torstai 18. heinäkuuta 2013

Kylänäyttelyssä

Mies ja lapset sukuloimassa Savossa ja ulkona sataa kaatamalla, joten on hyvä hetki kirjoitella kuulumiset viikonlopun kylänäyttelystä, joka pidettiin Kanteleella, jossa siis mökkeilemme. Kyseessä oli maatalousnäyttelyn kaltainen tapahtuma, jossa esiteltiin 100-vuotiaan seurantalon kunniaksi seudun historiaa, maatalouskoneita ja muita kulkupelejä. Oli eläimiä, poniratsastusta, lypsykilpailuja, traktorinvetoa, taidenäyttelyä, kirpputoria, pomppulinnaa ja tietysti herkkuja syötäväksi.


Tämän puisen lehmän lypsämisen lisäksi sai kokeilla nännituttien heittämistä maitotonkkaan. Traktoreita oli tietenkin hirveä määrä ihan vanhoista peleistä aina moderneimpiin malleihin. Sitä pohdimme, että miten onkin saman värisiä saman vuoden Massey Fergusoneja säilynyt jälkipolvien ihmeteltäväksi niin monta kappaletta. Sen lisäksi vielä muut merkit, mallit ja värit, jotka eivät edes olleet kaikki näyttelyssä. Jotkut vanhat isännät eivät kuulemma luovuttaneet aarteitaan kaiken kansan pällisteltäväksi.
Esillä oli myös vanhoja autoja, joilla ihan tänäkin päivänä ajellaan. Kaksi- ja kolmipyöräisiäkin oli esillä  ja niistä erikoisin oli kyllä avaruussukkulan näköinen Messerschmitt. Pappatuntureita mieheni ihaili kateellisena, koska hänen omansa on vielä palasina tuolla autotallissa.

Mattilan veljekset ajoivat letkassa paikalle huolehtiakseen viihdepuolesta. Heitä on siis enemmän kuin kaksi, eivät vain mahtuneet kaikki samaan kuvaan :)


Näyttelyalueelta järjestettiin nonstoppina kuljetuksia upouuteen pihattonavettaan, joka sijaitsee meidän mökkitien päässä lähes naapurissa. Itse en ehtinyt käydä siellä, vaikka kissanpojat olisivat kiinnostaneet. Työnäytöksissä esiteltiin mm. päreiden tekoa. Huomio idylliset bajamajat taustalla :)

 
Sain välillä pojat tuuraamaan minua korujeni myynnissä, mikä tuli kyllä kalliiksi. Sen verran monta muurinpohjalettua, munkkia, makkaraa ja limua ehtivät kahden päivän aikana ahmia. Käväisin seurantalolla katsomassa näyttelyn, johon oli koottu vanhaa esineistöä huoneittain. Arvaatteko missä käytössä tämä kaappi on ollut?


No sehän on jääkaappi! En ole ikinä nähnyt, mutta arvasin, kun mieheni serkku esitteli sitä minulle.


Aivan ihana vanha kelkka. Lavalle oli koristeltu myös valtava joulukuusi esittelemään kylällä vahvasti elänyttä nuutti-perinnettä.
 


 
Tuo yläkuvan käsin tikattu peite on 1800-luvun lopulta. Ajatelkaa miten hyvässä kunnossa se on säilynyt, kuten myös nuo pitsein koristellut liinavaatteet. Itse ostin romutorilta tällaisen vanhan kirjoituskoneen. Kun vielä keksin millä sen puhdistan. Tulihan sieltä hankittua vähän muutakin, kuten vanha emalipannu - lähinnä koristeeksi.
 Maanantaina mieheni suostui hampaita kiristellen kierrättämään minua Orimattilan kirppareilla, joista ei kyllä jäänyt mitään käteen. Surkeaa tavaraa kovaan hintaan. Muutaman mökille tarpeellisen hankinnan tein Megamarket Outletistä (en muista onko oikea nimi). Se on varsinainen ostoshel...., jossa on runsaasti eri merkkien tuotteita;  vaatteita, kosmetiikkaa, astioita ym. edulliseen hintaan. Tai osa on superhalpaa ja osa taas ei niin erityisen halpaa. Mutta nyt on mökillä uudet Filaysonin käsipyyhkeet, patalaput ja Hackmannin yleisveitsi.

Loppuun vielä kuva toisesta emalipannusta, jonka ostin vähän aikaa sitten kirpparilta. Tämä on ihka aito Finellin Sinihilkka.


Nyt jatkan lempparisarjani Muodin huipulle katsomista. Kivaa loppuviikkoa!

1 kommentti:

  1. Taas pääsi mukavasti tunnelmaan, herkulliset kuvat! Ja tuo sinunen emalipannu on kaunis. Pitää samalla tunnustaa, että olen koukussa Mallimaailman huipulle ja myös Muodin huipulle -ohjelmiin...

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)