maanantai 9. joulukuuta 2013

Ohi on - Naisten Joulumessut

Eilen ne sitten vihdoin päättyivät, messut Wanhassa Satamassa. Toisaalta on todella helpottunut olo, koska rupeama oli melkoisen raskas. Olen itse asiassa tälläkin hetkellä kuoleman väsynyt. Mutta toisaalta oli taas niin mahtavaa, että haluan pikaisesti raportoida tunnelmista.

Kuvakatsaus ei tule olemaan järin ihmeellinen, en jotenkin jaksanut siihen panostaa kännykällä. Kamerani hajosi juuri ennen messuja - tippui lattialle ja vasta huomenna ehdin kysäistä, että kannattaako korjata vai ostaa uusi. Toivottavasti vakuutusyhtiö on suosiollinen.


Tässä ensin Etanaellin oma myyntipöytä. Hieman se on sekavan näköinen, kun otin nuo korutkin mukaan. Epäröin kyllä niiden kanssa, kun ovat enemmän jotenkin kesäisiä ja menekin perusteela olisi voinut jättää ne kotiin.  Pitkävartiset villasukat etualalla ovat ystäväni Eijan tekemiä ja herättivät runsaasti ihailua. Ja menivät kaupaksi :) Nuo värikkäämmät lippapipot jätin ensin taka-alalle, mutta kun pöytä tyhjeni, niin siirtelin nekin näytille. Muutenkin vaihtelin välillä valikoimaa tuossa korokkeella.


Itsenäisyyspäivänä suoritimme lipunnoston ja esille pääsi sinivalko-sävyiset  100% luomumerinovillasta neulotut tupsupipot. Molemmat pipot saivat uuden pään lämmitettäväkseen. Muutenkin sain ilokseni huomata, että lipallisista pipoista tykättiin, koska ne tosiaan sopivat monille ja tekivät hyvin kauppansa. Iltaisin kotiin päästyä piti kaivaa puikot esille ja sainkin ainakin viisi pipoa valmiiksi messujen aikana. Neuloin toki sielläkin lähes koko ajan, mm. alakuvan lipallisen tupsupipon.


Parasta Naisten Joulumessuilla on tavata uusia ihmisiä, erityisesti muita myyjiä, jotka ovat kaikki ihania, taitavia ja idearikkaita naisia. Ympärilleni on aina osunut erityisen mahtavat pöytänaapurit ja olenkin luonut messuilla monta pysyvää ystävyyssyhdetta. Yksi heistä oli tälläkin kertaa mukana, nimittäin artesaani Ritva Tuominen, jonka upeita keramiikkatöitä voit kurkata vaikka täältä. Ritva on mukana myös perinteisillä Vanhan ylioppilastalon joulumyyjäisillä 11-22.12. Siellä on myös toinen pöytänaapurini Eija myymässä korujaan, joissa on käytetty kierrätettyjä vetoketjuja ja neulahuovutusta.Ilonin vieressä oli Pienet Sydämet, jolla oli myynnissä mm. kaikenlaisia rautalangasta kieputeltuja koriste- ja tarve-esineitä. Eijaa ei varmaan haittaa, kun lainaan tähän kuvan facebookista.


Toisen puolen naapureina oli ystävykset, joista toinen oli tehnyt suloisia kurkistus-hiirulaisia ja tonttuja, peikkoja ja käsinukkeja ja toinen painanut pellavaisia käsipyyhkeitä.


Selkäni takana karkkikorujaan näpersi ja möi Piiamarilla. Kuvassa hänen materiaalinsa, ei eväät :)


Tulihan sitä itsekin tehtyä muutamia ostoksia, vaikka mies yritti kieltää ostamasta mitään :) Välillä piti päästä vetristämään jalkoja ja ihmettelemään, mitä kaikkea naiset ovat taas käsillään saaneet aikaan. Meille kotiin lennähti eteisen seinälle Matami keramiikasta lökäpöksyinen enkeli. Matami valmistaa monenlaisia siivekkäitä pinsseistä saippuakuppeihin.Koska tykkään kovasti keramiikasta, ihastuin myös Lohikäärmepuun tuotoksiin. Erityisesti pidän rakukeramiikasta, joten kokoelmani karttui tällaisella piilolla.Messuilla vieraillut ystäväni oli ostanut lasipurkkiin säilöttyjä sytykeruusuja ja pitihän minunkin sellainen saada. Sytykkeet tulee omaan käyttöön takkaa ja kiuasta varten ja tyhjän purkin voin kierrättää siskolleni, joka on innokas hillojen keittelijä. Eikä se keramiikka vielä loppunut, ostin myös pienen pöllö-pinssin takkiani koristamaan.Mahtavaa oli, kun monet ystävät kävivät moikkaamassa ja jotkut toivat vähän evästäkin. Jokunen kanta-asiakaskin löysi taas Etanaellin neulomukset :)  Ja mikä parasta, kauppa kävi tosi hyvin. Kaiken kaikkiaan oli taas mukavat messut, mutta ihanaa, että huomenna on vapaapäivä ja saan nukkua pitkään.

Ai niin, joulukortit! En ehdi/jaksa itse askarrella, joten luotin Nooraan, joka on väkertänyt tämmöisiä ihanuuksia. Eihän näitä kyllä raaski lähettää.


Koska en voinut tyhjentää Nooran varastoa kokonaan, ostin jokusen kortin vielä messuilta. Aikas kivoja nämäkin, valmistaja Butterfly Effect Unique Card Design.Jottei se joulufiilis katoaisi  kaiken tämän shoppailun keskellä, niin tässä vielä resepti joulumieleen:
2 kommenttia:

  1. Kiitos taas kivasta ",matkasta" markkinoille. Ihania tuotteita kaikki.

    VastaaPoista
  2. Hyviä kuvia sait kännykälläkin :) Ihanaa joulun odotusta!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)