sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Pelastusarmeija kadonneen jäljillä

Olipa mielenkiintoinen juttu tänään Hesarissa. Kuka olisi voinut kuvitella, että Pelastusarmeija tekee salapoliisityötä etsimällä kadonneita isiä, äitejä, sisaruksia tai muita sukulaisten kaipaamia. Ovat tehneet sitä jo vuosikymmeniä kaikessa hiljaisuudessa, minimaalisella korvauksella ja melkoisen tuloksellisesti kaiken lisäksi. Onko joku muka kuullut tästä ennenkin?

Toinen huomioni herättänyt kirjoitus oli Kuukausiliittteessä, jonka itseasiassa luin ennen Hesaria ja se on kyllä ennenkuulumatonta, koska yleensä liite menee paperinkeräykseen lukemattomana. Kannen perusteella oli pakko tarttua lehteen siltä istumalta ja plärätä esiin elämäntarina entisestä vangista, nykyisestä kirurgista. Melkoinen selviytymistarina!

Suununtaisin käytän aina rutkasti aikaa maitokahvin ja lehden parissa ja kohokohtana on lottorivin tarkastaminen :-) Mutta tällä kertaa meni miljoonat sivu suun, kun en ollut edes muistanut tehdä koko anomusta. Sunnuntaisin olen myös tavallisesti täynnä energiaa ja jostain syystä innostun aina siivoamaan. Tänäänkin lakanoiden vaihdon ja pyykinpesun lomassa järjestin keittiön yläkaapit ja pyyhin niistä pölyt. Sitten käytiin poikien kanssa viemässä lahjoitustavaraa Hopen varastolle ja sieltä Prismaan ostamaan minulle sukkapuikkoja. Vaikka niitä onkin jo melkoisen monet, niin juuri vitosen puikot olivat kadonneet. Oli kiva yllätytys, että olivat ottaneet Prisman valikoimiin myös bambuiset puikot.

Mielenkiinnolla odotan, onnistuinko tekemään ylittämättömän ennakkotarjouksen T-paita huutokaupassa, joka järjestettiin eilen Jyväskylässä . Mainostoimisto Dot Designin porukat olivat suunnitelleet printtejä rajoitettuun määrään t-paitoja, joista saadut myyntitulot lahjoitetaan Hope-yhdistyksen Jyväskylän paikallistoimintaan. Niin paidat, painotyö kuin siis suunnittelukin tulivat kaikki lahjoituksina. Upeaa, miten monet yritykset ovat lähteneet mukaan auttamaan Hopen kanssa suomalaisia lapsia. Oikein harmittaa, kun en tiistaina ehdi mukaan kalusteralliin, jonka tarkoituksena on kuskata Ikean lahjoittamat huonekalut lastenkoteihin ja perheisiin. Ikea lahjoittaa valtavan määrän esittelykalusteitaan Hopen kautta tarvitseville.

Koska ulkona oli tänään koleaa ja sateista, oli mukava puuhata sisätiloissa ja sainkin väkerrettyä myös pari kulkukortti/avainkorua. Kutsun niitä koruiksi, koska tuon lukko-osan saa helposti irti, jolloin ketju toimii mainiosti koruna. Molemmat ovat menossa tilaajilleen ja menisi niitä enemmänkin, kun vaan ehtisi tehdä. Tarpeistakin on hieman pulaa ja laitoinkin pari tilausta netin kautta eteenpäin. Tuollaiset kirkkaista lasi/kivihelmistä tehdyt ketjut on suosituimpia, koska ne käyvät kaikenväristen asujen kanssa.

PS. En enää viitsi edes pahoitella surkeita kuvia :-) Hyvää yötä!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)