lauantai 24. toukokuuta 2014

Uutta ja vanhaa Moison kaupassa

Tänään, kuten eilenkin, oli varsin puuhakas päivä. Siksi pitää saada eilen aloittamani juttu loppuun, että ehditte sulatella sitä hetken ennenkuin tuli uusi juttu tämän päivän häppeningeistä.

Perjantai:

Olin tänään varsin paljon liikkeellä. Järjestelin menoja sen mukaan, että kaikki olisi matkan varrella, kun noutaisin Hyvinkäältä tulevan ostokseni. Ensimmäinen kohteeni oli K-Rauta, josta piti hakea värikartta maalarille mökin maaleja varten.

En nyt saa teille värejä näytille, koska Tikkurilan värikartat on jossain ihme ping-muodossa, josta väri häviää, kun kuvan tallentaa. Mutta harmaan sävyn nimi on poro. Koska haluaisin mökin näyttävän harmaalta kuin vanha lato, olisi uuden puun vanhentamiseen olemassa käsittely, mutta vaikutti turhan hankalalta ja kalliiksikin tulisi. Ja pitäisi uusia 10 vuoden välein.


Sen sijaan näette taas millainen allaskaappi mökin kylppäriin tulee.
Käväisin myös puutarhapuolella, mutta sielä ei enää ollut äitini toivomaa runkoruusua. Sain onneksi puhelun, jonka johdosta piti jatkaa matkaa, muuten olisin varmaan taas sortunut perennoihin.


Vanha penkki mahtui juuri ja juuri autoni takapenkille, eikä parempaa kuvaa ole nyt saatavilla, koska mies lähti juuri poikien kanssa mökille, kun minä ajoin pihaan. Näette sitten myöhemmin paikallaan, mutta tässä kuva Vapriikista, josta vanhan koulunpenkin bongasin Piantikin osastolla.


Kun penkki oli kyydissä, ajoin vanhalle työpaikalleni, jonne oli tilattu nahkaisia rannekoruja. Niitä meni enemmänkin kuin ne tilatut, mutta nyt tajusin etten ollut ottanut kuvia. Tässä muutama vielä vapaana oleva, oikealla alhaalla on nilkkaan sopiva pituus.


Sitten lähdinkin ajelemaan kotiin päin. Minulla oli tapana ajaa Oulunkylän läpi silloinkin, kun vielä kävin työkokeilussa ja usein ohikulkiessani haikailin piipahtaa Moison Kauppa & Cafe:ssa. En vain saanut pysähdyttyä, kun autosta pois ja takaisin on aina niin hankalaa könytä. Nyt kuitenkin käytin tilaisuuden hyväksi, kun parkkipaikkakin oli melkein oven edessä.

Tässä siis kuvia tosi kivasta, pienestä sisustuskaupasta, josta saa myös kahvia ja muita virvokkeita.


Tarjolla on monipuolinen ja värikäs valikoima kodin pientä käyttö- ja sisustustavaraa sekä kivoja pikkujuttuja vaikka lahjoiksi, lapsia unohtamatta.
Miten olisi moderniin kotiin Arne Jacobsenin talo ja sinne munatuoli - pienoiskoossa?


Kuten kuvasta näkyy, myös laadukkaat laukut kuuluvat valikoimiin.
Tarjottimia löytyy jaloilla


ja ilman.


Liikkeessä myydään uuden rinnalla vanhojakin tavaroita ja vintagea, mutta niitä käytetään myös somistuksessa.


Minun mukaani lähti tuo ihanasti krakeloitunut vanha vati.Tuon Affarin ison maailmanpyörän olen nähnyt viimeksi jouluvalaistuksessa ja kotoani löytyvä pienempi versio on edelleen joulutunnelmissa matkustajanaan Mailegin pikkuinen tonttu
Iltapäivälehdessäkin palstatilaa saanut jokakeväinen lahjojen antaminen opettajille hoituu helposti, kun antaa syötävän lahjan, josta saaja pääsee halutessaan nopeasti eroon.

Yläpuolella näkyy tuollaisia yrttipusseja, jotka sisältävät mullan ja siemenet, joten tarvitsee vain leikata yläreuna auki ja lorauttaa vettä päälle. Sitten vain odotellaan, koska saa napsia tuoretta basilikaa tomaatin päälle.

Alakuvan lasipurkit taas sisältävät cookie-ainekset ja valmiit pikkuleivät syötyään lasipurkkiin voi vaikka säilöä kesän marjasadon.


Moison on siis kaupan lisäksi kahvila, jossa nyt auringon helottaessa kuumasti oli ulkona pari pöytää ja sisällä varjossa yksi.
Minun onnekseni autoni teki tenän juuri nyt, kun pystyin palaamaan virvokkeiden ääreen odottamaan pelastajaani.


Tuolla se auto on ollut latauksessa yli vuorokauden, mutta hieman pelottaa lähteä huomenna sunnuntainaVeikkolaan, jossa Pieni Juhlapuoti Vanilja järjestää taas sisustuskirppiksen klo 10-14. Itse en tällä kertaa aio myydä mitään, koska olen menossa kesäkuun alussa tänne:


Helteistä viikonlopun jatkoa!

1 kommentti:

  1. Kiitos taas tästä tunnelmatuokiosta - ja eirtyismaininta noista minihavainnoista!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)