sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Jäistä tunnelmaa Levillä


Nyt kun olette päässeet mukaan Lapin taikamaailmaan, niin jatketaan samoissa maisemissa, mutta astetta kylmemmissä oloissa. Meillä ei ollut ametistikaivoksen lisäksi muita suunnitelmia ja koska emme mahtuneet husky-retkelle, joka olisi vienyt Luvattumaassa sijaitsevaan Levi Ice Galleryyn, niin ajelimme sinne autolla.

Paikka on noin seitsemän kilometrin päässä Levin keskustasta ja hieman ennen perille pääsyä tuntui kuin olisimme ajaneet harhaan keskelle ei mitään. Hetken mietimme, kannattaako sisälle edes mennä ja maksaa kympin pääsymaksu, kun rakennelma näytti ulospäin niin pieneltä ja mitättömältä.Moni kakku päältä ruma.... vai miten se nyt menikään. Sisällä tuo rakennelma tuntui todellakin paljon suuremmalta. Lumilinnaan oli valoilla luotu erilaisia tunnelmia ja seinillä oli jos jonkinlaisia veistoksia, mm. kaksi pöllöä :)

Sitten päästiinkiin jääbaariin, jossa olikin jo yksi paleltunut asiakas tiskillä nojailemassa.
Olen käynyt Reykjavikin Ice barissa - keskellä kesää, mutta onhan tämä nyt ihan omaa luokkaansa siihen verrattuna. Pöydät ja penkitkin ovat ihan oikeita jääveistoksia. Baarista onkin sitten lyhyt matka jäähotelliin lepäämään. Siellä on yli kymmenen erilaista huonetta, joissa voi oikeasti majoittua.


Jos baari-illan jälkeen on tarve rauhoittua, niin sen voi tehdä vaikka jääkappelissa.
Yhdessä salissa oli leikkisä ympäristö lapsenmielisille liukumäkineen ja luolineen.


Luvattumaassa on ihan "tavallinenkin"ravintola ja muutama normaali huone niille yöpyjille, joita alkaa paleltaa jäisessä huoneessa.
Minä kun en laskettelua enää aio edes yrittää, enkä Etelä-Suomen huonon lumitilanteen vuoksi ole päässyt kokeilemaan onnistuisiko tasamaalla hiihtäminen, niin muukaan perhe ei sitten innostunut rinteeseen lähtemään. Kävimme vuosia sitten Saariselällä koko perhe laskettelukoulussa, jotta pojatkin oppisivat oikean tekniikan, mutta he eivät ole touhusta mitenkään erityisen innostuneita. Ei meillä kellään ole edes omia välineitä, vaan on tarvittaessa vuokrattu. Koulun kanssa pojat on kerran talvessa käyneet Talmassa, saa nähdä toteutuuko retki tänä vuonna. Viime vuonna oltiin hiihtolomalla Himoksella, mutta tämän vuoden suunnitelmat on vielä harkinnassa.

Päätettiin kuitenkin katsastaa Leviä ylhäältäkin päin ajelemalla päiväkahville perinteikkääseen Tuikkuun. Näkyvyyttä ei huipulla juurikaan ollut ja viima oli melkoinen.Iltavalaistusta Levin igluilla Utsuvaarallaja keskustassa,jossa minun piti tietysti käydä Ebba ja Erkki sisustus- ja lahjapuodissa. Oikeastaan kyseessä on kyllä tavararaivas, niin valtava valikoima liikkeessä on. Tuli mieleeni Talinnan Rocca al Maressa sijaitseva Muster Sisustussalong, jossa kävin lokakuussa.Lähes ensimmäiseksi kiinnitin huomioni näihin vanhoihin lastenavunuihin, joiden kaltaisissa olen itsekin vauvana uinunut. Eivät harmi kyllä olleet myytävänä. Liikkeessä oli somisteena muitakin vanhoja esineitä.

 

Jotta totuus - ja tärkein - ei unohtuisi kaiken vanhan keräämiseltä:


Kyllähän minunkin mukaani jotain kuitenkin lähti. Sellainen vanha puinen lokerikko ja mökille tämmöinen lämpömittari.


Revontulitalo otti meidät vastaan iltavalaistuksessaan.


Oli siellä kolmaskin wc, jota en edellisessä postauksessa ehtinyt esitellä. No, sehän olikin liian tavallinen ;) Vessapaperillakin oma valo.Juu, ja kyllä me Lapissa syötiinkin :) Ei vain huvita kirjoitella ruuista, kun en oikeasti voi arvioida onko ne edes hyviä, kun en juuri mitään maista. Perheen miehet ainakin tykkäsivät Loco Norten hampurilaisista, mutta eivät seuraavana aamuna minun syömäni valkosipulikanan tuoksusta. En minä vaan mitään haistanut :)


 Tässä olikin taas melkoisen sekava kuvapläjäys sulateltavaksi. Seuraavaksi voisin esitellä jokusen valmiin neulomuksen.

Mukavaa sunnuntaipäivää!
Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)