tiistai 3. syyskuuta 2013

Käsityökorttelissa

Viime lauantaina vihdoin koitti Suomen käsityöyrittäjien ensimmäiset kokoontumisajot eli Käsityökortteli Kampin Narinkkatorilla Helsingissä. Tuosta linkistä voi käydä kurkkimassa enemmän kuvia ja linkkejä mukana olleiden yrittäjien omille sivuille, minä esittelen tässä vain joitakin, vaikka useampikin toki olisi esittelemisen arvoinen.

Itse lähdin liikkeelle tuunatun kyynärsauvan kanssa ja ihmettelin, miksen ole aiemmin älynnyt piristää sauvaa rusetilla. Jatkossa somiste saattaa vaihtua mielialan mukaan, kun olen nyt vauhtiin päässyt. Tällä kertaa olin pukeutunutkin sävy sävyyn sauvan kanssa :)


Myyntikojut olivat juuri sopivasti kauppakeskuksen pääoven edustalla. Tummista pilvistä huolimatta minun aikanani ei onneksi satanut, vaikka olin varustautunut sadetakilla. Ihmisvilinä telttojen välissä oli aikamoinen eli paikka oli mitä parhain. Toivottavasti tapahtuma saa jatkoa.

Melko nopeasti bongasin Minttumaan teltan, jonne suunnistin esittäytymään. Olenhan adoptoinut sieltä Minttukarhun kotiimme. Aivan ihastuttavia tuotteita oli tarjolla ja pitihän Etanaellin sukulaisensa kuva hankkia korttina. Koira on vaan rekvisiittaa jääkaapin ovessa.


Tällaisen vanhasta kirjankannesta tehdyn taulun hankin eteisen seinälle muistuttamaan, että paistaa se päivä risukasaankin. Monessa Mintumaan tuotteessa on jujuna kivat tekstit.


Etukäteen minulla oli mielessä yksi hankinta ja se oli avaimenperä autonavaimiin. Se löytyikin Teelikamenttenin värikylläisestä kojusta ja on Delfia designin käsialaa. Vasta kotona hoksasin, että tulikohan valittua kala siksi, että olen myös horoskoopiltani kala.

Ihan mahtavaa oli tavata tosi taitavia ja idearikkaita käsityöläisiä. Mukana oli useampi vanhatuttavuus, mm. meidän kesäkuisella kotitorilla mukana ollut viaMinnet nahkakorut sekä elokuun kotitorille osallistuneet INX Design lasikorut ja TaavaNainen. Muutama uusi tuttavuus löytyi ja mukavan rupattelutuokion jälkeen päätin, että ainakin Kirkkonummelle on tehtävä tutustumisreissu. Siellä pitää Huone ett Rum lifestylepuodissa majaa mm. Rautaharakat, jonka rautalangasta muokattuihin tarve-esineisiin ihastuin niin, että kotiimme lähti sipulien säilytys-sipuli. Niitä kun ei kuulemma olisi hyvä säilyttää jääkaapissa kuten minä teen.

Korumetsän riipuksiin, korvakoruihin ym. on painettu kuvioita mm. pitseillä.


Koska minulla sormet syyhyää korttien tekemiseen, mutta olen vähän huono teippien ja liimojen kanssa, sain vahvistusta ajatukselleni käyttää ompelukonetta hyväkseni ja ostin muistin virkistykseksi ja varmuuden vuoksi pari kaunista korttia, joihin on ommeltu kangastilkkuja. Nämä löytyivät Maheka Designin kojulta, jossa oli myös koruja, joissa on käytetty vintage tapetteja.


Tutuistuin Galleria Ajatuksenpoikasen kojulla Pirjo Lindgrenin keramiikka-astioihin, joilla hiirulaiset vahtivat tarjoiluja. Maisteltavana oli Balderin Cafén monenlaisia hilloja, joista suurin osa, juuri ne kiinnostavimmat maut, olivat tehneet kauppansa. Yksi niistä oli karamellisoidulla chilillä mausettu omenahillo.


Paljon tuli kerättyä mielenkiintoisten puotien käyntikortteja, mutta nyt esittelen viimeisen ostokseni, muuten ette jaksa lukea pidemmälle. Tämän Sinisen Sopukan valmistaman suomenlampaanvilla-sormuksen aion ottaa osaksi työasuani, kun taas menen Naisten Joulumessuille myymään neulomuksiani.


Käsityökorttelista jatkoin ystäväni työpaikalle, jossa hän hätisteli emännöimänsä tilaisuuden vieraita Helsinki Fashion Weekendin muotinäytökseen. Nautimme rääppiäisiksi hieman coctailpaloja ja kuohuvaa. Muotinäytökseenkin olisi ollut mahdollisuus mennä, mutten oikein tuntenut kuuluvani tylikkääseen joukkoon farkuissani.


Suuri tapaus omassa elämässäni olisi ehkä ansainnut oman postauksensa, mutta tulkoon se nyt samaan syssyyn. Aloitin nimittäin eilen työt! Lähes vuosi ja yhdeksän kuukautta on tullut oltua poissa työelämästä enkä toki aloita heti täysillä vaan teen lyhyttä päivää harvakseltaan eli joka toinen päivä. Parasta on tietenkin päästä taas mukaan työyhteisöön.

Mukavaa jatkoa viikolle, josta on näemmä tulossa melko aurinkoinen  ja lämmin.8 kommenttia:

 1. Tuollainen sipulien säilytyskori olisi kiva, mutta miten ne sipulit sait sinne? Sormus oikein passeli Naisten joulumarkkinoille. Siellä minäkin olen käynyt joskus. Ja sit tärkein: Onnea töihinpaluuseen! Hyvä kun voit tehdä alussa joka toinen päivä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihan helposti, noita lankoja voi venyttää erilleen ja taas yhteen. Kiitos Marita, pehmeä lasku on hyvä vaihtoehto

   Poista
 2. Voi miten mukava uutinen tuo työhönpaluu! Ja kiitos taas kerran mahtavista kuvista ja tunnelmasta!

  VastaaPoista
 3. Kiitos mukavista kuvista kojullani! :) Korjauksena tuohon että koju oli Delfia designin eikä Teelikamenttenin :)
  Aurinkoisin syysterveisin, Delfia design / Jenniina

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pahoittelen virhettä! Se oli se lippuviiri, jossa luki teelikamentten - se hämäsi :)

   Poista
 4. Miten mulla olikin mennyt tämä postaus ihan ohi, mutta kivasti olet kertonut tapahtumasta ja yrittäjistä. Ja todella hienoa, että olet palannut töihin, tsemppiä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Taava! Olisihan tapahtumasta riittänyt vaikka miten paljon kerrottavaa, mutta kun postaukseni tahtovat muutenkin rönsytä :)

   Poista
 5. Oli kiva nähdä Käsityökorttelissa :) Linkitin taas tämän postauksen FB-sivulleni.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)