lauantai 20. huhtikuuta 2013

Kevättä rinnassa lankaostoksilla

Perjantaina oli taas fysioterapia, jonka jälkeen jouduin hetken odottelemaan taxiani. Koska ulkona oli niin kova tuuli, että tupee meinasi lähteä päästä, niin piti siirtyä sisätiloihin. Kuten aiemmin kerroin, niin käsityötarvikeliike Tikata sijaitsee sopivasti vieressä.


Olin muutenkin ajatellut hankkia uusia lankoja niitä lipallisia pipoja varten sekä vetskareita ompelujuttuja varten. Tuo jättikerä ikkunassa on ontolekudetta. Ihan luvan kanssa otin sisältäkin kuvia vinkiksi mahdollisille käsityöintoisille lukijoille.

Omasta värimaailmastani poiketen ostin kassillisen toooosi värikkäitä lankoja ja vetskareita. Tuo Rowanin tumble alpakka-puuvillasekoite sopii lippapipoihin mainiosti. Teen niitä lähinnä ensi talvea silmälläpitäen, koska ovat tosi paksuja. Mutta haluan kokeilla eri värejä heti :) Tekisin puuvillasta kesäisiä versioita, mutta en ole löytänyt tarpeeksi paksua lankaa. Kokeilin kyllä pari versiota ohuesta puuvilla-bambusekoitteesta kaksin- ja kolminkertaisena, mutta eivät ole ihan sitä mitä haluan. Lahjoitin ne pipot naapurin lapsille, joille sopivatkin hyvin. En älynnyt kuvata.


Yllä olevassa kuvassa värit on vähän liankin kirkkaita. Limenvihreästä langasta tuli tälläinen. Tupsun korvaa vielä lankakerä, mutta siitä tulee juuri tuollainen luonnonvaalea. Yritin suostutella nuorimmaista malliksi, mutta ei onnistu millään. Onneksi on tuo puupää :)


Vierailimme mieheni kanssa tänään Keramiikkapajalla, mutta se ansaitsee oman postauksensa.

Aurinkoista viikonlopun jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Upeita lankoja - ja miten ihmeessä saat ukkokultasi mukaan (etenkin keramiikkapaja kuulostaa kadehdittavalta). Kiva odotella kutomistuotoksia, minulta ne eivät vielä toviin luonnistuisi.

    VastaaPoista
  2. Se on Mummo mun miehen lähdettävä kuskiksi halusi tai ei - useimmiten ei, koska en vielä aja autoa. Tarkoitus on pikkuhiljaa alkaa harjoittelemaan, mutta auton pitää olla sellainen, että jäykkä jalka ylettää kaasulle hyvässä asennossa. Eli penkki pitää saada tarpeeksi alas. Minulla on myös taxikortti, mutta en mielelläni tilaa kyytiä kuin äärimmäisissä tilanteissa.

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)