maanantai 30. maaliskuuta 2015

Uudet verhot

Tämän jutun kuvat on otettu jo yhdeksän kuukautta sitten, mutta vasta eilen syntyi valmista eli makuuhuoneemme sai uudet verhot. Mieskin ehti jo useampaan kertaan huomauttaa parittomista verhoista. Eripariset verhot kuulemma oikein hävettivät häntä; "mitä naapuritkin ajattelee" :)

Tarkoitukseni oli kyllä lähteä Hämeenlinnaan Kahvila Leivintuvan pääsiäismarkkinoille, mutta jäytävä selkäkipu muutti suunnitelmia. Koska sain tavallaan ylimääräistä aikaa, päätin vihdoin kaivaa kesken jääneen verho-projektin naftaliinista. Kipulääkkeiden voimalla jaksoin kyykkiä lattialla, koska muutenhan työskentelyasento ei ollut erityisen ergonominen.


Tästä siis lähdettiin liikkeelle; noin 5,5 metriä Lauritzon's Lindö -pellavaa ja suunnilleen saman verran yksiväristä pellavaa vuoriksi. Vaikka toteutin ensimmäisen verhon hieman oikoen, niin homma oli silti sen verran haastava, että toisen valmistuminen kesti näin kauan.


Ihan ensimmäiseksi ompelin erillisen rypytysnauhan varsinaisen verhon nurjalle puolelle. Vuorikankaan kiinnitin sitten sen alasaumaan. Koska kummassakin kankaassa on mielestäni kauniit reunat, niin en leikannut vuorikankaan leveydestä pois ylimääräistä 10 senttiä. Tässä vaiheessa tuli sitten oiottua eli käänsin reunan päälipuolelle enkä pujottanut päällisen ja vuorin väliin. Minua se ei haittaa yhtään, kun ovat ikkunan puolella, eikä ystävämme saati vieraat yleensä makuuhuoneemme verhoja käy tarkastamassa :)Yläkuvasta näkyy, että kuva on kesältä, toisin kuin alakuvassa, josta saa vihiä, että tänään tuli ainakin eteläiseen Suomeen takatalvi. En vain saanut tänään otettua kunnollisia kuvia.
Kesällä valmistuneesta verhosta tuli täydellisen pituinen (kuvassa silittämättä), mutta eilen valmistuneesta tuli noin puoli senttiä pidempi. Olen aina inhonnut kaikenlaisia korjaustöitä, joten en mene vannomaan, että saan pituusvirheen korjattua. Ei sekään minua häiritse. Olen vain tosi tyytyväinen itseeni, että sain toisenkin verhon ommeltua.


Kivoja takatalvipäiviä!

4 kommenttia:

 1. Vau Hienoa! Ihan nauratti, että miehesi oli noin huolissaan verhoista : D Iso työ ja hyvältä näyttävät!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä minuakin on Marita huvittanut mieheni kommentit parittomista verhoista, häntä kun ei muutoin nuo sisustusjutut voisi juuri vähempää kiinnostaa :D Mutta ikkuna on hänen puolellaan sänkyä, joten hän aina iltaisin vetää verhot kiinni ja on siten huomannut eriparisuuden :)

   Poista
 2. Kaunista! Odotettiin eilen Sinua Perobaan. Hyvää pääsiäistä!

  VastaaPoista
 3. Kiitos Outi :) Olin kyllä tulossa neulomaan, mutta sähläsin aikataulut, enkä sitten ehtinytkään. Ensi kerralla sitten!
  Kivaa pääsiäisen aikaa!

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)