keskiviikko 5. marraskuuta 2014

Väännänkö rautalangasta

Pakko oli huilata yön yli ja lepuuttaa käsiä, sen verran kävi voimille tuo rautalangan vääntäminen. Ihan hiki kihosi otsalle ja haba kasvoi.
Osallistuin eilen iltasella Pienet Sydämet kellaripuodilla rautalankakurssille yhdessä neljän muun naisen seurassa. Vääntelyn saloihin meitä opasti Tuija.


Ei ole niin yksinkertaista, kuin ehkä luulisi. Vaikka me emme kyllä luulleetkaan, niin silti saimme hämmästyä, miten helpon näköisesti Tuija väänteli jäykintäkin lankaa. Niitä on nimittäin runsaasti erilaisia paksuudeltaan ja taipuisuudeltaan ja värejäkin löytyy, ainakin ohuimmissa rautalangoissa.

Luulin, että aloitimme helpoimmasta työstä, helmihäkistä. Omani on alakuvassa tuo spiraalin näköinen häkkyrä, jossa on sisällä suurehko helmi. Näin jo mielessäni itseni tekemässä riipuksia koruihini, mutta taidan suosiolla pitäytyä kevyemmissä vaihtoehdoissa tuon galvanoidun rautalangan sijaan. Kyllä oli raskasta puuhaa!


Seuraavaksi sävelsin tuon enkelin ihan oman pääni mukaan katsomalla muotoa Tuijan tekemästä enkelistä ja vaihdoin sitten suosiolla materiaalin helpommin käsiteltävään ja ohuempaan rautalankaan, josta syntyi alakuvan enkeli.


Muut aloittivat heti kunnianhimoisemmilla töillä, joita tässä keskittyneinä väännetään. Kuten pöydästä huomaa, rautalangan vääntämiseen tarvitaan monenlaisia välineitä, mm. kumisia puutarhakäsineitä. Alakuvassa punotaan jalallista koria, johon voi laittaa vaikka pienen kynttilän.


Tässä samankaltainen kori eri värisestä langasta. Suhtauduimme epäluuloisesti Tuijan vakuutteluun helppoudesta, mutta kyllähän nuo melko nopeasti ja vaivattoman näköisesti valmistuivat hyvällä opastuksella.Illan aikana valmistui myös tuollainen pienillä helmillä koristeltu kranssi ja vastaava sydämenmuotoinen, joihin ajattelimme sopivan myös valoköynnöksen. Sellaisen lyhyehkön, jossa on kirkas johto. Tuija oli löytänyt kivoja paristokäyttöisiä Biltemasta ja Lidlistä, jos en väärin muista.

En huomannut ottaa kuvia kuin vasta ihan loppumetreillä, joten saatte vain miettiä, miten tuo on tehty. Tai sitten voitte ilmoittautua seuraavalle kurssille, joka pidetään 2.12.

Aloitin itse samanlaisen kranssin, mutta melko isossa koossa, eikä se tietenkään valmistunut. Tarkoitus oli jatkaa kotona ja kiinnittää siihen valot, mutta tietenkin unohdin sen. Istuin jo taxissa, kun muistin kranssin, onneksi ystäväni ei ollut ehtinyt startata parkkipaikalta, joten pääsen jatkamaan vääntelyä myöhemmin,


Yllä hauska idea vaikka paikkakortin pidikkeeksi juhliin. Vieressä Tuijan punoma puutarhatuoli nukkekoti-kokoa.

Illan aikana mustikka-glögiä ja pipareita nauttiessamme ja rautalankaa vääntäessämme juttelimme paljon käsitöiden tekemisestä. Lopuksi saimme todeta taas kerran, kuinka terapeuttista käsillä tekeminen on.

Kiitos kivasta kurssista!

Nyt alan taikomaan herkkuja pöytään, meillä juhlitaan esikoisen 16-vuotissynttäreitä :)
4 kommenttia:

 1. Tutunnäköisiä rautalankaesineitä. Nyt rupes syyhyttään....ehkä mäkin jonkun kranssin kohta väännän....missähän mun tarvikkeet on?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tässä on juuri se huono puoli, että kun oppii uuden, kivan taidon, niin tahtoisi jatkaa sillä tiellä. Mutta kun pitäisi puikkojakin heilutella :)

   Poista
 2. Mahtava kurssi ja hienot tuotokset. Enkelistä tuli hauraan kaunis, siis tuosta jonka teit ohuemmasta. Kranssi on upea myös. Nojaako sen enkeli nukkekotikalustoon? Olisinpa ollut mukana, vääntämisestä olisin tykännyt! Se on kieltämättä rankkaa puuhaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, halusin heti väännellä enkelin ohuemmasta langasta, kun näin opettajamme tekemät enkelit. Vaatii vielä hieman harjoittelua, kun ajattein, että noita voisi käyttää korteissa. Tuo paksummasta taivuteltu tuo muuten nyt mieleeni ne sinun sekakuorosi laulajat :)

   Ei ole nukkekotikalusto tuo keramiikasta tehty pöytä ja tuolit, vaan hieman suurempaa kokoa. Ihan kauheaa, mutta en nyt muista taiteiljan nimeä, mutta ostin ne pääsiäismarkkinoilta Metsänkylän Navetalta. Tämän jutun lopussa on pari kuvaa kalustosta: http://etanaelli.blogspot.fi/2014/04/paasiaismarkkinoilla.html

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)