torstai 15. toukokuuta 2014

HenkkaMaukka kierrättää

Olin jo etukäteen päättänyt, että kerron teille eilisestä Tuulan-päivästä. Hyvän ystäväni ja kaimani kanssa olemme tavanneet viettää nimipäiväämme Tallinnan risteilyllä, mutta nyt se olisi ollut liian raskasta, joten teimme vain lyhyen Sipoo-turneen. Esittelen niin mielelläni näitä oman kylän ja naapuri-kuntani ihastuttavia paikkoja, kuten EkHome, Leipomo-kahvila N'Avetta ja Villa Nokkonen, ja Vanhassa Kauppatalossa. Gumbostrand Konst & Form ei harmi kyllä ole auki arkisin, mutta ajelimme katsastamaan upeat merimaisemat ja viehättävät, hyvin hoidetut pihat.

Siinähän se sitten olikin :)
Unohdin nimittäin kännykänkin kotiin eli kuvia ei ikävä kyllä ole ja sitä harmittelin moneen kertaan.
Minun piti kuitenkin vielä illansussa ajella OIKEAAN postiin, koska Itella on sählännyt urakalla yhden lähetykseni kanssa ja Siwan asiamiespostissa ei edes ole sellaista postin pyöreää leimaa, joka lätkäistään postimerkin päälle.


Otsikon mukaisesti kerron sen sijaan ilahduttavasta kierrätys-asiasta, joka liittyy H&M:ään. Miehen pukuostoksilla pääsin pikaisesti livahtamaan Itiksen uusitun HenkkaMaukan Home-osastolle, josta olin kuullut löytyvän kivoja pellavatuotteita.

Täältä voitte käydä lukemassa, että kaikki tekstiilit, jotka ovat niin huonokuntoisia, ettei niitä kehtaa lahjoittaa hyväntekeväisyyteen, eivätkä mene kirpparilla kapaksi, voitte nyt kuskata lähimpään H&M:n myymälään ja saatte jokaisesta kassillisesta ale-kupongin, jolla voi sitten hankkia vaikka kivoja pellavaisia tyynynpäällisiä. Lahjoitetut rievut menevät uusiokäyttöön.Tuon kyltin toisella puolella oli teksti, jossa H&M lupaa, että vuoteen 2020 mennessä kaikki heidän vaatteisiinsa käytettävä puuvilla tuotetaan energiaa säästävästi. Toivon todella, että hanke toteutuu, mutta toivon myös, että firma sitoutuu teettämään vaatteensa eettisesti muualla kuin ihmisoikeuksia loukkaavissa "hikipajoissa". Onhan se jopa palkittu maailman eettisimpänä yrityksenä, mutta voiko tutkimustuloksiin luottaa, kun toisaalta tulee päinvastaista informaatiota?

Ja miten ne vaatteet ym. voivat olla niin halpoja?!?!?!

Nyt en melkein kehtaa myöntää, että sorruin ostamaan pari tyynynpäällistä ja paketin servettejä. Mutta hädissäni yritän puolustautua, että olen myös ansiokkaasti tukenut suomalaisia käsityöläisiä ostamalla heidän ompelemiaan upeita pellava-asusteita ja vaatteita :) Esimerkeksi tämän ihastuttavan Terhin ompeleman Friends Forever -tähtitunikan.Tarvitsen aina peppuni alle pehmusteen :)Nyt vaan kantamaan vanhat lumput HenkkaMaukkaan!

1 kommentti:

  1. Moi, voitit superpalkinnon Vuoden Siivoojan megakisassa!

    http://not-the-life-i-ordered.blogspot.fi/2014/05/megakisan-voittajat-julki.html

    Otathan yhteyttä vuoden.siivooja@gmail.com palkinnon toimittamiseksi :)

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)