maanantai 22. syyskuuta 2014

Kädentaitajat Kartanopäivillä

Viikonoppuna järjestettiin jo perinteeksi muodostuneet Kartanopäivät Leppävaarassa Cafe Latte Spirit lifestylepuodin pihapiirissä. Tapahtuma kokosi eri alojen kädentaitajia myymään ja esittelemään tuotoksiaan kahden päivän ajaksi. Hienon lisämausteen tuo ihanaisten naisten kanssa hengailu ja kuulumisten vaihtaminen ja se, että mukana on aina joku uusi tuttavuus ja ennennäkemättömät tuotteet taitavista käsistä.

Itse olin paikalla vain lauantain ja mukanani oli nahkaisia rannekorujani ja jonkinverran kaulakoruja. Neuleita säästelen joulunajan myyjäisiin. Eikä ne välttämättä olisi tällä kertaa herättäneet kiinnostusta, koska keli oli mitä parhain. Aamusella oli hieman koleaa, mutta auringon höyrystämästä kasteesta saattoi jo aistia päivän lämpenevän.


Syksyn saattoi kuitenkin jo aistia puiden värjäytyneistä lehdistä. Minun saapuessani kartanolle siellä kävi jo hyörinä telttakatosten alla. 

Saijan upeat kukat eivät nyt pääse oikeuksiinsa kuvassa, kun aurinko näköjään otti ylivallan. 


Suurin osa myyjistä oli jo valmiina ottamaan asiakkaat vastaan, mutta minun pöytäni, jonka Tuija oli oli varannut Pienet Sydämet -katoksen alle, ammotti vain tyhjänä, kun käytin tilaisuuden hyväksi ja napsin kuvia.  Meillä oli niin suloinen seuralainenkin, kun Tuija oli ottanut mukaansa nelikuisen Elmo-vauvan, joka niin hienosti jaksoi koko päivän ottaa vastaan ihastuneiden kävijöiden rapsutuksia.


Olen ostanut muutamia vanhoja puristimia, kun ajattelin niiden olevan hyviä telineitä rannekoruille, mutta nuo magneettilukot ovat sen verran painavia, että kierähtävät aina ylösalaisin. Kuvaa varten yritin saada korut pymään hetken aloillaan. Muista koruista ei tullut otettua kovin hyviä kuvia, mutta sen sijaan kävin kyllä kuvailemasa muiden tekosia. Ja tekemässä ostoksia :)Kärpässienikaupasta saa tietysti kärpässieniä, mutta myös paljon muuta Nonnan virkkaamaa kivaa, hauskaa ja käytännöllistä. Itse ostin virkatun maton, jonka loppusijoituspaikka tulee olemaan uudella mökillä. Minun valintani oli alakuvasta tuo ylimmäinen.


Kipan pajassa  valmistuu kaikenlaista keramiikkaa ja kartanopäivillä mukana oli erityisesti koirille ja kissoille tarkoitettuja hauskoja vesi- ja ruokakippoja.
Minä en vaan voinut vastustaa tuota yllä olevaa kulhoa, jossa kuvittelin namujen tai keksien säilyvän tekstin mukaisesti hieman pidempään. Väärin arvattu! Sunnuntaina tekemäni triple chocolate chip cookiesit loppuivat jo maanantai-iltana. Niitä valmistui siis neljä pellillistä, joista yhdet kärähti.

Päivän aikana kartanon pihapiirissä kävikin useita koiria, onhan sen ympäristö mitä mainiointa ulkoilumaastoa. Moni karvakuono halusi käydä tervehtimässä Elmoa, niin myös Birdie, joka kävi ensin kurkkimassa pöytäni takaa. Eikö olekin suloinen!Frida ja Nuppu Home jakoivat teltan, joka heillä oli taas niin kauniisti somistettu.Fridan on ommellut ja painanut upeita pellavatuotteita ja hänen blogistaan Koti kaupungin laidalla voi käydä kurkkimassa lisää hyviä kuvia. 


Vanha tuttu täältä blogistakin eli Tuias oli mukana kauniiden keramiikka-astioidensa kanssa.


Metcalfe designs on erikoistunut huovutusvilloihin ja -tuotteisiin


Nuo pöllökorvikset! Harmi, ettei minulla ole reikiä korvissa. On joskus nuorena ollut, mutta ovat umpeutuneet aikoja sitten.

En muistanut ottaa yhtään lähikuvaa Safkalan herkuista, mutta heidän telttansa näkyy tämän jutun toisessa kuvassa. Itse käytin ystävän palveluksia, kun tarvitsin välipala-kahvituksen :) 
Ja arvatkaapa mitä myös unohdin?! Käydä sisällä Cafe Latten puodissa!  Minulle käy helposti niin, kun samaan aikaan tapahtuu paljon. Onneksi sentään Leea ehti käydä tervehtimässä meitä kojuissamme :) Eikä varmasti ollut viimeinen vierailuni Leppävaaran kartanolla.

Ensi sunnuntaina  on sitten syysmyyjäiset N'Avetalla, mutta niihin en aio osallistua muuten, kuin piipahtamalla paikalla,


8 kommenttia:

 1. Oi miten ihania kuvia olet ottanut! Kiitos kauniista sanoistasi ja toivottavasti matto tulee kovaan käyttöön!
  Mukavaa syksyä ja törmäillään taas! Oli tosiaan kiva vaihtaa kokemuksia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, kyllä matolle tulee käyttöä, kunhan mökin sisätilat valmistuisi. Ja varmasti törmäillään :)

   Poista
 2. Ihania kuvia :) Toivottavasti nähdään ensi viikonloppuna... ajattelin nimittäin pistäytyä N´Avetalla syysmyyjäisissä...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten kivaa, jos nähdään N'Avetalla! En ole itse myyjänä, mutta varmaan hengailen paikalla koko päivän, kun se on melkein toinen kotini :) Käyn siellä nimittäin keittolounaalla niin usein, että omistajien kanssa kerran nauroimme, että voisin tehdä sinne osoitteenmuutoksen :)

   Poista
 3. Jälleen kerran mukava kokemus, vaikka paikalla en ollutkaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä, blogeja lukemallakin voi päästä nojatuolimatkoille :)

   Poista
 4. Hyviä kuvia olit ottanut! Ja mainio idea laittaa pikkuleipiä ostamaasi slow food -kulhoon. Voisinkin tehdä joskus pikkuleipäpurnukan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kipa! Meidän keksit olisi kyllä sopineet paremmin siihen sinun fast food -kulhoon ;) Pikkuleipäpurnukkaan voisi ehkäpä kehitellä jonkun aikalukon tai muun hidasteen, jotta herkut säilyisivät pidempään.

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)