perjantai 20. helmikuuta 2015

Pikapyrähdys Hyvinkäälle

Änkesin eilen mieheni kyytiin, kun hän oli taas lähdössä Hyvinkäälle moottoripyörien merkeissä. Itse asiassa minun vuokseni hän siirsi käyntiään yhdellä päivällä, vaikka oli kuin kissa pistoksissa saadakseen jonkun tärkeän osan :) Ihmettelin kyllä hänelle, miksei sitä voinut lähettää postitse, kun olisi tullut parissa päivässä. Että miksi lähteä ajelemaan yhden asian vuoksi 150 km?
Minä kun en liiku mihinkään yhden pysähdyksen taktiikalla, vaan mahdollisimman monen :)

No, hänen asiansa oli nopeasti hoidettu (kuten tavallista), mutta miestäkin pitää välillä ruokkia, joten ehdotin lounasta. Suuntasimme taas edelliseltä yhteiseltä reissultamme tuttuun ravintola Obelixiin, jossa lounas sujui varsin turvallisissa merkeissä. Paikalla taisi nimittäin olla koko Hyvinkään pelastuslaitoksen miesvahvuus ja heidän jälkeensä tuli poliisilaitos.

Jälkkärikahvin jälkeen jatkoimme sinne, minkä vuoksi minä tahdoin Hyvinkäälle
eli Piantikiin <3 Olin käynyt siellä viimeksi joskus syksyllä ja Pia olikin pyöräyttänyt koko tallipuodin uusiksi. Takkakin oli tullut lämmittämään talvisia puotipäiviä.

En ehtinyt hölöttämiseltäni ottaa montaa kuvaa, kun mieskin ehti jo autosta soitella, että joko mennään. Hän kuunteli siellä Jari Tervon äänikirjaa Esikoinen, josta ei kuulemma yhtään tykkää. Häntä myös poltteli se osa, jota piti päästä pikapuoliin autotalliin asentamaan.

Pitää seuraavalla käyntikerralla jättää mies matkasta, jotta ehtii oikein ajan kanssa tutkia Pian ihastuttavaa puotia ja mielenkiintoisia vanhoja esineitä. Piantikilta löytyy myös valikoima ihan uutta; mm. Greengaten astioita, Jeanne d'Arc Livingin vaatteita ja Joel Jyringin herkkiä runokortteja.


"Kesähuone" oli ilmestynyt tallipuodin kupeeseen sitten viime käynnin.


Lopuksi annan vielä leffavinkin:

Kaiken teoria, jonka kävin tiistaina katsomassa päivänäytöksessä. Liikuttava, koskettava, tunteita ja ajatuksia herättävä, positiivinen, hauska tositapahtumiin perustuva elokuva, joka sai janoamaan lisää tietoa kertomistaan henkilöistä. Vietinkin iltaa googlettamalla lisätietoja, kun halusin tietää sen, mikä elokuvassa jäi kertomatta ja miten paljon totuus erosi tarinasta.


Tennispalatsin salissa 12 ylimmän rivin reunapaikalla jalkani mahtui töröttämään ilman esteitä, mutta pitää kehitellä joku helposti ja kevyesti mukana kannettava jakkara sen tueksi. Penkki oli muuten ihan mukavn pehmeä ja tilava. Puikoillani oleva huivi toimi lisälämpönä, mutta Dropsin brushed Alpaca Silk on hieman hankala neulottava hämärässä ;)

10 kommenttia:

 1. Ihanan romanttisia kuvia. Kaunista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piantikissa on luonnossa vielä kauniimpaa kuin kuvissa. Vaikka oma tyylini ei ole erityisen romanttinen, niin minunkin mielstäni noin kauniissa putiikeissa on kiva käydä tunnelmoimassa. Ja Pialta yleensä löytyy omaan makuuni sopivia vanhoja aarteita :)

   Poista
 2. Ihania kuvia ja ihana paikka!
  Poikkean itse Piantikissa vain hakemassa ihanaa tunnelmaa ... tosin liian harvoin ehdin, kun lähellä olen:-) Ja joka kerta tarttuu jotain mukaan vaikka tyyli ei ihan omaa olekaan. Lämpimästi suosittelen Hyvinkään matkailua!

  P.S. Obelixissa on aina pelastus -väkeä lounaalla ;-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi ei Mirella, mulle tulis kyllä kalliiksi, jos asuisin liian lähellä Piantikia ;) Joka kerta ajaessamme Hyvinkään halki ajattelen, että se on viehättävä pikkukaupunki. Houkuttelevelta ruokapaikalta vaikutti myös se Hiillos. Heillä oli niin hauska mainosteksti ikkunassa :)

   Villatehtaan parkkiin ajaessa ehdittiin jo miettiä, että missä palaa ;)

   Poista
 3. Voi ei, noin ihana kauppa :-) Ja hei ihan samalla taktiikalla minäkin - mahdollisimman monta pysähdystä :-D Hyvä suunnitelma!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä se niin on Hannis, että reissut kantsii etukäteen suunnitella tarkkaan eli tarkistaa mitä kaikkea mielenkiintoista matkan varrelta löytyy :-) Mutta miehellä kun on useimmiten erilaiset intressit, niin kovin monta pysähdystä ei hänen kanssaan onnistu. Sitä mennään samoilla vauhdeilla eestaas ;-)

   Poista
 4. Taas kiva piipahdus. Terveiset Lontoon hulinasta. Täällä on paljon nähtävä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih Eija, luitko siellä minun vaatimattomasta kotimaan matkailustani :) Antoisia matkapäiviä sinne suurkaupungin sykkeeseen!

   Poista
 5. Olen käynyt tuolla joillakin sisustustapahtumilla! aivan ihastuttava paikka! Silloin siellä oli myöskin Kirstulan vanhapuoti :) JDLn vaatteet on mun aatteet.... Miehet! Mutta hyvä että lähti ajelemaan muuteoin sullakin olisi ollut tylsä kotipäivä! Kivvaa viikkoa sinne <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, juu, sellaisessa sisustustapahtumassa minäkin viimeksi syksyllä kävin :) Joulunaikaan en päässyt, mutta toukokuussa yritän taas. Laitapa sinäkin kalenteriin Ihana Toukokuu - tapahtuma Piantikilla 9.5.

   Mukavaa viikkoa sullekin <3

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)