keskiviikko 26. elokuuta 2015

Rentoilua mökillä


Päästyäni viime lauantaina mökille virittelin ihan ensimmäiseksi riippumaton paikoilleen ja oikaisin itseni siihen odottelemaan mieheni tarjoilemaa kahvia.  Löysin Indiskasta tuollaisen kivan värikkään, rennolla tilkkutyötekniikalla ommellun riippumaton hyvinkin edulliseen hintaan, kun alehinnasta sai vielä 50% lisäalen. Tosin olin jo ehtinyt hankkia sellaisen luonnonvaalean version, mutta kapeana ja tuohon telineeseen liian lyhyenä se saa etsiä itselleen uuden kodin.


 Luumut eivät ole vielä kypsyneet, mutta ei niistä paljon iloa olekaan, kun koko puussa on vain noin 20 hedelmää. Vadelmia taas oli runsaasti pensaan kokoon verrattuna, koska kuvassa on tosiaan koko pikkuruinen pensas - tai se mitä siitä on jäljellä, ilmeisesti ruohonleikkaajan jäljiltä.


Meillä on mökillä tuollainen perinteinen grillikatos, jonka epäkäytännöllisyys on harmittanut minua jo jonkin aikaa sen lisäksi, että se on liian kaukana uudesta mökistä. Oli varmaan vasta toinen kerta tänä kesänä, kun söimme ulkona, kun kerrankin ei ollut hirveä tuuli, eikä yhtään itikoita.

Juuri äsken näin lopun Huvila ja huussi -ohjelmasta, jossa Vappu Pimiän kesämökille oli rakennettu hieno kesäkeittiö terasseineen. Taas vahvistui yksi syy, miksi en katso moisia ohjelmia, kun heti alkaa haluta omaan kotiin tai mökille kaikenlaisia uudistuksia ja muutoksia ja mies saa hermoromahduksen, kun alan esittää toiveitani ;)

Hän oli vihdoin saanut apua tuon painavan senkin siirtämisessä ja minä sitten kokeilin erilaisia asetelmia sen päälle. Seinällä oleva taulu on Netta Tiitisen litografia, joka aiheellaan Talviretki sopii mielestäni erinomaisesti mökille. Citybirdit vähän niinkuin hakeutuvat oppaansa johdolla kylmän lumen keskeltä mökin lämpöön.
Pyörittelin esineitä eri paikoissa, mutta ei ne välttämättä vielä löytäneet lopullisia sijoituspaikkojaan. Tuo pyöreä sipulinnäköinen pallero on Ritva Salmen ihastuttavaa keramiikkaa Huone ett Rum:sta. Sovittelin myös verhoja, mikä oli hieman hankalaa ilman verhotankoja. Minä en edes tahtoisi verhoja, mutta mies ei tykkää aamuisin silmiin paistavasta auringosta. Hänen pitänee vain tottua laittamaan makuuhuoneen ovi kiinni.


Makuuhuoneen toiseen ikkunaan mies sentään saa verhonsa, joka löytyi kirppikseltä tingittyyn hintaan neljällä eurolla. Ajattelin viritellä sitä varten mahdollisimman näkymättömästi ohuen vaijerin tuon laudan yläpuolelle. Pöydän virkaa saa toimittaa vanha silityslauta, koska pikkuinen pöytä päätyi laskutasoksi eteiseen.


Toisaalta on kyllä hölmöä laittaa minkäänlaisia pöytiä, koska niihin kerääntyy liian helposti kaikenlaista rojua; varsinkin mieheni jäljiltä jos jonkinlaisia työkaluja ja ruuveja ym.Lökäpöksy-enkeli on turkulaisen Keramiikka Matamin tuotantoa ja se liihotti mökille kotoa, kun pohdin mitä laittaisin noihin kehyksiin.


Vessaan tulee pesualtaaksi tällainen Ritva Tuomisen valmistama keramiikka-allas, mutta tämä ensimmäinen kokeilussa ollut versio osoittautui hieman liian pieneksi. Putkimies olisi tulossa lähiaikoina varmistamaan vedentulon mökkiin, mutta hana ei ole vielä paikallaan myöskään keittiössä. Olemme jo reilut  kaksi kuukautta odotelleet jonkinlaista kuvaa ja tarjousta tiskialtaan alle tulevasta kaapista, mutta puusepällä tuntuu olevan kiireitä, kun kyselyihini ei ole vastattu. Harmittaa, kun niin innoissani odotin paikallisen yrittäjän palveluksia. Mieheni kyllä osaisi tehdä itsekin jonkinlaisen kaapin, mutta kun tuo on ihan täystyöllistetty muutenkin, niin olisi haluttu päästä vähän helpommalla. Saa nähdä mitä keksitään, minä kun en jaksaisi alkaa taas etsimään uutta puuseppää ja pyytelemään tarjouspyyntöjä, kun toiveemme on hieman erikoinen ja edellyttää käyntiä paikanpäällä.

Tuntuu olevan varsinainen Iisakin kirkko tämä meidän mökkimme, mutta kai se jonain päivänä valmistuu, niin sitten pääsee pihanrakennushommiin. No, jos sitä ennen huolehtisi kaupunkikodin pihamaasta, joka on taas näin loppukesällä jäänyt ihan rempalleen ja siksi olen jo hälyttänyt apuun ammattilaisen. Kun en vaan itse pysty kaikkeen.


Kiva, että vaihteeksi sataa vettä, niin pihakukatkin vähän virkistyvät. Kyllähän tuota paahdetta oli jo ihan tarpeeksi. Toivottavasti viikonlopuksi selkenee, kun lauantaina on se siivouspäivä ja eri puolilla järjestetään kirpputoreja. Itse aion käväistä ainakin Sipoon Nikkilässä, jossa sisustusputiikki Bedmilin pihamaalla on kirppis. Pääsen samalla testaamaan heidän ihastuttavan kesäkahvilansa, josta olen vain nähnyt kivoja kuvia.


Omalla pihalla jatkan pienten eläinten tarkkailua. Auroraperhosia on ollut runsaasti liikkeellä sudenkorentojen kanssa.

Mukavaa viikon jatkoa!


5 kommenttia:

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)