sunnuntai 15. syyskuuta 2013

Kultahippuja kuohuviinissä

Meillä oli lauantaina naispuolisen ystäväpoppoon kanssa perinteeksi muodostunut Tallinna-päivä ja kaiken lisäksi tänä vuonna se oli järjestyksessään kymmenes. Lähtö oli todella aikainen, joten piti herätä jo 5.30! En viitsinyt edes kahvia keitellä aamusella, koska olimme varanneet aamiasbuffetin. Nälkä siinä todellakin ehti tulla, kun Länsisataman terminaalista könkkäsin kepin kanssa Tallink Superstar laivaan pitkin sitä putkea, joka on pitkä kuin nälkävuosi!

Ei ole laivan buffet ihan loppuun asti organisoitu, niin valtava ryysis siellä oli. Tai sitten se on tarkoituksellista, ettei ihmiset ehdi hakea toista kierrosta:) Onneksi meitä ei sentään hätistelty pois, vaan saimme koko parin tunnin matkan istua rauhassa ja vaihtaa kuulumisia. Niitähän riitti, kun jakajia oli 13 naista. 

Olimme etukäteen varanneet erilaisia hoitoja ilusalongista, johon suunnistimme heti satamasta, josta meille tarjosi pikkubussilla taxikyydin Ivo. Ihana herrasmies, jonka palvelusta saimme nauttia koko päivän. Soitto vain ja hän ilmestyi paikalle.


Ilusalong Mariness sijaitsee Reval hotelli Parkin yhteydessä ja se on kyllä lähes täyden palvelun kauneushoitola. Suurin osa meistä pääsi hoitoihin yhtäaikaa; hierontaan, hiusten pesuun, manikyyriin, pedikyyriin, kasvohoitoon ym.
Itse nautin puhdistavasta kasvohoidosta, jonka aikana vaivuin lähes transsiin. Niin rentouttavalta se tuntui. Taas kerran ajattelin, että pitäisi ottaa tavaksi käydä useammin vastaavissa hoidoissa, mutta aina se vain jää.

Muutamat ensin valmistuneet lähtivät shoppailemaan ja osa odotti muita hotellin aulabaarissa. Koska päivä oli jo edennyt lounasaikaan, saattoi hyvällä omalla tunnolla nauttia lasillisen uusien kynsien kunniaksi:) Minä, joka en ikinä lakkaa kynsiäni, räväytin sinisillä ja punaiset niin sormissa kuin varpaissa on ystävieni.
Olin jo ennen reissua päättänyt, etten aio käydä yhdessäkään kaupassa, koska tiesin jo muutenkin väsyväni pitkästä päivästä. Enkä myöskään aikonut rampata kaupungilla, enhän olisi edes jaksanut. Muutenkin seurueemme herätti muutamia ihmettelemään, että mistä vaivaistalosta olemme lähteneet retkelle, kun kaksi meistä könkkäsi kynärsauvojen kanssa. Yhtä kauniina ja hehkeinä kuin aurinkoinen hellepäiväkin, suunnistimme hoitojen jälkeen eräälle terassille odottelemaan ruokailua.

Pöytävarauksenkin olimme tehneet etukäteen Must Lammas ravintolaan. Laitoin tuon linkin, jos joku vaikka saisi menun näkyviin, vaikka minä en saakaan. Vanhassa kaupungissa ei autot pääse joka paikkaan, mutta Sauna kadulle oli ihan lyhyt kävelymatka. Muutenkin oli mukava katsella kadun varren kauniita yksityiskohtia.
Kadulle kääntyessä ei olisi uskonut siellä mitään ravintolaa olevankaan, jos ei olisi nähnyt tuota ympäristöön jotensakin sopimatonta mainosvarjoa. Muuten oli yksityiskohdat kyllä kohdillaan. Huomatkaa nuo mattoa pitelevät lusikat.
Olimme kai sen verran ajoissa liikkeellä, että seurueemme oli lähes ainoa vieras ravintolassa. Silti kaksi tarjoilijaa vaikuttivat kiireisiltä ja yllättävän hymyttömiltä, vaikka palvelu oli kyllä ihan asiallista ja nopeaa. Eikä ruokiakaan tarvinnut kauan odotella.  Kolme ruokalajia tuli nautittua, mutta koska en edelleenkään syö sukulaisiani, laitan kuvan vieruskaverini alkupaloista;) Oma vihersalaattini kun ei muutenkaan ollut erityisen kuvauksellinen. Nuo pippuri-vodka snapsit talo tarjosi, mutta jätin suosiolla juomatta.

Ruokalistalla oli melko runsaasti vaihtoehtoja, mutta ravintolan nimestä huolimatta lammasta ei muistaakseni ollut tarjolla. Vaikka kuvia en nyt esittele, niin ravintola oli oikein mukava ja viihtyisä ja voin suositella sitä lämpimästi. 

Osa livisti taas kaupoille ja me loput siirryimme nauttimaan helteestä ulkotiloihin aiemmilta reissuiltamme tutulle terassille, jota kutsumme vesipiippu-ravintolaksi. Ihan siksi, koska siellä on mahdollista myös poltella, vaikka mehän emme sitä harrasta. Emme vain tiedä nimeä ravintolalle, jossa on sitten viime käynnin tehty remonttia. Toiletissa käydessäni kuvasin sisätiloja, jotka vaikuttivat melko viehättäviltä.Täältä Ivo kävi taas meidät nappaamassa kyytiin kohti satamaa ja kotimatkaa. Onneksi meille oli hytti varattu paluumatkalle, niin pääsin oikaisemaan jalkani ja lepäämään kunnolla. Tax free-myymälään en jaksanut mennä, mutta ystävien apuun voi aina luottaa, eikä pojat jääneet ilman tuliaisnamuja. Tallink Starin neljän hengen hytit on muuten tosi tilavat, joten sinne mahtui mainiosti 13 naista:)

Nämä suklaalastut on niin kauniissa rasioissa! Ja jos olette ehtineet ihmetellä tämän postauksen otsikkoa, niin tässä se tulee.  Kun mies kotiutui tänään mökiltä valmistuneen kattoremontin jälkeen, nautimme lasilliset Blue Nun Golden Edition kuohujuomaa, joka sisältää 22 karaatin kultahippuja.Meillä oli niin mahtavan upea reissu ihanien leidien kanssa, että siitä jaksaa taas ammentaa voimia pitkään, vaikka olikin fyysisesti raskas matka.

Skål vaan uudelle alkavalle viikolle!

2 kommenttia:

 1. Voi vitsit kun olisin ollut mukana!
  Aina mulla on ollut jotain, silloin kun lapset oli peini niin ukko oli aina siihen aikaan metsästämässä enkä voinut jättää lapsia kotiin. Nyt tällä kertaa Ellenillä piti olla taitoluistelukisat, mutta ne jäikin sitten väliin kun hän sairastui..ehkä mä vielä jonain kertana tulen mukaan!

  t. Siv

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juuri niin Siv, harmi ettet tullut! Mulla oli sun voittama pipokin mukana, kun en muistanut, ettet ole tulossa. Lähetän postissa:)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)