sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Kädentaitoja ja antiikkia Piantikin pihamaalla

Taas kerran oli liian aikainen herätys, kun piti rientää nappaamaan ystävä kyytiin ja suunnata Hyvinkäälle. Tai oikeastaan Kati hyppäsi tuttuun tapaansa autoni ratin taakse ja läksimme viettämään Sisustuslauantaita, joka pidettiin Piantikilla Hyvinkäällä. 


Polun päässä kutsui aurinko hienojen käsitöiden ja upeiden vanhojen aarteiden luokse.
Aurinko ja lämpö tosiaan hellivät tapahtumaa ja lammen rannalle koivujen katveeseen pöytänsä pystyttäneitä kädentaitajia. Vaikka yllä olevien kuvien perusteella näyttää kävijämäärä harvalukuiselta, niin melko sankoin joukoin paikalle saapuneet vierailijat taitavat parhaillaan istua kaffella tai olla sisällä tutkimassa Piantikin aarrekammiota.

Tapahtuman toisena järjestäjänä oli Kirstulan Vanha Puoti, joka oli tuonut paikalle muistoja menneiltä vuosilta sekä joitakin uusia sisustustuotteita, kuten noita Jeanne d'Arc Livingin maaleja, jollainen minullakin on yksi purkillinen warm grey -sävyssä odottamassa inspiraatiota.Tätä kaunista kaari-ikkunaa zoomailin ja mietin jo sille paikkaa mökiltämme, mutta päätin tulla hetken päästä uudestaan mahdollisen ostopäätöksen kanssa. No eipä tarvinnut, kun kamu ehti vetää välistä. Tarjouduin sijoittajaksi, jos hänelle iskee akuutti rahapula ;)


Blogista jo aiemmin tuttu Piia oli tuonut tarjolle ihan.inmat sammutuspeitteen suojukset, nenäliinapussukat, passin päälliset ynnä muut suloisuudet. Uusimpana tuotteena oli vetskareilla ja pitsillä somistetut heijastin-tähdet, jollainen lähti koristamaan minunkin takkiani.


Piantikin Pia oli ahkerissa käsissään saanut aikaan mm. hienoja syksyisiä kransseja, joita oli muiden ihanuuksien kanssa esillä niin ulkona kuin sisällä puodissakin.


Yksi lähti koristamaan meidän ulko-oven pyöreää ikkunaa.Tässä välissä kävin sisällä puodissa, jonka olen esitellyt teille jo aiemmin. Mutta nyt esittelen uudelleen, koska Pia oli myllännyt kaiken uuteen järjestykseen, kuulemma yömyöhään. Pialla on kyllä taito laittaa kaikki niin kauniisti esille.Hirmuisesti tuli nyt kuvia, eikä ne vielä tähän lopu, kun ulkona oli lisää ihania asetelmia ja käsityötaidon näytteitä.
On vaan niin mahtavaa fiilistellä kauniissa ympäristössä, jossa silmä ja sielu lepää <3


Aina vaan minua jaksaa viehättää nuo vanhat lastenvaunut.Kuten niin kiitettävän monet käsityöläiset, niin myös Nea Design hyödyntää tuotteissaan kierrätysmateriaaleja. Vaikkapa miesten vanhoista housuista syntyy kaunis iltamenoihinkin sopiva pikkulaukku. Itselleni ostin juuri sopivankokoisen, olanyli menevän laukun, joka on tehty vanhoista sammareista. Tykkään!


Tuias keramiikka-astioiden kanssa oli paikalle tullut Tuija, jonka yrttiruukkuja onnistuin ostamaan puolenhinnan korista jo Loviisan Wanhat talot -tapahtumasta.Seuraavakin Tuija on vanha tuttu blogista ja hänen Pienistä Sydämistään tulette varmaan jatkossakin kuulemaan silloin tällöin, kun meillä on tapana törmäillä samoissa tapahtumissa :) 


Tämän iloisen rautalanganvääntäjän uusimpia töitä ovat hopeisista pikkulusikoista valmistuneet kaulakorut ja niiden varsista syntyneet sormukset.


Aikun Ihana on laaja valikoima kaikkea käsintehtyä korteista koruihin.
Sitten olikin kahviaika. Sitä varten oli laitettu pystyyn viehättävä ulkoilma-kahvila lammen rannalle.
Kahvin sekä makeiden ja suolaisten piiraiden lisäksi tarjolla oli kuumaa grillimakkaraa ja ainakin osa kahvilan tuoleista taisi olla myytävänä.Mahtavan kiva ja hyväntuulinen päivä kauniissa paikassa - kiitos Pia ja Hanna!

Minä ehdin kotiinpäästyäni käydä vielä kuuntelemassa kaunista musisointia, kun Janna esiintyi Sipoonrannan yrittäjien järjestämässä tapahtumassa ihan meidän kotinurkilla. Oli siellä Hjalliskin, mutta Jethro oli ehtinyt poistua paikalta. Kuten kuvasta näkyy, niin sää oli mitä parhain.
Toivottavasti jatkuu samanlaisena!

3 kommenttia:

 1. Hieno kesä-syysretki taas kerran. Vanha maitokahvi ja lastenvaunut kiehtovat. Samoin oli kaunis se kranssi pyröikkunaan. Niin, ja makkara olisi taatusti maistunut.

  VastaaPoista
 2. Heips! Aikun Ihana oli Aikun ihana + JesKia (http://jeskia.blogspot.fi/) :)

  T: Karo

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Karo lisäyksestä, nuo suloiset pöllöt taisi ainakin olla sinun :) Unohdin myös kertoa Soap & Balsamin ihanista saippuoista, mutta minulle on ihan ominaista unohdella asioita.

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)