maanantai 5. elokuuta 2013

Happy:nä Hesassa

Tajusin vasta äsken, että minähän olin jopa onnellinen viime sunnuntaina :) Vaikka muuten on ollut mieli niin maassa, ettei oo tehnyt mieli kirjoitella tänne puuhistani. Harmittaa niin vietävästi moni tähän vammautumiseeni liittyvä asia, kun tuntuu, että kaikesta pitää taistella.

Viimeisimpänä invapysäköintitunnuksen hankkiminen autoon. Minulle on sellainen jo myönnetty kerran, mutta vain määräajaksi ja nyt kun oli tarkoitus uusia se, niin en olekaan tarpeeksi vammainen! Vaikken edes pääse autosta ulos tai sisään, jos en saa auton ovea kokonaan auki eli tarvitaan leveämpi parkkiruutu. Plus että käveleminen kepin kanssa on tosi hankalaa, hidasta ja ajoittain kivuliastakin. Ja lentokoneeseen mahtuminen taipumattoman jalan kanssa vaikuttaa olevan todella haasteellista. Mutta ei siitä sen enempää. Joudun vielä selvittämään (ja murehtimaan asiaa vielä moneen kertaan).


Vähän iloisempaan aiheeseen ja paikkaan eli Helsingin keskustaan ja Esplanadin puistoon. Mies lähti viikonlopuksi Jyväskylän ralliin ja vaikken mielelläni matkusta taxilla (pelottaa), kun se korttikin meni umpeen ja uusi on vasta tilauksessa, nyt tein vihdoin päätöksen tilata invataxi ja mennä Hesan keskustaan, jossa en ole käynyt yli puoleentoista vuoteen. Ja olen sentään hesalainen, paljasjalkainen :) Sain idean viedä pojat brunssille ja tavata samalla ystäväni. Paikaksi valikoitui Kluuvikadun Fazer, koska ajattelin tarjoilujen kelpaavan pojille. Huom: pöytävaraus kannattaa!

Tultiin taxilla Etelä-Esplanadille, koska tarkoitus oli lyödä kaksi kärpästä samalla reissulla eli käydä tutustumassa perinteikkään Papagenan tiloihin avattuun Destinyyn. Sain vinkin Destinyn sisaresta Porvoossa (entinen Våga) Casa Mimi blogista ja heidän nettisivuillaan vierailtuani oli ihan pakko päästä paikan päälle. Mutta! Minä höperö olin tsekannut aukiolon väärin eikä Hesan liike ole sunnuntaisin auki, Porvoo on. NYYH! Ei auttanut kuin istuskella Espan puistossa odottamassa. Ei haitannut, koska olin niin happy, kun vihdoin olin täällä :) Nautin auringosta ja tunnelmasta; tuntui kuin olisin ollut ulkomailla.


Pitkää matkaa ei onneksi tarvinnut kävellä, koska molemmat paikat on vastakkaisilla puolilla puistoa. Muita kuvia en brunssin tarjoiluista saanut otettua, koska oli niin paljon juteltavaa ystävän kanssa. Lettuannoksen haki poika ja mätti siihen hirveän kasan kermavaahtoa, kun hillo loppui kesken. Fazerin brunssia kehuttiin kovasti, kun googlasin eri vaihtoehtoja ja se olikin pojille sopivasti tosi tavanomainen. He kun eivät kovin helposti maistele uusia makuja. Mutta mielestäni valikoima oli liiankin tavanomainen ja jopa tylsä hintaansa nähden.

Kyse oli ennemminkn perus hotelliaamiaisesta kuin monipuolisesta brunssista. Mitään lämmintä tarjottavaa ei kahvin ja teen lisäksi ollut. Ellei siksi lasketa nakkeja. Leipää oli kolmea erilaista ja lisäksi minikokoisia croissanteja ja ihan perus kurkut, tomaatit, paprikat, salaatinlehdet ja meloniviipaleet. Jälkkäriksi juustoja ja muutamaa laatua kakkua. En pala halusta mennä uudelleen. Suunnittelimme kokeilevamme seuraavaksi Helsingin Kalliossa sijaitsevaa Sandroa, jonka etnistä makumaailmaa on kehuttu ylitse muiden.


Ystäväni halusi ostaa minulle väen väkisin tämän söpön pöllöpurkin, joka on täytetty Fazerin sinisillä konvehdeilla. Myös Kis Kis -karamellit olivat saaneet uudet hienot peltirasiat. Voitte kuvitella mielessänne miltä ne näyttävät :)

Vaikka oli ihana reissu, niin se oli myös todella väsyttävä. Iltaa piristi, kun sain meille muutamaksi päiväksi ystäväni Pohjois-Karjalasta. Innolla odotan keskiviikkoa, jolloin kamuni kyyditsee minut Porvooseen, koska oma autoiluni on vielä vaiheessa.

Kivaa viikon jatkoa!

4 kommenttia:

 1. Tsemppiä sinulle - varmasti mieli on ajoin matalalla, mutta on hienoa, kun on hyviä ystäviä, jotka tukevat ja auttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Se on juurikin niin, että ystävät ovat elämän suola. Olen onnellisessa asemassa, että minulla on monta ihanaa ystävää, jotka jaksavat auttaa eri tavoin. Olen tämän "projektin" myötä saanut jopa useista entisistä tutuista tosi hyviä ystäviä.

   Poista
 2. Koska olet Tuula itse niin ihana ja super rakas! Ja ihana toi Pöllöpurkki, nam, nam.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos muru! Kohta kerron meidän Porvoon reissusta :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)