansikoita tai mitä ne nyt onkaan. Meidän perheestä ei siis kukaan tehnyt viime vuomna mitään mun kukkien hyväksi. Ainoastaan keväällä yksi ystäväni kävi siivoamassa talventörröttäjät kukkapenkistä ja toinen pelasti tuija-aidan hiirenvirnojen kynsistä. No, oli se mies aurannut lumen mukana nurmikon rullalle tuon kallion päälle.

Sitten vähän iloisempi kuva. Ihan kukkakaupasta ostettu pelargonia, joka on vielä kaverinsa kanssa turvassa lasitetulla terassilla. Tarkoitus olisi pikkuhiljaa löytää kukat tuohon takana häämöttävään rottinkivaunuun.

 
Alakuvassa vielä esimakua kukkapenkin tulevasta loistosta :)

1 kommentti:

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)