lauantai 14. kesäkuuta 2014

Maakuntakierros Sipoossa

Menipä ylitöiksi tämä 16. hääpäiväni. Ystäväni Hanna tuli meille jo aamu-yhdeksältä ja samantien lähdimme liikkeelle. Suunnitelmat tälle päivälle tehtiin jo talvella, mutta matkan varrella niihin tuli pari lisäystä. Harmi kyllä kolmannen pyörän piti jäädä pois kyydistä. Meinasin jättää tämän reissun raportoimatta, kun se Saksa-raporttikin on vielä tekemättä, mutta oli niin kiva päivä, vaikka saimmekin vettä niskaan.

Ensimmäinen kohteemme tällä turneella oli Sälgkullan puoti, josta olen kertonut jo aiemmin. Kuvat ovat kuitenkin tuoreita.
Sitten olikin jo lounastauon aika, joten auto kohti N'Avettaa ja Villa Nokkosta. Päivän keitto oli jauhelihaa, jonka kanssa saimme juuri uunista tullutta lämmintä kauraleipää. Jälkkäri-kahvin kanssa otin After eigh moussekakkua.
Masut täynnä kurkkasimme Villa Nokkosen puotiin, josta jatkoimme rantareittiä Gumbostrand Konst & Formiin katsomaan eilen avatun kesänäyttelyn.Pekka Kauhasen veistoksiaRosa Liksomin ja Stefan Bremerin valokuviaOma suosikkini näyttelyssä oli alla oleva Charlotta Bouchtin teos.


Konst & Formissa on muuten todella tyylikkäät saniteetti-tilat.Jatkoimme Söderkullaan, jossa piipahdimme moikkaamaan Johannaa Vanhassa Kauppatalossa, mutta sieltä en huomannut ottaa yhtään kuvaa. Seuraavana vuorossa oli Hindsbyn Sisustus Ometta, jonne olimme sopineet spesiaali audienssin Eijan kanssa. Hän päästi meidät myös kurkkaamaan hurmaavaan kotiinsa pihapiirin yli 100-vuotiaassa talokaunottaressa. Te muutkin pääsette tutustumaan siihen ensi joulun Maalla-lehden sivuilla.


Koska oltiin lähellä, eikä Hannalla ollut lomalaisena minnekään kiire, päätimme koukata vielä Nikkilän keskustan Bedmiliin. Siellä en ollutkaan ennen käynyt, vaikka olen kuullut tuosta Merja Varvikon sisustusliikkeestä mm. Maritalta Hunajaa ja maitoa -blogista.
Ihastuin liikkeessä erityisesti Arte Puran merkin pellavaisiin tunikoihin. Olen tiennyt aiemmin merkin upeat pellavatekstiilit, kuten verhot, mutta vaatteita en tiennyt heidän valmistavan. Tyynyjä ja tekstiilejä oli runsaasti muiltakin merkeiltä, mutta lisäksi oli paljon kaikenlaista pientä kivaa. Lisäksi Bedmil tarjoaa sisustussuunnittelu- ja ompelupalvelua.

Yläkertaan vievässä portaikossa oli hauskoja tekstitauluja.

Tässä vaiheessa päivä oli jo menossa ylitöiden puolelle ja ajattelimme käväistä kaffella. Myöhemmin sitä on tarjolla myös Bedmilissä, kunhan tämä vanhoista hirsistä rakennettu kahvila on valmis.


Me ajelimme viehättävän maalaismaiseman kautta meren rantaan oman kylän Lilla-Björnen kahvilaan, jossa tapasin aivan ihanan, suloisen Rontin - valkoisen kultaisen noutajan, jolle oli leikattu kesäturkki. Harmi kun en taaskaan älynnyt ottaa kuvaa.

Sieltä minun piti vielä suunnistaa Matkahuoltoon noutamaan ihana vanha puuarkku. Ei olisi pitänyt tiputtaa Hannaa kyydistä metroasemalla, sillä häntä olisin tarvinnut avuksi arkun siirtämisessä autoon. Matkahuollon henkilökunta ei nimittäin sa auttaa asiakkaita sellaisessa!?!?! Annoin jo paikanpäällä "hieman" palautetta, mutta lähetin sitä myös kyseisen puljun nettisivujen kautta, koska koko lähetys ja sen selvittely oli varsinainen farssi. Aivan ala-arvoista touhua kertakaikkiaan! Onneksi paikalle osunut mieshenkilö tarjosi oma-alotteisesti apuaan, kiitokset hänelle. Vaikka en Itellakaan palveluihin ole aina ollut täysin tyytyväinen, niin luulenpa kyllä kallistuvani vastaisuudessa sen puoleen kuitenkin.

Mukavalle päivälle tylsempi päätös, mutta kotona odotti upea kukkapuska mieheltä hääpäivän vuoksi. Ei pä ollut muistanut aamulla, vaikka pari päivää sitten vihjailin. No, sain päivän aikana hankittua monta lahjaa itselleni :) 

Hyvää viikonloppua!2 kommenttia:

  1. Ihania kuvia ja *kiitos* näistä visiittivinkeistä! Nyt löytyi kesäretkikohteita, jotka toteutan 100% varmasti!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva, jos sait inspiraation jutusta :) Suosittelen ehdittomasti jokaista paikkaa, mutta muista kurkata aukioloajat heidän netti/fb-sivuiltaan, koska kaikki eivät ole joka päivä avoinna. Antoisaa kesää!

      Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)