torstai 3. marraskuuta 2011

Ihmisen osa - kirjamessujen paras löytö

Hei vaan pitkästä aikaa! En olekaan ehtinyt tämän läpyskän kantta avata sitten pullan leipomisen. Juuri ja juuri olen selvinnyt viidennen luokan järkkäämästä halloween-discosta, kun viikonloppuna jo on seiskaluokkalaisemme synttärit. Enää ei varsinaisia kaverisynttäreitä vietetä, mutta mummeille ja kummeille tarjotaan kakku-kaffeet. Marraskuu onkin varsinainen juhlakuu; on halloweenia ja isänpäivää ja pikkujouluja ja synttäreitä.

Mutta nyt piti kertomani kirjamessujen annista, joka ei kyllä ollut hääppöinen. Jos nyt niin voi sanoa, koska oikeasti ainoa ostokseni on loistava teos - Kari Hotakaisen Ihmisen osa äänikirja. Sain vielä viimeisen kappaleen kustantajan löytölaarista alle 15 eurolla! Äänikirjat nimittäin maksaa yleensä tuplasti sen verran. En nyt saa otettua kuvaa omasta kappaleestani, koska se on autossa (kuuntelen työmatkoilla), joten lainasin netistä.


Olin luullut etten tykkää Hotakaisesta, mutta tämä mahtava teos vei sen luulon ensi minuuteilla. Olin myös ajatellut, ettei äänikirjat ehkä ole mun juttu, mutta Ritva Valkama lukijana on aivan huippu; sopii kuin nenä päähän (näin Nenäpäivän kynnyksellä). Suosittelen kaikille lämpimästi tutustumaan entiseen lankakauppiaaseen Salme Malmikunnakseen. Työmatkani sujuvat hänen seurassaan rattoisasti :)

Vasta kun etsin tuota kuvaa, sain tietää, että Hotakaiselle on myönnetty kirjasta arvostettu ranskalainen Prix Courrier International -kirjallisuuspalkinto. Ihan ansionsa mukaan sai.
Muuta kerrottavaa messuista ei sitten olekaan. Minulle jäi niistä vaisu kuva, vaikka oli kuulemma ennätysmäärä kävijöitä. Taisivat olla kaikki siellä viininmaistelu osastolla.

Yritän viikonloppuna kuvailla vähän valmiita neulomuksia näytille, mutta tällä kertaa ei muuta kuin hyvää pyhäinpäivää. Lainasin tämänkin kuvan netistä; www.hs.fi. Nämä Merja Korisevan omituiset otukset on mun lemppareita.

1 kommentti:

  1. Heippa!
    Täälläkin synttäreitä juhlitaan viikonloppu; tänään kaverisyndet ja huomenna sukulaiset, kummit ym. Oikea päivä on kyllä ens keskiviikkona.

    Mukavia pyhiä teille!

    VastaaPoista

Kiva jos jätät kommentin. Luen kaikki mielelläni, mutta vastaus saattaa viipyä :)