torstai 14. maaliskuuta 2013

Askartelua


Toissapäivänä innostuin ihan ex tempore ompelemaan miehelleni uutta "meikkipussukkaa" tai miksi sitä nyt kutsutaan, mihin laitetaan hammasharja ja dödö, kun lähdetään reissuun. Hän on jo jonkun aikaa pyytänyt uutta rikkimenneen tilalle. Minultahan löytyy varastosta kankaita jos jonkinmoisia. Miehisempään makuun on ehkä tuo farkkua muistuttava puuvillakangas, muistaakseni Ikeasta. Vetskaria ei löytynyt just passelin pituisena, mutta liian pitkä ei haittaa, kun loppupää jäi vuorin alle. Vuoriksi olísi käynyt paremmin vahakangas, mutta kun sitä ei ollut, laitoin Marimekon pikku mojavea. En muista kuosin oikeaa nimeä.


Ompeleesta näkee, että ompelukonetta ei ole pitkään aikaan käytetty. Sen verran kiharaa on tuo alalangan ommel. Ei tullut tarkistettua säätöjä, annoin vain mennä. Kätköistä löytyi tuollainen valmis ruudullinen ja väriin sopiva nauha, joten ompelin sen koristeeksi. Jätin siitä lenkin, jolla pussukan saa tarvittaessa roikkumaan.


Tänään innostuin kokeilemaan korttien tekemistä. Olen toki ennenkin tehnyt itse kortteja, mutta lähinnä lasten kuvista askarreltuja joulukortteja. Näihin olen hankkinut tarpeita joulun jälkeisistä alennusmyynneistä sieltä täältä, mutta ihan kaikkea ei silti löydy, siksi ovat vielä vähän raakileita.Noita vintage-tyylisiä tyttöjen kuvia ostin jo aikoja sitten Fredalla olevasta askartelutarvikeliikkeestä. Ne piti leikata sellaisesta arkista. Kuten näkyy, olen vasta-alkaja ja pitsinauhatkin on vähän sinnepäin. Tuon ylemmän kortin vasemman alakulman enkeliä en liimannut kiinni, vaan laitoin malliksi, että kortti kaipaa siihen jotain. Mutta nuita enkeleitä ostin joulukortteja varten. Itse kortit ovat luonnonvalkoisia, kuvissa näyttävät liian puhtaan valkoisilta. Jotain leimasimella präntättyä tekstiäkin ehkä kaipaavat.


Nyt syömään, jotta ehdin pojan luokan järjestämään discoon myymään arpoja. Huomenna Jyväskylään hakemaan kasiluokkalainen TET-harjoittelusta ja hiihtolomalla ostamani rottinkivaunu Jämsästä.

Kivaa loppuviikkoa!

1 kommentti:

  1. Näähän on ihania!! Jatka samaan malliin! Kiva jos sinäkin innostut askartelusta! Se vie kyllä sit ihan mukanaan!
    Ja toi pussukka on tosi hyvännäköinen! Mä en oikein osaa ommella vetskaria, mutten kiinnostais tosi paljon väsätä pussukoita!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)