perjantai 17. tammikuuta 2014

Viimeksi valmistuneita

Tarkoitukseni oli tässä parin edellisen päivän aikana kuvata uudelleen ulkona nämä alkuvuodesta valmistuneet neulomukset, kun on ollut niin upeita, aurinkoisia pakkaspäiviä. Muiden velvollisuuksien vuoksi se ei sitten toteutunut, joten esittelen ne nyt kumminkin, ettette luule täällä vain laiskotellun.

Samalla esittelen muutaman neulekirjan, jotka hankin vuoden alun alennusmyynneistä. Kirjat hankin sen vuoksi, että niistä voisi saada vinkkejä uudenlaisista palmikointitavoista ja muista neulemalleista. Niissä on myös paljon teknisiä ohjeita, joita en katso tarvitsevani, mutta ei kertaaminen koskaan pahasta ole.


Nämä kämmekkäät valmistuivat Levin reissulla. Langan ostin alunperin sukkia varten ja siksi siinä on villan lisäksi hieman polyamidia (kestävyyden vuoksi). Tuo palmikko löytyi kirjasta Pieni suuri neulekirja, josta löytyy mieletön määrä erilaisia palmikko-, pitsi- ja pintaneulemalleja. 


Neuloin kämmekkäät kaksinkertaisesta langasta ja ne ovat varmasti lämpimät, mutta eivät niin ihanan pehmoiset kuin alpakasta tehdyt, jossa aion vastaisuudessa pitäytyä. Tuon raidallisen pipon innoittamana neuloin yksivärisen harmaan pipon, johon tein tähtikuvioita, senkin siis Lapin reissulla. Mutta en tykännytkään, joten purin sen ja neuloin beigestä ecovillasta tälläisen tupsupipon.
Tuo tähti ei nyt näy selvästi, mutta niitä on pipossa kolme. Piposta tuli vähän reilu, joten luulenpa, että ympärysmitan ollessa hieman pienempi ja kuvioita vain kaksi, ne erottuisivat paremmin. Kuvien stailauksen (lue taustan) oli tarkoitus olla parempi, mutta miestä ei paljon kiinnostanut toimia kuvaajana, joten hän vain äkkiä napsi ne ja sitten mentiin.

Pipon lanka on Marks&Kattensin ecoUll, jossa on vähintään 20% merinovillaa. Samaa lankaa on käytetty Luonnonkauniit neuleet -kirjan ohjeissa. Harmaat, beiget ja luonnonvaaleat värit ovat kuin Etanaellin puikoista. Kuten jotkut mallitkin.

Minua vähän häiritsee, että suomennoksessa (alkup. ruotsiksi) puhutaan luomulankojen käytön olleen kantava idea kirjassa, kun käsittääkseni tuo lanka ei ole luomua, vaikka ekologisesti tuotettua se onkin. Langan vyötteessä ei mainita, että se olisi luomua, joka olisi suuri myyntivaltti sille. Googlailin asiaa netistä, mutta en saanut sille yksiselitteistä vahvistusta. Aion kysyä Lankamaailmasta, josta ko. lankaa ostan, kun seuraavan kerran siellä käyn. Voihan olla, että kyse on juuri käännöksestä, kun ruotsiksi luomu on ekologisk, mutta se on myös luonnonmukainen. Englanniksi luomu taas on organic ja niin lukee kaikissa luomulangoissa, joita käytän. 


Kirjassa on todella kauniit kuvat, jotka on otettu talvisissa maisemissa Ruotsin Jukkasjärven lumilinnassa. Sain huomata googlaillessani, että samasta kirjasta on kirjoitettu monessa blogissa.

Ai niin, meinasi unohtua vielä yksi valmistunut työ, kun olisi jo kiire lähteä töihin. Idea koiran villapaitaan jäi muhimaan Naisten joulumessuilta, kun yksi vanha tuttu siellä sellaista kehotti neulomaan. Lankavarastoissani on ollut harmaan raidallista Novitan Puroa jo vaikka kuinka kauan ja ajattelin sen sopivan tarkoitukseen. Muutaman palmikon vaan tein, kun liukuvärjätyssä langassa ei monimutkaiset kuviot juurikaan erotu.Malliksi löytyi pojan vanha unikaveri, jolle villis on hieman liian iso. Kuulutin facebookissa eläviä malleja ja niitähän ilmoittautui kaveripiiristäni lukuisa joukko :) Pitänee tehtailla koiran villapuseroita lisää.

Mukavaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)