lauantai 28. helmikuuta 2015

Valohoidossa mökillä

En ole koko talvena käynyt kertaakaan mökillä, vaikka mies on rampannut siellä melkein joka viikonloppu kuopuksemme kanssa. En ole mahtunut kyytiin, kun auto ja peräkärry on ollut täynnä moottoripyöräkamppeita. Olen kuitenkin mittaillut pohjapiirustustusta ja suunnitellut tulevaa keittiötä ja tänään aamukahvilla mies ehdotti, että lähtisin mukaan, kun hän menisi tekemään kylppärin kattoa.

Sissus, olin aivan järkyttynyt vastaantulleesta sekasotkusta!
Mökki oli viimekäyntini jälkeen jäänyt kohtuulliseen siistiin kuntoon, eikä rakennustarpeita ollut jäänyt hirveästi levälleen. Toki olin pitkin talvea laittanut miehen mukaan kotona tarpeettomaksi jäänyttä ja muualta haalittua tavaraa, mutta kun ne oli kasattu yhteen paikkaan, niin näky oli kamala. Johtunee osaksi siitäkin, että kesällä kuistilla lojuneita kamppeita oli nostettu sisälle.Minä siivosin ensin turhat pahvilaatikot ja roskat pois ja siirtelin sitten kamoja niihin huoneisiin, joihin ne todennäköisimmin sijoitetaan. Selkä oli kyllä rupeaman jälkeen niin kipeä, että kipulääke oli tarpeen. En vaan malttanut olla järjestelemättä.

Tuon valkoisen kulhon otin kotoa mukaan, jotta voisin mallailla kylppäriin tulevaa käsienpesualtaan kokoa. Ja sinnehän se sitten unohtui. Varsinaisen pesualtaan on luvannut tehdä keraamikko Ritva Tuominen ja pitkän pohdinnan jälkeen päädyin "uhraamaan" tuon vanhan pikkupöydän pesupöydäksi. Sitä pitää vaan hieman muokata, kun toisesta päädystä tulee ulos laatikko. Tässä pöytä on vielä eteisessä, jossa on myös toistaiseksi paikka tuolle viime kesäiseltä Korppoon reissulta peräisin olevalle ikkunaluukulle. Niiden lopullinen sijoituspaikka ei ole vielä selvä, mutta tuohon nurkkaan tulee vanha vaatekaappi.

Mies kantoi pöydän oikealle paikalleen veskiin, mutta kuva on nyt surkea, kun kamerasta loppui virta ja valo oli huono.


Kaiken lisäksi tuo hätähousu kiinnitti kodin eteisessä aiemmin olleen peilin "omin luvin" seinään ja huomasi sitten itsekin, että taisi tulla liian korkealle. Olin aivan järkyttynyt, kun hän esitteli johtorypästä, joiden päässä on pienet valot. Nekin hän on taas omin päin mennyt suunnittelemaan upotettavaksi peilin yläpuolelle. Ehkä lopputulos ei ole niin huono kuin kuvittelen, jos näkyviin jää todella vain nuo pienet valopisteet.


Sain samalla korvavalohoitoa :) Muistatteko sen suomalaisen keksinnön korvien kautta annettavasta valohoidosta, Valkee tai jotain sinnepäin?En oikein tiedä, miksi hoksasin vasta nyt, että keittiön ikkunan alla on puiden keskellä pikkuinen aukio, joka vaikuttaa täydelliseltä paikalta sijoittaa pöytä ja pari tuolia varjoisia kahvitteluhetkiä varten.


Oikeastaan pikku metsikössä on vähän kuin kaksi huonetta, joissa toisessa on pehmoinen sammalmatto ja näkymä viereiselle pellolle.


Viimeisin löytöni on vanha, pikkuinen kelkka. Vähän, tai itse asiassa jo melkoisesti elämää nähnyt ja kokenut kapine tuli vastaan Moison kauppa & cafessa.


