maanantai 27. tammikuuta 2014

Pakkaspäivän tunnelmaa

Hei vaan! Yhtenä viime viikon aurinkoisena pakkaspäivänä otin kameran mukaan, kun ajelin lähi-Siwaan. Pysähdyin kotisaareen johtavan sillan kupeeseen ja köpöttelin ikuistamaan talvea.

Olen jo kauan suunnitellut kuvaavani sillalta näkyvän maiseman eri vuodenaikoina. Toki olen niin jo tehnytkin, mutta en ole erityisesti kiinnittänyt huomiota, että kuva olisi aina samalla tavalla rajattu, niin että voisi seurata maiseman muuttumista vuodenaikojen mukana. Samantyyppisiä haasteita on ollut joissain blogeissa. Siis että otetaan kuva vaikka ikkunasta näkyvästä maisemasta eri kuukausina. Jospa nyt saisin suunnitelmani toteutettua, kun kerran näin julkisesti siitä mainitsin.

;


Toisella puolen siltaa kaislikko ja vesakko ovat  ihan huurteisen valkoiset, mutta isot kuuset on vielä vihreinä. Yläkuvat saaren puolelta, alakuva mantereen puolelta.


Taisin ottaa salaman kanssa nämä kaksi kuvaa yllä ja alla.


Tunnelma muuttuu ihan erilaiseksi, kun kuvan ottaa ilman salamaa ja suoraan aurinkoon. Mielestäni ihanan lämmin tunnelma, vaikka sormet oli jo ihan kohmeessa - ja meri jäässä. Kuten huomaatte, niin jäällä on jo ollut kulkijoita, vaikka vasta pari viikkoa on ollut kovemmat pakkaset. Minä en ihan helposti jäälle mene, vaikka siellä tosiaan on jo melko paljon liikennettä; luistelijoita, pilkkijöitä ja suksijoita. Sitten kun omin silmin näen, että autolla ajavat jäätietä, niin uskaltaudun potkukelkan kanssa mukaan.


Toispuol siltaa maisema on tämmöinen. Tunnelma ihan erilainen, kun aurinko paistaa takaani. Siellä minäkin seison - varjona kaislikon reunalla.


 Vastarannoilla kaislikko ja rannan ohutoksaiset puut ovat ihan kuin eri leveysasteilla. Saaren puolella on jäistä ja valkoista,


kun taas mantereen puolella on vielä lähes syksyistä.Nyt kun tulisi vielä lisää lunta, että maisema muuttuisi kokonaan valkoiseksi, niin olisi kyllä kaunista. Tykkäisin! Aion myös mennä jonain päivänä jäälle kokeilemaan, sujuisiko hiihtäminen jäykän jalan kanssa.

Hyvää viikon jatkoa!

5 kommenttia:

 1. Upeita kuvia! Kunpa saataisiin tällaisia päiviä lisää.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nimenomaan! Aurinkoa ja lunta, pakkanenkaan ei haittaa.

   Poista
 2. Kauniit kuvat - nyt nappasin kyllä tuon kuvaamisidean, siis joku kiva kohde jota menen kuvaamaan eri vuodenaikoina, Kiitos vinkistä ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On mielenkiintoista nähdä maiseman muuttuvan sään mukaan. Hauskempaa olisi, jos saisi muita kulkijoita kuvaan mukaan. Tuon sillan alla käy välillä melkoinen kuhina; kesällä kalastajia, joutsenia, melojia ja talvella jäällä liikkuja hiihtäjistä pilkkijöihin.

   Poista
 3. Kyllä talvinen luonto on kaunista yhdistettynä auringonpaisteeseen.
  Hyviä otoksia.

  VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)