sunnuntai 1. helmikuuta 2015

Tumput vai lapaset

Monen purkamisen jälkeen sain tänään aamukahvia juodessani pääteltyä valmiiksi kahdet käden lämmikkeet. Vai mikä niille nyt oikeampi nimitys onkaan - tumput vai lapaset?
Kumpiakaan en ole neulonut vuosikymmeniin, joten oli kai aika kokeilla, mutta harjoituksen puutetta oli se, että piti purkaa ja tehdä uudelleen moneen kertaan. Lähinnä kärkikavennukset ja peukalot.Nämä ensin aloittamani lapaset neuloin Dropsin NEPALista, jossa on 65% villaa ja 35% alpakkaa ja se sopi mielestäni täydellisesti tähän tarkoitukseen.  Aika tarkkaan 100g meni lankaa.
Ranneosuuden jälkeen neuloin yhtä aikaa kummallakin värillä siten, että joka toinen silmukka on vaalea ja joka ruskea ja päinvastoin aina seuraavalla kerroksella. Näin jälkikäteen silmääni häiritsee hieman, että lopetin varren valkoiseen raitaan, kun nyt tuntuu, että ruskea olisi sopinut paremmin.

Sain miehen kuvaamaan pienen pätkän neulomistani, jotta olisitte nähneet, miten sujuvasti se käy kahdellakin langalla, mutta piti poistaa video, kun se näkyi julkaistuna jotenkin nopeutettuna.

Olenkin tainnut jo aiemmin kertoa, että teen nykyisin melko paljon virheitä neuloessani ja vielä sellaisia, joita ei voi olla purkamatta. Näistäkin ensimmäisen lapasen ehdin päätellä ja katkaista langat ennenkuin älysin kokeilla käteen. Liian pienethän ne tietty oli :) Ei kun purkamaan. 
Varmaan neljä kertaa purin, ennen kuin kärki oli tyydyttävä. Toisen peukalonkin tein ensin ruskealla, mutta kun se ei olisi riittänyt toiseen, niin uusiksi meni.Googlaillessani jotain toista neuleasiaa, päädyin Novita knits - sivuille, joka on ulkoasultaan aika kiva. Sieltä tuli vastaan hauskannäköiset, kahdella puikolla neulotut lapaset. Tai näitä minä sanoisin tumpuiksi, kun niissä on niin sympaattinen pyöreäpäinen muoto. Kurkatkaa tuosta edellä olevasta linkistä alkueräistä kuvaa, kun noissa minun itselaukaisimella ottamissani kuvissa harotan sormia jotenkin hassusti, niin kärjet näyttävät kaikkea muuta kuin pyöreiltä. Eikä päänikään ole mahtunut joka kuvaan ;)

Lankan käytin Ruukin kehräämön ja puodin 100% baby alpakkaa ja puikkojen nro oli 3 1/2. Kuvittelin yhden 50g kerän riittävän, kun lanka on ollut kämmekkäiden teossa niin riiittoisaa. Mutta niistähän puuttuu tuo kärki :) Tarkkanäköisimmät saattavat huomata, että toisen tumpun kärki on eri lankaa. Laatukin on ihan eri, nimittäin extra fine merinovilla. Mutta kun itselle tekee, niin ei se ole niin tarkkaa. Tuleepahan langanloput käytettyä.

Seuraavaksi aion kokeilla samaa mallia, mutta paaaljon suurempana, koska huovutan ne sitten koneessa.  Sain Snurren ihanalta Annelta heidän muuttonsa alta hieman vajaat vyyhdit Gepardin pehmoista hahtuvalankaa, joista tulee varmaan lämpimät tumput. Koska en ole konehuovutusta koskaan kokeillut, pitää ensin vähän googlailla vinkkejä sopivasta silmukkamäärästä. 


Ensi keskiviikkona 4. helmikuuta kokoontuu neulojia taas Peroba Cafessa klo 16.30 - 19.30.
Minut löytää sieltä, tervetuloa!


6 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Vai kintaat, en muistanutkaan tuota nimitystä :) Toki olen sen kuullut.

   Poista
 2. Hienot tuli molemmista :)
  Kivasti oot tehnyt elävän värityksen ensimmäisiin. Ja toisien ohje tosiaan oli hauska. Sen pistin kirjanmerkkeihin.

  Samaa perfectionistin vikaa tunnistan itsessäni.
  Täällä juuri aloittelin uudelleen jo kolme kertaa purettuja kuviosukkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Laura! Kiva että huonoista kuvista huolimatta värityksestä sai selvää. Kahdella puikolla neulottu malli on niin kiva, että mulla on jo tekeillä konehuovutettavat versiot. Lopputulos vähän jännittää, kun vaikuttavat nyt niin jättimäisiltä. Neulekahvilassa kyllä lohduttivat, että vielä ne siitä kutistuu :)

   Joissain asioissa tuo pilkunviilaus nostaa päätään, vaikka toisissa olen oppinut sitä vastustamaan :) Tsemppiä vaan sukkien kanssa!

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)