sunnuntai 21. huhtikuuta 2013

Iloista keramiikkaa

Kuten eilen lupasin, kerron teille visiitistämme Erkki Steniuksen Keramiikkapajalle. Oli niin aurinkoinen päivä, että uskaltauduin ekaa kertaa liikkeelle ballerinat jalassa, sävy sävyyn uuden raitapaitani kanssa :) En kuitenkaan ihan paitahihasillani lähtenyt, vaan laitoin kevättakin päälle.


Tarkoitukseni oli mennä tapaamaan artesaani Ritva Tuomista, johon olen tutustunut Naisten Joulumessuilla. Hän nimittäin ilmoitti saaneensa valmiiksi viime messuilla tilaamani wc-harjatelineet. Inhoan niitä harjojen mukana tulevia muovisia kippoja, mutta on ollut hankala löytää kivoja telineitä. Ja nekin muutamat jotka olen ostanut, on siivojamme rikkoneet.

Mutta malttakaa vielä hetki, esittelen ensin muita Ritvan tekemiä keramiikkaesineitä, joita kuvasin pajalla. Varsinkin dinosaurus- ja lohikäärme-hahmoiset käyttöesineet ovat hänelle tyypillisiä. Mutta kyllä häneltä syntyy kaikkea muutakin ihastuttavaa.

 

Osa kuvista voi olla hieman epätarkkoja, harjoittelin uuden objektiivini käyttöä. Näissä kuvissa on melko pieniä esineitä, mutta Ritva on tehnyt myös isohkoja kulhoja, peilejä ym. Aivan mahtava esine on laatikkoviinin pussille tarkoitettu säilytys- ja tarjoiluastia, josta en älynnyt ottaa kuvaa. Kahdessa seuraavaassa kuvassa olevat pumppupullot nestesaippualle on meillä kotona. Minulla on myös käytössä kattilavahti sekä kahvi/teepöytään käytetyille teepusseille tarkoitettu kippo. Kivoja ja kauniita pieniä käyttöesineitä.Vaalean pullon otus on lohikäärme, sen erottaa siivistä :) Ja sitten varsinaiseen asiaan eli niihin vessaharjatelineisiin. Ensin yhteiskuva ja sitten jokainen erikseen. Kyllä, ostin kolme, koska meidän talossa on kolme vessaa. Mutta Ritvalle jäi vielä yksi keltainen :)

Eikö olekin hienoja? Tykkään noista tosi paljon, kuten muistakin Ritvan töistä. Ja Ritvan tavoittaa täältä:

Keramiikkapaja Erkki Stenius Malminkauppatie 33, Helsinki

Mieskin viihtyi ihmeen hyvin, vaikka melko pitkään jutustelin Ritvan ja paikalle tupsahtaneen ystäväni Ullan kanssa. Keraamikko Stenius nimittäin esitteli pajan toimintaa miehelleni, joka taisi äkätä potentiaalisen asiakkaan :)

Seuraava juttu, todennäköisesti huomenna, tulee kukkapenkkini siivouksesta, jonka suoritin tänään.  Oli tällä kunnolla melkoisen raskas urakka. Saa nähdä pääsenkö huomenna sängystä ylös.

Mukavaa alkavaa viikkoa!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)