sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Mökkiprojekti

Lähdin tänään mieheni mukaan mökille oikeastaan vain siksi, että voisimme menomatkalla pysähtyä ystäviemme luona Porvoossa, jotta saisin yhden tarvitsemani esineen (selviää myöhemmin blogissa). Otin mukaan neulomuksia, koska muuta tekemistä minulla ei mökillä olisi näin talviaikaan. Yllätyin iloisesti, kun rakenteilla olevaan uuteen mökkiimme oli ilmestynyt ovet, ikkunat ja katto.


Viimeksi käydessämme, jouluaattoa edeltävänä viikonloppuna, näkymä oli tämmöinen.


Suojamuoviin piti viiltää aukko, jotta pääsimme sisälle, jossa piti kumarrella ja varoa päätä.


Nyt sisällä on jo tilaa liikkua, mutta minulta vaadittiin hieman ketteryyttä (jota ei ole), kun villojen päälle ei saanut astua.


Mökkimme sijaitsee Pukkilan kunnassa Kanteleella ja sen pystytyksestä ja hirsien valmistamisesta on vastannut lähellä Orimattilan Luhtikylässä sijaitseva perheyritys Lehmuskorven mökit, josta olemme hankkineet hirret myös pari kesää sitten valmistuneisiin aittaan ja grillikatokseen. Ihan mahtavaa oli taas todeta, miten hyvää työtä on tehty, vaikkemme itse ole olleet paikalla vahtimassa. Jäljetkin on niin hyvin siivottu, ettei olisi uskonut kenenkään edes paikalla käyneen. Ellei mökki olisi todisteena :)

Tässä muutamia sisäkuvia keittiön oviaukolta (yllä minun takanani) kuvattuna.


Yllä keittiön ikkunamaisema ja alla kylppärin ovi. Siellä on myös ikkuna. Tähän kylppäriin tulee sisävessa(!) ja suihku, mutta sauna on vanhassa, appiukkoni noin 50-vuotta sitten rakentamassa mökissä, joka siis sijaitsee samalla tontilla, mutta on ollut auttamattoman pieni perheellemme jo vuosia. Siksi se aittakin aikanaan rakennettiin, ihan vain makuutiloiksi. Vastaisuudessa voimme majoittaa mökillä niin omia ja kuin lastenkin ystäviä. Niin, ja he saavat siis yöpyä siellä aitassa, koska uudessa mökissä on vain yksi makuuhuone :)


Tässä olkkarin/oleskelutilan näkymät mökin taakse ja makkarin ovelle,Makuuhuoneessa on kaksi ikkunaa, joista toisesta näkyy viime kesänä valmistunut puuvaja.


Tässä vielä kuva eteiseen, josta on myös uloskäynti kuistille.


Ikkunaristikoita ei kannata kiinnittää ennen maalausta. Kaikki pinnat tullaan käsittelemään joillain Osmo colorin vahoilla, seinät kuultovalkoisella ja lattiat harmaaseen vivahtavalla. Mökin ulkoväri on vielä vähän hakusessa, mutta punaista siitä ei tule, vaikka kaikki muut tontin rakennelmat sitä ovat.


Tässä vielä maisema kuistilta naapurin lehmälaitumen suuntaan. Mies lähti päryyttelemään moottoripyörällä metsään ja minä menin vanhaan mökkiin lämmittelemään jäisiä varpaitani takan lämpöön. Olin pöljänä lähtenyt liikkeelle kumppareissa ja unohtanut vielä villasukatkin. Vanhasta mökistä ette tule kuvia näkemään, koska se ei ole missään suhteessa kuvauksellinen.


Haaveissani on saada tuohon kuistille sellainen riippuva keinutuoli, joita näkee aina amerikkalaisissa leffoissa. Appiukoltani sellaisen tekeminen kävisi luultavasti kädenkäänteessä, koska hän on todella kätevä käsistään, Todennäköisesti hän tulee osallistumaan mökin sisätöihin ja olisi kyllä suoriutunut sen pystyttämisestäkin, vaikka ikää on jo yli 80.

Tämä olisi aika kiva. Siinä sitä voisi miehen kanssa eläkepäivillä kiikkua :)
Kuva lainattu googlen uumenista.


Hyvää uuden viikon alkua!

4 kommenttia:

 1. Ihanaa! En tiennytkään tästä mökkiprojektista! Voin vaan kuvitella, miten ihana se on valmiina. Saat taas syyn kierrellä sisustuskauppoja!!

  VastaaPoista
 2. Heh heh, juuri niin Noora :) Tosin osa kalusteista ja tekstiileistä on ylijäämävarastoa kotoa.
  En olekaan tästä projektista aiemmin maininnut, koska se alkoi melko vauhdikkaasti viime syksynä. Mutta varmaan jatkossa raportoin sen edistymisestä.

  VastaaPoista
 3. Tosi kivalta näyttää!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Toivottavasti jatkossakin näyttää. On meinaan vaarallista päästää mies yksikseen huseeraamaan mökille, koska hän niin helposti "unohtaa" mitä on sovittu :) Muutenkin näkemykset poikkeavat kauneuden ja käytännöllisuuden suhteen.

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)