Mökillä maa on vielä melko valkoinen (lukuunottamatta tulevaa kahvittelupaikkaani), päinvastoin kuin kotona Helsingissä. Se näkyy hyvin tässä kuvassa, kun pikkuinen bambi kävi ruokailemassa meidän takapihalla perjantaina.


Suloista sunnuntaita!


15 kommenttia:

 1. Voi ei kuin ihana mökkipaikka - ja kaikkea ihanaa tulossa myös ihan sinne mökillekin sisään :) Mutta SUPERKIITOS ja ISOT halaukset sinne - postista löytyi tänään niin ihana yllätys :-) Laitan sulle emailia, kunhan tokenen. Olin eilen pienessä leikkauksessa, mutta olo edelleen aivan töttöröö... Kännykän kautta vähän surffailen. Ja nyt meinaan alkaa lukemaan erästä uutta lehteä ;-D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että posti tuli perille, oli vähän taiteilemista painorajan ja postimaksun kanssa ;-) Pikaista toipumista sinne valtameren taakse Hannis!

   Poista
 2. Todella kaunis mökki! Hyvää sunnuntaita!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi! Ei ehkä vielä, mutta toivottavasti jo kesäksi alkaisi olla valmista :)

   Poista
 3. Mökistänne tulee kaunis. Kiva seurata, miten kaikki aiemmissa postauksissa esiintyneet upeat tarvikkeet löytävät paikkansa. Mitähän olisi ehtinyt tapahtua, jos mies ei olisi pyytänyt mukaansa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sitä minäkin jännityksellä odotan, että miten ne tavarat löytävät paikkansa (miehen mukaan=miten mahtuvat). Tällä hetkellä uudessa mökissä on varastoituna jonkin verran poikien nukkumapömpeliin meneviä kamppeita. En vaan nyt jaksanut mennä sinnekin huhkimaan. Ja todellakin, tuon puolison asennuksia pitäisi olla vähän useammin vahtimassa ;-)Tällä(kin) kertaa huomioin, että ruokapöydän ylle tulevan valaisimen pistorasia oli vähän oudosa kohdassa.

   Poista
 4. Voi miten ihana mökki sisustuksineen on Teille valmistumassa!
  Kaukana siitä mitä me suomalaiset yleensä teemme ... viemme kaiken kotoa ns. käytöstä poistetun mökille.

  Kyllä ne miehet ihana hyvää tarkoittaa, usko pois! Meillä tuo tilanne on toistunut niin useaan kertaan rakennuksilla ...

  Nauttikaa mökkeilystä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella :) Kyllä meilläkin mökin sisutus kertyy aika lailla kaikesta vanhasta, jos ei omista, niin jonkun toisen :-)

   Mieheni tarkoitus on tosiaan hyvä. Hän halusi rakentaa uuden mökin, jotta minulla olisi helpompi ja mukavampi viettää siellä aikaa. Nyt ei kuitenkaan jääty mökille yöksi.

   Poista
 5. Pientä laittoo se vaatii vaan ... sitten motskalla kahailemaan.. HUH! Mutta olipas tuolla ollut kiiruinen remppareiska :) meinaankun ei siivoilla ehdi! Innolla jään oottelemaan lopputulosta!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sulla se runosuoni kukkii Bikke :) Mun remonttimies ei kyllä paljon jälkiään siivoile, oli sitten kyse isommasta hommasta tai vaan reiän poraamisesta seinään. Se on katsos asia kerrallaan :)
   Ja minä en kyllä minkään kaksipyöräisen kyytiin mene! Mutta mies ja kuopus olivat taas tänään ruopimassa pitkin metsiä. Taitaa taas kuraiset vehkeet odottaa kodinhoitohuoneessa ;)

   Poista
 6. Ihana mökki teille on tulossa <3

  Valohoitokuva on hauska :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos Laura <3 Tuo blogiin päätynyt kuva valohoidosta on kesyimmästä päästä, kun muista tuli julkaisukelvottomia meidän hervottoman nauramisen vuoksi :D

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)