sunnuntai 11. elokuuta 2013

Kädentaitoja kotitorilla ja valmis jakkara-projekti

Kuten otsikostakin huomaa, on taas tulossa sekalaista asiaa. Olisi niin paljon kerrottavaa ja monta uutta paikkaa esiteltävänä, että pitää taas lyödä kaksi kärpästä samalla iskulla. Vaikka kyllähän nämä molemmat liittyy käsillä tekemiseen.

Etanaellin korut ja Ritva Tuomisen keramiikkaa

Tänään oli Kotitoripäivä, jonne oli kokoontunut monen monta käsillä tekijää yhteen myymään aikaansaannoksiaan. Sää onneksi suosi meitä, joten levittäydyimme isäntäperheen pihamaalle. Kahvipöytä notkui taas myyjien tuomista herkuista, jotka olivat vapaasti kävijöiden nautittavissa. Itse olin tehnyt vadelmapiirakan.

Mukana oli tuttuun tapaan käsitöiden lisäksi myös tuote-esittelijöitä: Living & Room -sisustustuotteet, Mary Kay -kosmetiikka ja Leikkien -lastentuotteet.

Pitsilaatikko -blogi ja Nooran nurkka -blogi
Tässä vielä pari lähikuvaa ahkerien naisten tuotoksista. Kuten näette, melko laajalla skaalalla syntyy valmista :)
 

 
 
Inx lasikorut
 
Tällaiset ihanuudet sain vaihtareiksi kassillisesta Marimekon tasaraita-trikoista, joita oli 16 eri väriyhdistelmää. Nuo härkäpavut päätyivät heti wokkiin, johon käytin myös naapurilta saadut kesäkurpitsat. Ihan vaan jotta pääsen maistamaan tuota raparperihilloa, pitää varmaan laittaa pannari uuniin. Otin kuvia myös wokista, johon tuli lisäksi paprikaa, sipulia ja fetaa, mutta jostain syystä jotkut kännykällä otetut kuvat kääntyvät täällä bloggerissa nurinniskoin. En ymmärrä.


Sitten toista asiaa eli se valmistunut jakkara, jonka maalaus vähän venähti, kun meillä ramppasi vieraita. Ensin harkitsin tyytyväni yhteen maalikerrokseen, koska jakkara saa kyllä näyttää vanhalta, mutta jäihän noita elämän jälkiä näkyviin toisestakin maalauksesta huolimatta. Tuo alempi palli on ollut meillä tooosi kauan ja mietin sen sutimista samalla, mutta mies käyttää sitä autotallissa, joten jäi sikseen.
 
 
 
Nuo lyhdyt sain Living & Roomin emännänlahjana silloin kesäkuussa, kun järjestin meillä kotitorin. Niitä piti kyllä tulla vain yksi, tuo isompi, mutta yllätykseksi lähettivät myös pienemmän ilmaiseksi, koska kuvaston lyhdyssä oli eri teksti. Ihankuin olisin huomannut eroa :)
 

 
Paikan palli saa meidän lasiteltu parvekkeelta. Olen aika ylpeä itsestäni, että oikeasti sain aikaiseksi tämän kunnostustyön, vaikkei se iso homma ollutkaan. Maalaaminen vain on aina tuntunut jotenkin vaivalloiselta, kun ensin pitää puhdistaa ja hinkata  ja vaikka mitä. Olen tehnyt myös toisen vanhan hankinnan, jolle en kyllä aio tehdä mitään ainakaan vähään aikaan. Vaikka toisaalta haluaisin vain poistaa tuon maalin. Ostin tämän renginkaappina Retro & Romu:sta, mutta en katsonut mittoja tarpeeksi tarkkaan, joten sen isompi koko yllätti. Mutta on kyllä ihan mieleinen.
 
 
 
Sitten vielä iloinen perhe-uutinen :) Meille on muuttanut Hämeenkyrön takametsistä Minttukarhu (Ursa Menta). Se tykkää kovasti mustikkamaidosta ja suorittaa mielellään erilaisia jumppaliikkeitä meidän sohvalla. Minttukarhun sukulaisia saattaa lymyillä joitakin yksilöitä Minttumaalla.
 

 
Tähän jumppatuokioon päätän tällä erää ja koitan seuraavaksi saada aikaan raporttia Porvoon reissusta. Hyvää alkua uuteen viikkoon!
 


4 kommenttia:

 1. Ilokseni löysin blogisi! Kiva oli olla mukana ja ennenkaikkea hieman tutustua uusiin mukaviin ihmisiin, kuten sinuun :) Minuun teki syvän vaikutuksen tapaturma ja urheutesi siitä selviämiseen. Olen paljon mietiskellyt asioita tänään...toivottavasti tapaamme vielä ja ainakin täällä blogimaailmassa voimme vierailla toistemme luona :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tervetuloa Marita! Varmaan Casa Mimistä löysit tänne:) Oli kiva tavata ja varmaan samoissa merkeissä nähdään uudelleenkin.

   Poista
 2. Ihana valkoinen jakkara ja lyhdyt sopiva kuvaan niin kauniisti :)
  casa mimi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jakkarahan on se sama, jonka joku halusi kotitorilla sinulta ostaa, kun se oli vielä ihan kulahtanut :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)