perjantai 14. marraskuuta 2014

ELMA-messuilla

Ehdinkin jo laittaa muutaman kuvan tuonne facebookin puolelle viikonlopun messuvierailusta, mutta tässä tulee hieman lisää. Olisin varmaan jättänyt koko tapahtuman väliin, ellen olisi tiennyt sinne tulevan Syrjälän tilan lampaita ja Ruukin Kehräämön ja Puodin alpakoita. Samanaikainen Kädentaitotapahtumakaan ei pelkästään olisi houkutellut minua Messukeskukseen.


Perjantaipäivä oli innostanut paikalle lukuisan joukon häliseviä koululais- ja päiväkotiryhmiä. Kuten heistä monet, niin mekin suuntasimme ensimmäiseksi eläinhalliin. Lasten lailla (ja ehkä innokkaammin) huokailimme ihastuksesta kaikille söpöisille poneille, aaseille ja kaikenkarvaisille eläinvauvoille.


Nämä kolme kaverusta ovat Suomenvuohia nimiltään Jermu, Leo ja Luru. Minulla ja Leolla on jotain yhteistä, nimittäin sama syntymäpäivä :) Välissä toki aika monta vuosikymmentä. Löytyiköhän pojille jo uusi omistaja, jota heidän aitauksessaaan olevalla lapulla etsittiin?


Näiden lampaiden villat on jo keritty, mutta jäljelle jäänyt turkki (vai miksi tuota sanotaan) näyttää samettisen pehmeältä. Rotua en muista, mutta hauskanvärisiä ovat.

Vastapäiset kaverukset muistankin sitten hyvin. Kuten huomaatte, on heiltäkin vaatetusta vähennetty.Rennosti pahnojen päällä köllivät lampaat ovat texel-rotuisia ja edustivat messuilla Syrjälän Lammastilaa ja Suomen Texel yhdistystä.


Syrjälän lampaiden taljoistahan intoilin blogissa jo aiemmin, kun vierailin heidän tilamyymälässään elokuussa ja nyt minulla oli tarkoitus ostaa pari taljaa lisää mökille vietäväksi.

Minä niin samaistun tuohon suloiseen nalleen :) Piti oikein googlata tuo varpaanvälivilla ja sitähän myydään aika paljonkin nettikaupoissa (moninkertaiseen hintaan) ahavoituneiden varpaanvälien hoitoon niin ihmisille kuin eläimillekin.


Vaikka vietimme pitkän tovin jutellen Syrjälän isäntäparin kanssa pikkuisännän nukkuessa päiväunia vaunuissaan, niin heistä en älynnyt ottaa kuvaa. Lammaspaimen sentään saatiin kuvaan. Alla  ostamani taljat, joista tuo ruskea on vieläkin suurempi kuin aiempi isoksi luulemani talja (tuo ruskeasävyinen keinutuolin päällä). 


Huonosta kuvasta huolimatta tässä näkyy karvojen pituusero, joka on valtava.  Tuosta tummanruskeasta blue texel-taljasta tuli heti perheemme suosikki, johon yksi jos toinen meistä vuoronperään kääriytyy :)


Sitten olikin vuorossa vähän toisenlaiset villat, nimittäin alpakat.Mathildedalista oli tuotu alpakoita (Alpacas Incredible) osallistumaan lajinsa näyttelyyn, jossa ne pärjäsivätkin hienosti.  Niiden pehmoisista villoista Leena ja Sini sitten kehräävät ihania lankoja, joita olivat esittelemässä Ruukin Kehräämö ja Puoti  "sivutoimipisteessä" muiden alpakkatuotteiden kanssa. Vierailustani kehräämöllä voit lukea täältä.
Hahtuvakerät näyttävät ihan korvapuusteilta. Mutta minä ostin tuota paksua ja silkkiseen pehmoista valkoista lankaa, josta tuli lipallinen pipo ja raita tupsupipoon, joka on muutoin hieman harmahtavaa sävyä niitä ihan ensimmäisiä Ruukin kehräämön omia lankoja. Ihana Leena antoi minulle vyyhdin tuota kaksiväristä, hieman ohuempaa lankaa. Syrjälän tilalta sain tuon  harmaanruskean vyyhdin, joka sopii hyvin villasukkiin, vaikka onkin ihan 100% villaa.Harmi, ettette voi nyt tunnustella noita pipoja, ovat mielettömän pehmoisia.

Messuilla oli mukana muitakin alpakan kasvattajia. Paraisilla toimivan Helmiveneen langat ovat saaneet nimensä alpakalta, jonka villasta lanka on kehrätty. Vyötteessä on kivasti kerrottu eläimen luonteenpiirteet syntymäpäivän lisäksi.


Eläinhallin jälkeen kävimme juomassa kupposet kahvia, jonka jälkeen teimme pienen kierroksen kädentaitojen puolella. Emme ihan kaikkea ehtineet, mutta muutama kiinnostavan yrittäjän ja käsityöläisen tuotteita katselimme tarkemmin.


Nukkeset & Rusakko on Marjatta Lahtisen kankaisia nukkeja, nalleja, heppoja, hiiriä ym. valmistava yhden naisen yritys.


Kirjava Kippura on myös käyttänyt hevosaihetta töissään. Vasta nyt kuvia tarkemmin katsellessa huomasin nuo ihastuttavat, heppojen selässä ratsastavat enkelit tuolla kuvan keskivaiheilla.Pitää katsoa tarkemmin Tampereen Kädentaitomessuilla, jonne lähden huomenna, eikun itse asiassa tänään. Varmasti on paljon mielenkiintoista nähtävää, joita toivon ehtiväni katsella, vaikka tiedän aikaa kuluvan tuttujen moikkaamiseen, sillä heitä on messuilla monia.

Nyt on pakko alkaa nukkumaan, öitä!
5 kommenttia:

 1. No niin! Eipäs nähty :) tai ainakin osittain :)) Aikas upea tuo talja! Tai siis ne kaikki..HAaveilen tuollaisesta paksusta minkä päällä soffalla maata aina "toipumis" viikkona :)) Toivottavasti oli kivat messut nämäkin :)))

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taljat on tosiaan luonnossa vielä upeammat ja erityisesti tuon suurimman ja muhkeimman päällä meillä tykätään kölliä :)
   Elma oli eri tavalla kivempi kuin Treen messut, joiden kuvia ja ostoksia en ole kaikkia jaksanut vielä purkaa.

   Poista
 2. Aivan ihana kuva susta. <3 Harmitti kun tänne en pystynyt viemään typyjä.. Ensi vuonna sitten. Nämä on parhaat lastenmessut. :)

  VastaaPoista
 3. Tiesitkö, että tuo Kirjava Kippura-keramiikkapaja sijaitsee Syrjälän lammastilan kanssa samalla kylällä, siis Tammelan kunnan Portaan kylässä.

  t Kirsi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No en kyllä ole huomannut, vaikka aina googlaankin mielenkiintoiset yritykset. Kiitos tiedosta Kirsi :)

   Poista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)