sunnuntai 22. joulukuuta 2013

Joulu kukkii

Menneellä viikolla kävin pitkästä aikaa Ikeassa. Tarkoitus oli vain ostaa yksi lahjakortti, mutta tulihan sitä pieni kierroskin tehtyä. Olin välillä ihan eksyksissä, kun ovat remontoineet Vantaan tavaratalosta niin sokkeloisen. Ja olen sentään ollut siellä töissä, kun se avattiin, tosin kassakonttuurissa. Enpä ostanut lahjakortin lisäksi muuta kuin hyasinttejä. Hamstrasin kaikki valkoiset, joka oli selvästi ollut suosituin väri. Yksittäiset kukat laitoin tuollaisiin pitkulaisiin koreihin, joita minulla on säästynyt vuosien takaa ja joihin mahtuu sopivasti neljä sipulia. Kolmosten päälle askartelin suojukset tavallisesta ruskeasta lahjapaperista ja narusta. Olen myös säästellyt erilaisia ruukkuja ja koreja, joissa olen aikoinani saanut itse joulukukkia. Niitä on hyvä laittaa kiertoon, kuten koristeitakin. Kävin myös Plantagenissa hankkimassa hieman lisää istutettavaa. Jostain syystä valkoiset kukat ovat miellyttäneet tänä jouluna.


Jouluruusun istutin krakeloituun ruukkuun minikokoisen tulilatvan ja yhden hyasintin kanssa.


Tänä aamuna vasta ehdin hakemaan sammalta meidän takapihalla olevan ison kiven päältä. Tai oikeastaan takaa helmasta, jonne se kasvaa pian takaisin.


Kodinhoitohuoneen työtasolla on hyvä askarrella nyt, kun siskoni kävi lainaamassa ompelukoneen pois tieltä. Hän ei jaksanut enää odottaa, että ompelen verhot hänen kissojensa näyttelyhäkkiin, vaan päätti ryhtyä itse hommiin. Yhden hyasintin laitoin vanhaan kurkkupurkkiin, johon sain/varastin idean Prisman kukkaosastolta.


Nämä valkoiset ruukut ovat myös kierrätyskamaa ja niihin laitoin mukaan murattia. Näitä asetelmia sitten jakelen ystäville ja sukulaisille.


Äidilläni oli tänään synttärit ja hän sai asetelmansa puisessa astiassa.


Nämä pienet valkoiset suojaruukut on ikivanhoja Ikea-ostoksia, jotka ovat jääneet käyttämättä. Sydän on harmaa, vaikka taitaa kuvassa näyttää mustalta.


Siitä Seija-myrskyn kaataman kuusen oksista sain värkättyä yhden kranssin. Istuin yksi ilta ulkona kuistilla lähes pimeässä (valot sammuu aina isestään) ja rautalangan kanssa kieputin pari oksanpätkää suoraan ympyrän muotoon ja lisäsin paljaampiin kohtiin  pienempiä havunippuja. Juuttinaruun kiinnitin ruosteisia sydämiä ja kulkusia, jotka on peräisin Memories Marin putiikista ostamastani koristenauhasta. Tämän kuvan nappasin yksi aamu keskeneräisestä kranssista.


Tänään tein homman loppuun ja ihan sattumalta, ilman mitään mittauksia, kranssista tuli juuri oikean kokoinen meidän ulko-oven ikkunaan.Ihanaa ja Rauhaisaa Joulun aikaa itse kullekin!


2 kommenttia:

  1. Sinä olet ollut hirmu ahkera, aikaansaava ja taitava! Kierrätys kannattaa!

    VastaaPoista
  2. Ihanat kukkaset! Toivottavasti joulu sujui rauhaisasti. Sinulle pikkuhaaste blogissani!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)