sunnuntai 9. maaliskuuta 2014

Viikon varrelta

Mennyt viikko on kohdallani ollut melkoisen täynnä tapahtumia. Viikko sitten perjantaina oli vihoviimeinen työkokeilupäivä ja lääkärini (on ihan neurologian alan professorismiehiä) lausunnon perusteella uskalsin jopa laittaa facebook-statukseksi "jäi eläkkeelle", vaikka asiasta ei vielä olekaan mustaa valkoisella. Mutta luottamukseni asian pikaisen ratkeamisen suhteen on suuri.

Ensimmäinen viikko "eläkeläisenä" onkin vierähtänyt melko kiireiseinä. Päivisin olen kyllä ehtinyt hyvin neuloa ja lepäillä, mutta illoiksi on kasautunut menoja, parhaille jopa kaksi.


Tiistai-iltasella käväisin taas vaihteeksi Tuomarinkylän kartanolla, kun Country White piti kevään kunniaksi kantisillan. Omistajapari Ulla ja Jyrki olivat tavalliseen tapaansa järkänneet illaksi hyvät tarjoilut, paljon tarjouksia ja eri merkkien edustajia paikalle. Usein siellä tapaa myös jonkun tutun, tällä kertaa kuulumiset vaihdettiin Marjon matkassa -bloggarin kanssa. Häneltä saa usein hyviä vinkkejä käymisen arvoisista sisustusputiikeista.


Osa kuvista on edelliseltä visiitiltäni parin viikon takaa, kun kävin ostamassa nupit uuteen yöpöytä-lipastooni. Aika lailla samaa tavaraa on edelleen, mutta enemmän kevättä on saatu esille. Country White on muuten avaamassa toisen myymälän Kirkkonummelle.
Keskiviikkona tapasin vanhan ystäväni tosi pitkästä aikaa kahvittelun merkeissä. Ystävyytemme siis on vanha, ei hän :) Olemme tutustuneet noin 25 vuotta sitten silloisessa työpaikassani, jo edesmenneessä Kansallis-Osake-Pankissa. Muistaako kukaan enää tuota oravapankkia?


Torstaille osuikin sitten kaksi illanviettoa päällekkäin. Ihan pakko oli päästä Netta Tiitisen näyttelyn Pikku-Pikku Satuja ennakkoiltaan. Minä todella rakastan hänen maalauksiaan ja voisin ottaa kotiini ne kaikki. Näyttelystä voit käydä lukemassa Kotilo-galleriassa.

Muutenkin oli ihana käydä Helsingin keskustassa, vaikken päässytkään kuljeskelemaan pitkin katuja ja piipahtamaan kivoissa putiikeissa, vaikka sitä niin kovasti kaipaankin. Kotiinpäin ajellessamme mies pudotti minut kyydistä Ekhomen kohdalla, koska siellä juhlistettiin Naistenpäivää hieman etuajassa. Nina oli loihtinut meille maukkaat ja runsaat tarjoilut, joista en itse ottanut kuvaa, koska tulin paikalle muiden jo aloitettua. Ninaa ei varmaankaan haittaa, että lainaan hänen kuvaansa.


Uusimmat kuvat liikkeestä voit käydä kurkkaamassa Casa Mimi -blogista.

Perjantaina vietin lepopäivää flunssaa potevien poikien kanssa ja silloin valmistui kämmekkäät Metsänkylän alpakkalangasta, joka on väriltään harmahtavan valkoista. Mallineule löytyi siitä alesta ostamastani Mary Webbin kirjasta Pieni suuri neulekirja.


Lauantaina oli vuorossa balettia Kansallisoopperassa eli Kaunotar ja hirviö, josta nautin taas pienten ystävieni Kristan ja Sofian kanssa. Tytöillä oli mukanaan asiaankuuluvat varusteet eli pikkuiset teatterikiikarit.


Kokoperheen baletissa oli upeat puvut ja lavastus, mutta varsinkin toisen näytöksen rauhalliset tanssikohtaukset saivat nuoremman neidin selvästi pitkästymään. Esityksen jälkeen totesimme myös, että tarinaa olisi ollut paikoin vaikea ymmärtää, jos emme olisi lukeneet sitä etukäteen ohjelmasta. Uhmasin kuvauskieltoa vaivihkaa loppukiitosten aikana, mutten sentään kehdannut pahemmin tarkennella.


Kotimatkalla luulimme olevamme karaoke-taxissa, koska siellä oli telkkariruutu. Ei se ollut, mutta tytöt lauloivat silti - eri versioita siitä kettu-biisistä :)

Tämä sunnuntai valkeni aurinkoisena ja tosi keväisenä. Ihan hirvittää, että kohta pitää jo aloittaa pihatyöt. Vielä on kyllä liian märkää. Mies lupasi flunssahoureissaan lähteä minne haluan ja joutui sitten kuskiksi Sipoon Hindsbyyn. Bongasin jokunen viikko sitten jostain, en muista mistä, että siellä on pikkuinen navettapuoti nimeltään Sisustus Ometta. Sinnehän piti päästä tutustumiskäynnille.Tässä vain esimakua paikasta, kerron tuota pikaa lisää useampien kuvien kera.

Viikon menoista osan olisin toki voinut jättää väliin, mutta kun olivat niin houkuttelevia (lukuunottamatta maanantain hammaslääkäriä). Tämä sunnuntaipäivä kuluukin pääosin ihan sisätiloissa lämpimässä, koska ulkona on niin jäätävä tuuli, joka menee luihin ja ytimiin asti.

Kivaa alkua uuteen viikkoon!

6 kommenttia:

 1. Oi, joi, mikä Finnland taulu.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. En Tiia älynnyt katsoa, onko taulu myynnissä. Varsinkaan vanhemmat aarteet eivät kaikki olleet myytävänä.

   Poista
 2. Ihania sisustusliikkeitä. Pidän sulle peukkuja myönteisestä eläkepäätöksestä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Katju :) Toivottavasti päätös tulee pian, koska mitä kauemmin aikaa kuluu, sitä enemmän alkaa huolestuttamaan.

   Poista
 3. Hei, oli tosi kiva taas tavata sinua pitkästä aikaa :) Toivottavasti ehtisin lähteä sinne Ruotsin reissullekin ihastelemaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Samoin Marjo! Yritä ihmeessä järkätä aikaa reissulle, varmasti viihtyisit mukana :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)