maanantai 9. helmikuuta 2015

To my friend

Minulla olisi tänään ollut muutakin tekemistä, mutta olen nykyisin huono priorisoimaan, joten hetken mielijohteesta kaivoin askarteluvälineet esille. Vierashuoneen tyhjennys saa odottaa, mutta lauantaihin mennessä se on tehtävä, koska silloin tulee maalari sutimaan uudet värit seinille.


Tarkoitukseni on tehdä vierashuoneesta oma tilani, jonne voin tarvittaessa jättää nyt keittiönpöydälle levittämäni tarvikkeet esille.  Napsautin vielä aamulla radion päälle, mikä on melko harvinaista, koska normaalisti kuuntelen radiota vain autossa. Taajuus on yleensä Groove FM ja niin nytkin. Ilokseni he soittivat niin monia lemppari kappaleitani, että ajattelin olevani onnekas, kun saan keskellä päiväää tehdä mitä haluan. Illan sapuskankin olin tehdyt jo edellisenä päivänä valmiiksi, joten kauppaan ei tarvinnut lähteä.


Olen vuosia sitten ostanut Ikeasta korttipaketin, jossa on Carl Larssonin aiheita. Tuunasin kuvaa hieman pitsillä, punaisilla "kristallikukilla" ja lankakerän päälle rullasin pätkän alpakkaa. Koko komeuden liimasin valmiin korttipohjan päälle.  Meillä on erään neulovan ystäväni kanssa tapana lähetellä toisillemme neulomis- ja käsityöaiheisia kortteja. 

Seuraavat kortit tein mahdollisimman simppelisti samalla kaavalla. Lähtökohtana oli tuo Sinellistä ostamani viirinauha. Pohjalla olevat kuviopaperit on ihan alkuaikojen hankintoja. Siis silloin kun ylipäätään innostuin korttiaskarteluista. Nyt päätin, että niitä pitää käyttää pois.


Tuon m-kirjaimen edessä ei pitäisi olla mitään tuhrua, se on varmaan joku kuvaustilanteessa paikalle lennähtänyt pölypallero. Vaikka ei yksittäisten kirjainten leimailu erityisen helppoa olekaan ja siksi kirjaimet on näiissäkin korteissa vähän vinksin vonksin.


Tähänkin korttiin tuli vahingossa pienen kirjaimen sijaan iso U tuonne loppuun, kun mies tuli juuri jotain vouhkaamaan viereeni ;) Minulla on sellaiset puiset kirjainleimasimet, joiden toisessa päässä on pieni ja toisessa iso kirjain. Muutenkin kortissa näyttää olevan vähän liikaa tavaraa.En minä välttämättä tulevaksi ystävänpäiväksi lähettele hirveästi kortteja, kun tapanani on muutenkin lähetellä etanapostia milloin sattuu. Nyt vähän harmittaa, etten eilen työntänyt nenääni ulos, kun tarkoitukseni oli ostaa postimerkkejä varastoon vanhalla hinnalla. Tänään Posti nimittäin nosti jo ennestään korkeita hintojaan :(


Tämän kortin tein aiemmin, mutten muista, olenko jo esitellyt sen. Käytän usein Jeanne d'Arc Living -lehdestä leikkaamiani kuvia ja niin tässäkin. Sen alla on jouluaiheinen tekstipaperi, mutta ei tämä mielestäni ole erityisen jouluinen, vaikka kanerviakin siinä on.

Näytän tässä samalla ne valmistuneet vinoraita-villasukat, jotka ehdin kerran keskeneräisinä esitellä. Linkki ohjeeseenkin toimii eli hieman mukaillen käytin tuota Dropsin ohjetta:
Lankana minulla oli JANNE konepestävä sukkalanka.

Sukkakuvat otin makuuasennossa jalat kattoa kohden, eikä se juuri poikkea normaalista neulomisasennostani, jolloin yleensä vain oikea, tönkkö jalkani sojottaa kattoa kohden nojaten koukistettuun vasempaan jalkaan :)

Seuraavaksi voin toivottavasti esitellä villatakin, josta puuttuu enää noin puolitoista hihaa :)


12 kommenttia:

 1. Ihania kortteja olet näperrellyt <3 ... mukavaa ystävänpäiväviikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Mirella! Sinulle myös hyvää ystävien viikkoa :)

   Poista
 2. Ihanat kortit ja kauniit sukat. Kyllä tuo puuhastelu huoneen raivauksen voittaa. Tosin oman verstaan saaminen on sekin kiva juttu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eija! Unohdin mainita, että sukat tein äidilleni. Toivossa on hyvä elää, että saan huoneen vain omaan käyttööni. Aiemmat yritykset ovat kariutuneet, mutta nyt aion pysyä tiukkana, koska muilla perheenjäsenillä on jo ihan omat tilansa :)

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Voi kiitos Apris! Olen vielä aika aloittelija korttien suhteen. Paitsi materiaalien hankinnassa ;)

   Poista
 4. Iik, ihania kortteja. Hyvää ystävänpäivää sinnekin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi :) Samoin sulle kivaa ystävänpäivää!

   Poista
 5. Ihania kortteja!!!! JA KUULES ELLI!!! KEHITTELEN VASTAISKUA :))) SUUKKOJA JA HALEJA!!!!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. HELP! Ei ollut tarkoitus julistaa sotaa :) Halit Bikke <3

   Poista
 6. Ihania juttuja oot taas inspiroituut tekemään :) Hyvä idea tuo valmiin kuvan päälle tuunaaminen. Mulla on aina ollut joko tai - kokonaan itse tai kaupasta ostettu kortti. Tuota täytyy kokeilla.

  VastaaPoista
 7. Kiitos Laura :) Mä en pidä itseäni erityisen luovana, en neuleiden, enkä muiden askartelujen suhteen. Siis siten, että keksisin ja loisin ihan uutta. Osaan hyödyntää osaamiani tekniikoita ja ideat tupsahtaa tehdessä, esim. juuri noista valmiista kuvista, etenkin, jos käsillä sattuu olemaan sopivia tarpeita. lehdistä leikkaan itsessään kauniit kuvat talteen ja niitä sitten selailen, kun on tarvis tehdä kortti johonkin tilanteeseen. Siitä se sitten lähtee:)

  Vaikka kierrätän lehtiä, niin silti raaskin nykyisin myös leikellä niitä ja heittää sitten loput kierrätykseen, mikä juontaa siitä turhan tavaran säilömisestä, josta on ollut keskustelua.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)