perjantai 24. huhtikuuta 2015

Arvaus/tietokilpailu - Mikä tämä on?

Tulee kestämään hetken, ennen kuin saan kirjoiteltua Nizzan reissuraportille jatko-osaa (on kyllä jo aloitettu), joten ajattelin siksi aikaa viihdyttää teitä pienellä kilpailulla. Toivottavasti innostutte osallistumaan, vaikka en vielä tiedä, mitä keksin palkinnoksi. Lupaan, että se on jotain kivaa, ainakin omasta mielestäni ;-)


Cours Saleyan antiikkimarkkinoilta ostin tällaisen pikkuriikkisen, hauskan esineen, jonka käyttötarkoitus selvisi itselleni TODELLA vähäisellä ranskankielen taidollani ja myyjän hyvällä elekielellä. Myyjän mukaan tämä olisi peräisin jostain 1920-30 -luvulta. Koska minulla on joku kumma viehätys omituisiin kapineisiin, niin olihan se tehtävä kaupat. Vaikka mihinkään en tätä tarvitse.

Nyt teidän pitäisi keksiä esineelle käyttötarkoitus. Materiaali näyttää messingiltä, ainakin se on melko painava. Siinä on seitsemän pientä lokeroa, jotka saa avattua, kunhan vähän ruuvaa auki tuota riikinkukkoa(?). Tulitikkuaski (Minttumaan aarre-rasia) vieressä osoittaa esineen kokoa.


Ranskankieliset asiakirjat esineen alla ovat löytöjä samoilta antiikkimarkkinoilta Nizzasta. Korttiaskartelut mielessä ostin muutamia leimoin ja postimerkein varustettuja autokorjaamon, arkkitehdin, hautaustoimiston ym. laskuja.

Kilpailun säännöt:

1 arvaus/tieto per osallistuja kommenttina tähän postaukseen
1 arvaus/tieto per osallistuja kommenttina facebookissa
(eli voit saada kaksi mahdollisuutta)

Anonyymit osallistujat, muistakaa jättää tunnistettava nimimerkki tai mieluiten yhteystieto.

Jos kukaan ei tiedä oikeaa vastausta, niin se myöhemmin selviävä huikean hieno palkinto tietenkin arvotaan. Saattaapi olla, että useampikin tulee palkituksi.

Kunhan keksin palkinnon, niin lisään sen tähän kilpailu-postaukseen, mutta Vapun jälkeen 2.5 selviää voittaja.

Edit: Käväisin eilen päiväkahvilla Ekhome Interior & Designissa, jossa on aina pannu kuumana. Ihana ystäväni Nina lahjoitti kahvikupillisen lisäksi tähän kilpailuun palkinnoksi Krasilnikoffin hempeän vaaleanpunaisen ja ihanan pehmoisen tähtihuivin, Scottish fine soaps companyn Wild rose -saippuan peltirasiassa ja metallihelmistä punotun rannekorun.  Omista kätköistä löytyi settiin väreiltään sopivat Ivana Helsingin maatuska servetit ja mukaan tulee myös suklaaherkkua (unohtui kuvasta).
Nyt vain aivonystyröitänne hieromaan :)


14 kommenttia:

 1. Minäpä veikkaan mustepulloa tms. Tähän saa erivärisiä musteita, joita tuskin on ollut tuohon aikaan olemassakaan :)

  VastaaPoista
 2. Olisiko tuhkakuppi!?!

  Siv

  VastaaPoista
 3. Ei mitään hajua! Mutta kaunis on. Voisin veikata sormien kidutukseen tarvittavaksi.. Ei vaan.. Etanoiden hautomo? Yksi per lokero? Viehkeä joka tapauksessa .))

  VastaaPoista
 4. Oliskohan tämä vanhempi versio dosetista. Viikon lääkkeet jokainen omassa lokerossaan

  VastaaPoista
 5. Hehee, aika söpö! Ymmärrän hyvin, miksi olet esineen kotiuttanut.
  Mullekin tulee siitä ekana dosetti mieleen, varsinkin kun noita pikku pesiä on seitsemän. Ja ruuvilintu on selvästi lapsilukko ;)
  Samoin voi miettiä, mitä ihmeen muuta käyttöä tuollaisella vekottimella olisi. Ja jos olisikin, miten sen elekielellä selittäisi (nappien nappaamisen käsittäisin kenties minäkin, jos ranskalainen sen mulle elehtisi;)

  Ehkä tässä kuitenkin olisi tarkoitus säilöä lapsilta irronneita maitohampaita, niitä, jotka eivät hammaskeijulle kelvanneet.

  VastaaPoista
 6. Eikös siinä ole seitsemän "luukkua"? Eli sanoisin lääkeannostelijaksi, joka päivälle oma luukku.

  VastaaPoista
 7. Voisikohan tämä olla entisaikojen hajusuolarasia? Pyörtyville naisille otettiin aina esille hajusuolaa rasia nenän alle niin rouvat/neidit virkosivat taas eloon :) Hauska rasia joka tapauksessa.

  VastaaPoista
 8. Ilmiselvä suklaasydän-muotti. Muitakin vaihtoehtoja tuli mieleen mutt sydämellinen asia olis nyt kiva.

  VastaaPoista
 9. Säilytetään mustekynän teriä, heh.

  VastaaPoista
 10. Lääkerasia tuli itsellekin mieleen. Onpahan todella upea esine, oli mikä oli. <3

  VastaaPoista
 11. Minullekin tuli heti mieleen pillerirasia :) Joten veikataan sitä. Ihana palkinto.

  VastaaPoista
 12. Kaunis on. Oisko se nuuskarasia?


  VastaaPoista
 13. Voisihan tuossa säilöä mausteitakin...

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)