tiistai 22. lokakuuta 2013

Kävin taivaassa - Snurressa


Mielettömänä onnenkantamoisena bongasin viime viikolla facebook-seinältäni pikkuruisen mainoksen Neulojien yö -tapahtumaan. Pakkohan se oli mennä kurkkimaan, että mistä oikein on kyse. Neulojat on suomalaisten lankoja ja niihin liittyviä tarvikkeita myyvien kauppiaiden yhteistyöverkosto.

Perjantain ja lauantain välisenä yönä ensimmäistä kertaa vietetty tapahtuma toteutui pääasiassa netin kautta eli mukana olleet liikkeet julkaisivat tarjouksia ja muuta mukavaa läpi yön. Joitain kivijalkamyymälöitäkin pidettiin avoinna läpi yön tai ainakin iltamyöhään. Helsingissä oli peräti kaksi avoinna olevaa paikkaa, joista toisesta en ollut koskaan kuullutkaan. Snurren kotisivuihin tutustuttuani en voinut käsittää, miten se on jäänyt huomaamatta. Saattaa johtua siitä, että se on perustettu pari vuotta sitten ja minähän vietin sairaalassa melkein vuoden.


Lankakauppa Snurressa pääosassa  ovat luonnonmateriaalit ja niitähän minä suosin neulomuksissani. Heidän nettisivunsa ovat jo itsessään mahtavat, mutta paikalle päästyäni olin taivaassa. Niin paljon ihania, upeita lankoja minun himoitsemissani luonnonväreissä ja -materiaaleissa, mutta myös muissa upeissa väreissä odottamassa puikoille pääsyä. Langoissa villan lisäksi mm. alpakkaa, angoraa, bambua, hamppua ja laamaa, jota en ole ennen tavannut, vaikka kamelinkarvan ja villan sekoitetta olenkin neulonut. Ihan luomuakin löytyy! Ja runsaasti suomalaista villaa :)Pöytä oli raivattu tyhjäksi neulojia varten, joita sitten kokoontuikin suuri joukko. Jotkut vain piipahtivat ostoksilla tai kysymässä ohjeita ja niitä Snurressa tunnutaan jakavan ahkerasti ja innolla. Ja joku vain pikaisesti toi paikalle neulottuja neliöitä, joita käsittääkseni kerätään johonkin Marttojen projektiin. En ole varma, kun en älynnyt kysyä.

Meitä myös hemmoteltiin ihanilla herkuilla. Tarjolla oli kuohuvan lisäksi mm. sieni- ja puolukkapiirasta kahveineen.


 Snurren sisustus soppii täydellisesti siellä myytäviin tuotteisiin ja valmiit malleiksi neulotut pipot oli laitettu hauskasti esille.


Tämä vanha vaaka oli totisesti minun mieleeni.


Osa langoista myydään nimittäin kilohintaan, kuten Fat & Hairy Nordman, jota ostin itselleni pannunalusen verran virkattavaksi jättimäisellä koukulla nro 25. Senkin ostin, enhän ole koskaan edes nähnyt noin paksua  virkkuukoukkua. Niin, ja minun keräni punnitsemiseen taidettiin käyttää ihan kirjevaakaa :)Sormet syyhyävät päästä virkkaamaan tuota hauskan kiharaista norjalaista mattolankaa, jossa on puolet mohairvillaa ja puolet spaelsaulampaan villaa juuttisydämellä. Mutta kun on niin monta keskeneräistäkin neulomusta ja odottamassa olevia lankoja. Minulla oli mukana Snurressa Turkista tilaamastani australialaisesta villasta tekeillä ollut huivi, joka on nyt valmis. Esittelen sen ja muut viime aikoina valmistuneet työt omassa postauksessaan.Puikkojakin on tarjolla vaikka kuinka paksuja ja niillä voi neuloa vaikka tätä Suomessa valmistettua Fat&Sassy 100% merinovillaa.Siinä samalla neuloessa jutustelin viereeni istuneiden nuorten naisten kanssa, joista toisen kanssa vaihdoimme yhteystietoja ja jaoimme illan päätteeksi taxin, koska asumme samalla suunnalla melko lähekkäin. Toivottavasti tapaamme jo ensi lauantaina Vanhassa Kauppatalossa.
Tykkäsin tosi paljon siitä, että Snurressa oli neulottuna paljon mallitilkkuja ja töitä erilaisista langoista, niin että saa hyvän käsityksen millaista pintaa mistäkin syntyy. Minä pääsen kohta kokeilemaan millaista pintaa syntyy näistä ostoksistani. Kuten Neulojien yön idea oli, myös Snurressa sai alennusta kaikista langoista. Oikeastaan kokeilinkin jo tuota Semilla grossoa, joka on 100% luomuvillaa. Tosin olin niin hätäinen, etten oikein tarkkaan miettinyt silmukkamäärää ja siksi piposta tuli vähän reilu. Mutta olen huomannut, että yleensä jokaiseen pipoon löytyy aina jostain sopiva pää :)
Kauppias Anne Lampinen yritti vähän ujostella kuvattavaksi joutumista. Kuten hänen takaansa liitutaululta voi lukea, niin Surre järjestää myös kursseja ja itse ajattelin osallistua jollekin virkkauskursille, jotta oppisin muutakin kuin kiinteitä silmukoita.


Vielä noista ostoksistani mainitakseni, niin olisihan tuolla ollut vaikka kuinka montaa intohimoja herättynyttä lankaa, mutta kun niitä on jo varastoissa kuinka ja paljon. Onpahan ainakin hyvä syy mennä uudelleen, enkä malta odottaa uutta reissua Hietalahdenkadulle.


Lämpimät kiitokset ihanasta illasta Anne ja kumppanit! 

1 kommentti:

  1. Ihania kuvia Neulojien yöstä! Kyllä toi Snurre on yksi unelma putiikeista. Kohta tapaamiseen Vanhassa Kauppatalossa :)

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)