lauantai 8. elokuuta 2015

Taas marjoja :)

Kävin eilen ystäväni kanssä mökillämme tyhjentämässä mustaviinimarjapensaat marjoista. Menomatkalla pysähdyimme ostamaan evästä Pukkilan Siwalta, joka sijaitsee lähellä Naarkosken voimalaa, joka on valjastanut käyttöönsä Porvoonjoessa sijaitsevan kosken.

En ole pitkään aikaan malttanut mökkimatkalla könkätä lähemmäs kosken ylittäviä siltoja, vaikka Siwassa on tullut usein käytyä täydentämässä muonavarastoja. Nyt päätimme  pitää aamiashetken joen rannalla. Hetkestä tuli niin nautinnollinen siinä auringon lämmössä, veden viilentäessä kesävarpaita, että melkein unohtui marjat pensaisiin.

Koskeen on rakennettu kalaportaat, jotta lohet nousisivat merestä jokeen. Se ei vaan tahdo onnistua, koska kaikissa joen koskissa ei vielä ole kalaportaita. Pikkukaloja sentään näimme paljon, kun laiturilla nautimme eväitämme. Ja kauniita sudenkorentoja.
Mökillä ei juuri muuta tehty kuin otettiin tuolit puskien viereen ja alettiin poimia. Se näytti varmaan tosi laiskalta puuhalta, kun siinä samalla jutustellen verkkaisesti napsittiin marjoja kulhoon. Minä kun välillä intouduin kuvaamaan kaikenmaailman ötököitä, joita puskissa paljon liikkuu.Marjat oli isoja ja mehukkaita ja melkein täysi ämpärillinen niitä tuli kolmesta isommasta ja yhdestä pienestä pensaasta. Jos joku tunnistaa tuosta epätarkasta kuvasta, mikä otus on kyseessä, otan tiedon kiitollisena vastaan. Näyttää leppäkertulta, mutta on paljon pienempi, kuori vihreä, jossa kaksi mustaa viivaa ja mennä vipeltää niin kovaa vauhtia, etten saanut kännykän kameraa tarkennettua siihen. Leppäkertusta sain napattua vahingossa kuvan juuri, kun se lehahti lentoon.


Tänään pitäisi sitten pussittaa ja pakastaa kerätyt marjat ja viedä äidille pieni määrä karviaisia, joita ystävä tuossa ahkerana poimii :)


Aurinkoista viikonloppua!

6 kommenttia:

 1. Marja kuin marja - taitaa olla kaikilla hyvä sato tänä kesänä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, niin mä oon kuullut, että marjoja piisaa muillakin :) Vadelmia on paljon meidän talon ympärillä ja mustikoitakin tuolla kallion laella, mutta niiden perään en enää itse lähde, vaikka mieli tekisi - ja sienien perään.

   Poista
 2. Voi miten ihania kuvia! Oli Teillä varmasti rentouttava marjojen poimintareissu yhdessä :)

  VastaaPoista
 3. No oli kyllä paljon mukavampaa kuin mun mustikanpoiminta, kun tuolilla istuen pystyi pomimaan kipon helposti täyteen :)

  VastaaPoista
 4. Ihanan lepponen meininki:)

  Nyt taitaa kyllä olla hyvä marjavuosi. Meillä on puskat pihassa notkollaan. Osan oon jo ottanut talteen. Ei tunnu mikään niin ihanalle, kun aloittaa aamu jogurtin ja oman maan marjojen kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo,mun meininki on aina vähän hidasta :) Meidän ja appivanhempien marjat alkaa olla jo kerätty, joten olen käynyt pari kertaa tyhjentämässä yhden naapurin puskia. Puna- ja mustaherukat hän pakasti itse. Parhaillaan jääkaapissa odottaa vielä puolikas ämpärillinen punaisia karviaisia, mutta yli puolikkaasta olen jo kaksi kertaa keitellyt hilloa. Annan sitten osan hillopurkeista takaisin puskien omistajalle :) Keräyspalkkioksi hän vie minut veneretkelle Kalkkirannan kievariin ja tarjoaa aterian :)

   Niin, ja se karviaishillo on minusta hyvää, eilen maisteltiin pannarin kanssa. Poikien mielestä vähän kirpeää eli jouden varmaan yksin syömään kaikki hillot. No, vein jo äidille yhden purkin lahjaksi :)

   Ihanaa aurinkoista viikkoa Laura <3

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)