sunnuntai 31. maaliskuuta 2013

Sekalaisia käsitöitä

Itse asiassa viime aikoina ei ole kovin paljon valmista tullut, vaikka aina mulla on tekeillä jotain. Ne vaan tahtoo jäädä UFOiksi (unfinished objects), kun samalla tulee hankittua kaikenlaisia tarvikkeita ja sitten kädet syyhyää heti päästä kokeilemaan niistä jotain. Paha paikka on se, että Itäkeskuksen remontin myötä käsityötarvikkeita myyvä Tikata muutti mun fysioterapian alakertaan. Onhan siellä tullut kerta jos toinenkin pistäydyttyä ja useimmiten sieltä tarttuu jotain mukaan.

Viime viikolla ostin sieltä ihanan paksua ja pehmeetä Rowanin Tumble -lankaa, joka on 90% alpakkaa ja 10% puuvillaa. Puikkosuositus on nro 12, mutta neuloin tämän lipallisen tupsupipon nro 10 puikoilla ja lipan virkkasin 8 koukulla. Ohje löytyi ihan sattumalta coatscraft.fi-sivuilta.


Jo jonkin aikaa on mulla ollut tekeillä virkkaustyö. Tuota ontelokudetta olen myös ostanut Tikatasta. Tosin jo pari vuotta sitten. Ja tarkoitukseni oli tehdä siitä lampunvarjostin neulomalla, mutta palmikot oli turhan hankala tehdä jäykähköstä materiaalista. Sitten aloin virkkaamaan lampunvarjostinta, mutta en ollut siihenkään tyytyväinen, joten aloin vaan virkata ja totesin, että siitähän taitaa tulla matto. Tosin sekin on vielä kesken, koska taas pitää mennä Tikataan - ostamaan lisää kudetta. Ei - en saa heiltä markkinointitukea, taitaa rahoitus toimia päinvastaiseen suntaan :)


Laiskuuksissani aloin ensin virkkaamaan suoraan vyyhdiltä ja niinhän siinä kävi, että solmuun meni :) Koska virkkaan ihan vaan kiinteitä silmukoita, ei yksi kilon vyyhti riitä yhteen kylppärin mattoon, joten ajattelin ostaa reunoiksi jotain tummempaa sävyä; beigeä tai ruskeaa.


Olen kyllä edistynyt tuosta yläpuolisesta kuvasta ja kude on siis loppu. Siksi esittelen korttiaskartelun tuotoksia. Seuraavat kortit on periaatteessa valmiita, mutta ajattelin, että niihin sopisi joku leimattu teksti. Kävinkin eilen Sinellissä, mutta sieltä en löytänyt mieleistäni leimaa. On minulla sellaisia kirjain-leimasimia, mutta niiden fontti ei mielestäni sovi näihin kortteihin. Ostin kyllä sieltä sellaisia matkustus-aiheisia jutskia, joita voi kortteihin käyttää.


 
Löysin kätköistäni tuollaisia perhosia, jotka sopivat mielestäni aika kivasti näihin kortteihin. Olen ostanut ne todella monta vuotta sitten ehkä poikien opettajille tehtyjä kortteja varten. Näiden kahden lisäksi tein jokusen muunkin kortin, mutta ne lähti jo ystäville enkä muistanut kuvata niitä.
 
Eli tämmöisiä tuotoksia tällä erää. Lähdemme vielä tänään poikien kanssa Porvooseen leffaan katsomaan oikein kunnon räiskettä; A Good Day to Die Hard. No, onneksi eilen tuli vastineeksi katsottua ihana romanttinen elokuva Holiday telkkarista.
 
Kivaa pääsiäisen jatkoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)