keskiviikko 27. huhtikuuta 2011

Pääsiäiskuulumiset ilman kuvia

Hiljaiselo täällä blogissani on johtunut siitä, että tietokone on korjattavana - Jyväskylässä asti kaiken lisäksi. Vaikka se ei ole talon ainoa laite (tämänkin postauksen yritän tehdä iPadillä), niin kuvia en saa lisättyä, koska juuri se oikea välipiuha on kateissa (talosta löytyy kyllä miljoona muuta piuhaa) ja ilman kuvia nämä jutut on aika tylsiä.

Ihanat pääsiäisen päivät menivät aika lailla pihaa rapsutellessa, kukkapenkkikin on lähes siivottu. Ylellistä oli, että sain kuopsutella pihalla ihan rauhassa ilman keskeytyksiä, koska mies ja pojat olivat pari yötä mökillä jonkun rakennusprojektin kimpussa. Ehdittiin kyllä yhdessä aloitella grillikausi kuten varmaan monessa muussakin perheessä.

Terkkuja myös Tallinnasta ja Karnaluksin käsityöparatiisista, jossa piipahdimme lauantaina. (Laitan kuvan myöhemmin). Korkeita huoneita lattiasta kattoon lankoja, nauhoja, nappeja, puikkoja ja kaikkea mahdollista ja mahdotonta käsityötarviketta. Ostin ihanaa, edullista alpakka-villaa ja ihan perus-puuvillalankaa valkoisena sekä valkoista pellavakangasta. Ostoksiani rajoitti hieman ettei liikkeessä käynyt kuin käteinen, onneksi sentään nykyään eurot. Syömässä käytiin tunnelmallisessa intialais-thaimaalaisessa ravintolassa, jota voin lämpimästi suositella Tallinnan kävijöille. Löytyy helposti, kun googlettaa Villa Thai Tallinna. Sijaitsee ihan kävelymatkan päässä Viru-hotellista, mutta vastakkaiseen suuntaan vanhastankaupungista. Ruoka on herkullista, halpaa ja palvelu erinomaisen ystävällistä.
Matkan varrella kohti Virua vastaan tuli uusi liike, jossa myydään virolaisten käsityöläisten tuotteita. Eipelkästään villasukkia vaan selvästi nuorten suunnittelijoiden kekseliäitä tuotoksia, mielestäni liiankin halpaan hintaan, niin taidokasta oli käden jälki. Esittelen ostokseni kuvin kun se on taas mahdollista.

Pitkinä pyhinä ja myös mennen tullen laivamatkalla ehti hyvin itsekin harjoittaa kädentaitoja eli neulomista, koruja olen väkertänyt ihan kotioloissa. Nyt pehkuihin. Oikein iloista Vappua itse kullekin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)