tiistai 18. kesäkuuta 2013

Vanhoja juttuja ja uusia kukkia

Hei vaan! Onpas tullut levättyä oikein kunnolla. Koko kotitorin jälkeisen viikon olen ollut tooosi väsynyt ja pääasiassaa vain lepäillyt sängyllä välillä näpertäen koruja tai selaillen lehtiä. Ramppasin tosin kuntouksissa ja lääkärin kontrollissa neljänä päivänä, mutta muuten en käynyt missään. Ainoana "vapaapäivänä" sain ystävän seurakseni ja olikin mukava vain rupatella kahvikupposen äärellä.

Palaankin siksi yhteen vanhaan juttuun eli kerron meidän kylän omasta sisustusliikkeestä EkHome Interior & Design:sta, josta kävin hankkimassa uuden kynnysmaton joitakin viikkoja sitten.


 
 
Valikoimiin kuuluu huonekaluja, valaisimia, tekstiilejä ja monenlaisia sisustusesineitä. Ja mitä ei liikkeestä löydy, niin sitä tilataan. Kynnysmaton lisäksi meille kotiin lähti tämä vaaka, joka pääsi kukka-alustaksi, koska tuo suojaruukku ei pidä vettä.


Sitten vähän uudempia juttuja eli kukkia, joita kuvailin tänään anopin kukkapenkeissä. Hänellä on ihan mieletön määrä erilaisia perennoja pihalla ja kaikki rehottaa kuin jossain sademetsässä. Osa oli jo ehtinyt kukkia ja osa oli vielä nupullaan. Tämän hetken upeimmat oli valkoiset pionit. 
Verenpisara on valtava puska, mutta kukat on pikkiriikkiset.


Liljoissa taas on suuret nuput.
 
 
Tämän pikku-iiriksen kuvasin omassa kukkapenkissäni.
 
 
Viimeiseksi vielä paikallisen kukkakauppiaamme Tuijan tekemä kimppu, jonka sain mieheltäni 15. hääpäivämme johdosta.

 
Ennen juhannuksen viettoa onkin kaikenlaista puuhaa, kun pitää valmistautua esikoisen konfirmaatioon, joka on vajaan parin viikon päästä. Huomenna nuo kaksi hampuusia pitää viedä parturiin ja sitten on hankittava siistiä päällepantavaa eli housua, paitaa, kenkää. Puvun takki saatiin kummipojaltani. Harmi, että pojalla on isompi jalka kuin isällään. Olisi vältytty siltäkin hankinnalta.
 
Niin, ja poika on siis palannut rippileiriltään Puolan Gdanskista monta kokemusta rikkaampana. Oli tosi mukavaa seurata leirin kuulumisia täällä kotona melkein reaaliaikaisesti blogista, jota siellä kirjoitettiin päivittäin. 
 
Kivaa viikkoa teille!

2 kommenttia:

  1. Ihania noi pionit. :) Hienon vaa'an oot löytänyt! Myöhästyneet onnittelut hääpäivän johdosta.

    VastaaPoista
  2. Kiitos Mervi. Juu, minun pitää hankkia tuota pionia omaan kukkapenkkiin, koska oma lajikkeeni tekee vain muutaman kukan. Tuota vaakaa saa myös mustana ja punaisena, mutta vanilja on just mun ja meidän keittiön väri.

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)